Парламентът прие ТРЕТИЯ ПОЛ

Парламентът прие ТРЕТИЯ ПОЛ в Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от дискриминация

 • Министерски съвет
 • Разпределение по комисии
 • Комисия по вероизповеданията и правата на човека (водеща)
 • Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (участваща)
 • Доклад на Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

Парламентът гласува преди минути третия пол. С гласовете на ГЕРБ, РБ и ДПС! Вече може законно да си смените пола. Промяната на пола ще се защитава от дискриминация, прие Народното събрание, като гласува окончателно промените в Закона за защита от дискриминация. Миналата седмица дебатите бяха прекратени и депутатите не успяха да приемат промените в законопроекта именно заради този текст. Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин убеди депутатите да гласуват.

Зам.-социалният министър Лазар Лазаров напомни на депутатите, че защита на тази група от хора се изисква от европейска директива. Изненадващо ГЕРБ промениха нагласата си да откажат подкрепа за искането на Европейската комисия. При вота си в края на миналата седмица депутатите на Борисов гласуваха против защитата, но днес вече бяха „за“.

„Някой се опитва да ни откаже от традиционни християнски ценности, пробутват ни се неща като уж европейско законодателство“, обяви от трибуната реформаторът Мартин Димитров.

„Какво гласуваме? Какви санкции ще ни наложи Европа, ще ни бомбардира ли, какво ще стане? Всички тези неща, които ги наричате европейски ценности, не се чудете, че вашите избиратели ги наричат еврогейски ценности“, подскочи Десислав Чуколов от „Атака“. Неговата партия гласува твърдо против, както и патриотите, от които обаче трима се въздържаха. Твърдо „за“ бяха от ДПС, а ГЕРБ даде за новия пол 55 гласа подкрепа и 8 въздържали се.

Дарин Димитров от ГЕРБ, лекар по професия, защити правото на хората, които сменят пола си, да влязат в закона. Той обясни, че практиката е родителите да определят пола на детето си след раждането му, но с развитието му понякога се оказва, че полът му е друг. „Затова има две виждания – дали полът да се определя след раждането или по-късно“, каза Димитров и попита: „Колко пола има?“.

 Хронология:
18/02/2015 – внесен (зала първо четене)
18/02/2015 – приет (зала първо четене)
19/03/2015 – внесен (зала второ четене)
25/03/2015 – приет (зала второ четене)

20 comments for “Парламентът прие ТРЕТИЯ ПОЛ

 1. kak taka da se smenya pola az sum protiv tova neshto absurdno e,greshni e nyamate li strah ot Boga.

 2. Ако полът, което е нещо толкова вродено, може да се сменя, тогава защо преследват всеки, дръзнал да се изкаже, че хомосексуалната ориентация може да бъде променена? За разлика от пола, за сексуалната ориентация все още няма никакви доказателства, че е биологично обусловена (правете разлика между повлияна и обусловена!). В САЩ и в Западна Европа се оказва огромен натиск върху психотерапевтите, които помагат на хората с парадоксално насочена сексуалност да се ориентират към адекватния обект.

 3. Аз бих наблюдавал каква ще бъде реакцията на ОЕЦ по този проблем. Независимо какви ще бъдат политическите решения, ако политиканите в Църквата приемат угоднически това нововъведение, то ще трябва да очакваме „служители“ в Църквата, към които няма да знаем дали да се обръщаме с „пасторе“ или „пасторке“…

 4. Прав си колега Пеев.В западните църкви вече има пастори,които са си сменили пола-от мъжки на женски.Хората се чудят как да се обръщат- „пасторе“ или „пасторке“.Което е по-ужасяващо,хората аплодират такива „пастори“-„пасторки“. И ако някой консервативен пастор изобличи това гнусно изродско изчадие с Библията, има съд, и затвор.Вече влезе и в България този еврогейски закон.Не българските депутати решават съдбата на България,а гласуват послушно спуснатите от еврогейският съюз закони.Вече сме навлезли в усилните времена,и идването на Господа за народа си наближава.ДЕРЗАЙТЕ !!!

 5. Писано е, думите ни да са ДА,ДА и НЕ,НЕ. Тук е твърдо НЕ на това безумие!

