Масонски символи в Българските светини

Свободното зидарство навлиза в България около 1820 когато във френската ложа “Овидий” в Кишинев е посветен в масонство българския архимандрит Ефрем. Великата Ложа на Унгария също прави опити да основе сдружение на свободните зидари в Свищов. Тези опити не остават незабелязани от „старите” (шотландски) масони в Цариград.

На 12 декември 1863 в цариградската ложа “Ориент” е посветен за масон Иван Николов Ведър. Ведър е работил в Манчестър, а в Русе се внедрява в революционните кръгове, като дава пари на Раковски. В Цариград е кореспондент за европейски вестници докато преподава в Роберт колеж. Приет е в английската Ориенталска ложа №33 и получава номер 687. Заради особените си заслуги достига до най-високата 33-та степен.

След посвещението, английският консул в Цариград настанява Ведър на работа по проекта на жп линията Русе-Варна. С мисия да рекрутира мрежа от млади българи за английското масонство като дава сведения за революционната дейност в страната. През април 1869 г. се включва в „интелиджънт сървис” (тайната политическа полиция) организирана по проект на Англия и Турция в столицата на Туна вилает – Русчук.

В Русе присъстват консули на Англия, Франция, Австро-Унгария, Италия и почетни консули на Белгия, Холандия Германия, Гърция и Испания, всички до един масони. Имено там през 1880 Ведър основава първата българска ложа “Балканска звезда”. Местоположението е избрано за да се изпревари навлизането на про-руските франк-масони от Румъния.

След освобождението, Александър Батемберг (посветен във виенска ложа) посещава занятие на русенската Ложа “Балканска звезда”. Там масоните обсъждат с Великия Ориент на Португалия възможността за откриване на втора българска ложа вече в София под името “Братство за короната на България”. Поради сложната политическа обстановка в Княжеството и развихрилата се “партизанщина” в отношенията между политическите партии, първата българска ложа “Балканска звезда” в Русе взема решение да прекрати съществуването си, за да не се намесва франкмасонството в политиката и с това не успява не успява да изпълни своята първоначална мисия.

Главният виновник за това е франкмасонската ложа основана през 1865 във Видин от турският губернатор Пазватоглу и френският консул Кличиян. Първоначално в нея не участват българи, но турските масони-реформатори назначават българи на административни и църковни позиции в градски и селски общини. С тази поместна структура се образуват смесени общества, читалища, дружества, училища, печатни органи и Лицея в Цариград (Галата сарай), където всички преподаватели са масони.

Такива са Тайната дружина на верните приятели, Добродетелната дружина, Българското общество, Млада България, Българското книжовно дружество, читалище “Братска любов”, читалище “Зора” в Русе, читалище “Селски труд” в Бяла черква, комитетът “Каран” в Червена вода, Търновското читалище, Македонската дружина, Читалищата в Свищов, Шумен, Лом, Варна и др. През 1885 българските масони реализират първия си обществен проект. По инициатива на членове на Ложа “Братство” и лично на нейния първомайстор Димитър Карамфилович, е основан Българският червен кръст.

botev_cherepТайният революционен комитет в Букурещ също е инфилтриран от масони и вербуван за таен масонски център. Там през 1864 в масонство е посветен Ангел Кънчев. В Русе пък е посветен Захари Стоянов. В същата ложата членуват Никола Обертинов и майка му Тодорка, Тома Кърджиев, Иларион Драгостинов, Ради Иванов, Олимпи Панов и Георги  Икономов.

Ангел Кънчев пише на Никола Обретинов на 6 август 1870 г., от Табор: “Много добре ще сториш да ми напишеш, ако искаш, в кратко, нещо за Програмата на Лицея, а особено туй, което следва ти миналата година там. (1869 б.м.)”. В писмо до Русенската община държавният служител, масона Х. Иванчо х. Пенчович пише, че е избрал четири отлични ученика да учат в Лицея на държавни разноски. Българите в Лицея били общо десет. “Голяма привилегия за Русчук е това благоволение” – пише той. Имено х. Пенчович подписва смъртните присъди на Димитър Общи и Васил Левски през 1872г.

Бил ли е Левски масон?

Западналата ложа в Букурещ е възобновена през 1869 от Георги Живков. Левски му помага изграждайки една напълно нова и независима от чуждите ложи българска революционна мрежа. Дейността на ложата се засилва след отстраняването на Левски и Кънчев и след разбиването на Вътрешната революционна организация. Истинските последователи на Левски, а по-късно и на Ботев, са отстранени от революционната борба и тя се ръководи от масони, провеждащи чужда политика.

Тъй като архивите на „хъшовските ложи” са унищожени от противниковите ложи, няма запазени документи за „масонството” на Левски. Затова пък използваните от БРЦК подходи и символи са повече от пасивни доказателства за масонско влияние. Дори Чорбаджи Марко в „Под игото” казва: „не пресягай пред баба си…, не бъди такъв фармасонин!”. Думата е натоварена с отрицателен смисъл – човек, който не спазва църковния канон. За фармасони става дума и в поемата „Кървава песен“ на Пенчо Славейков. Известна е снимката на снимката на Хр. Ботев, Ив. Драсов и Н. Славков около кръгла маса на която има кръстосани револвер и нож и мъртвешка глава (човешки череп с кръстосани под него кости).

Левски заема от карбонари и масони практиката за псевдоними на лица и населени места, шифри, клетви, пароли, обръщението “брате” с братска целувка и плеяда други революционни и идеологически символи. Това са все думи и идеи приети от българските революционери. Други думи „Свобода или смърт“ са изречени от масоните през 1775 в борбата за независимост на Америка. Суверенният народ се състои от всички граждани без разлика от религия, език е идея изповядвана от други видни революционери в Италия – Гарибалди и идеолога на освободителните революции Джузепе Мацини. Мацини и Георги Раковски се познават от масонската ложа в която членуват.

ЛLevskiевски не е бил в добри отношения с Раковски, но е имал връзки с ложата „Тайната дружина”. Двама масони от „Тайната дружина” Буйнов и Стоил Попов са били в близки отношения с Левски и са преследвани от турските власти. Ако Левски е бил посветен в масонство, възможно е това да е станало там през 1861 – годината, която Левски цитира многократно в писмата