 6. Видях изменените две точки в закона. Не става и дума за трети пол. Заглавията по медиите до момента са подвеждащи. Не е приета концепцията за трети пол (X пол), а за защита от дискриминация на хора, сменили пола си. Вероятно е казусът за трети пол да е обсъждан, както личи от думите на лекаря депутат, споменат в статията на offnews.bg и това обсъждане да е объркало медиите. Не одобрявам ни най-малко промените, те са още една крачка в посока срещу християнските ценности. Само ги уточнявам.

 7. Твърдо против съм, всякакви такива закони и тем…подобни.Уш са за защита от дискриминация, а това е лигализиране на хомосексуализма……което неименуимо ще доведе до катстрофални последици за българският народ ……….потъпквайки морала и мъжкото достйнство.А от християнска гледна точка, осъждам в най-строгата си форма както нашият небесен Отец го осъжда ……това е безобразие и пълен ъпсурт ……содом и гомор …..

 8. ВСъщност терминът трети пол е наложен в дискусията на самите депутати от парламента така че Вселин преднамерено заблуждава. Третият пол е демон който работи срещу целостта на божието творение срещу който църквата трябва да воюва и да прати вързан в бездната

 9. Вселин, който преднамерено заблуждава каза:

  Преднамерено заблуждавам? Мая, на това ли му казвате християнско водене на дискусия? Написах това, което видях, че в крайна сметка е прието, както и че не го одобрявам, защото е още една крачка в посока срещу християнските ценности. Ако желаете, може мен също да ме вържете и да ме пратите в бездната за това. От моя страна разговорът приключи – и да ми отговорите, няма да разбера. Желая Ви успешно воюване и връзване.

 10. Пълно информационно затъмнение има относно поправките в този закон. Може да погледнете в сайта на НС, умишлено не е качен, в интернет също никъде не може да се прочете кой член точно е поправен и какво гласи. Единствената информация е това:
  „Хората, сменили пола си, ще имат право на защита от дискриминация наравно с мъжете, жените и гейовете. Всеки обиден транссексуален ще може да търси правата си пред съответната държавна комисия, а уличеният в нарушение ще отнася глоба от 250 лв. до 2000 лв.Това окончателно решение взеха вчера депутатите след две седмици разправии по въпроса.“
  По-интересното е, че в самия ден на приемането на поправките имаше изнесена информация и думата трети пол я имаше. Но веднага след това е била премахната.
  В излезлите три броя на Държавен вестник също не е обнародвано, така конспирацията става пълна!

 11. Помислете колко глупав е средностатистическият човек.
  Сега се замислете, че половината от тях са дори по-глупави!
  ~Джордж Карлин

 12. Gerb predadoha izbiratelite si! Zaedno s ostanalite bg polititsi sa predimno podmazvachi na Briuksel i bezmozachni sashtestva.

 13. КАКВО Е ТОВА ТРЕТИ ПОЛ,БОГ СЪТВОРИ МЪЖ И ЖЕНА,А САТАНА СИГУРНО Е ТРЕТИЯ ПОЛ И ТОЙ ЩЕ ЗАВЛЕЧЕ ВСЕКИ НОВ ПОЛ В АДА,А ВИЕ КОИТО ГЛАСУВАХТЕ ТОВА ИЗВРАТЕНО НЕЩО ПОМИСЛЕТЕ СИ КЪДЕ ЩЕ Е ДУШАТА ВИ КАТО СИ ЗАМИНЕТЕ ОТ ТОЗИ СВЯТ,ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС!

 14. Четете къде си слагате харесванията, ако нещо е за харесване!

 15. Всички от треруя пол са у парламента

 16. Чета и не вярвам на очите си,такова морално ,вулгарно,извратено падение страната ни никога не е имала.Братя и сестри,Исус ни каза да излезем в света,но да не бъдем от света,нека в нашите молитви никога да не спираме да се молим за нашата България,нека Бог ни даде сила,да бъдем сол и светлина н тази земя.Амин

 17. Четете ли въобще какво стaва?!

 18. Затова стават бетствия БОГ не може да ни трае края на света идва

 19. Направо са се побъркали тези депутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *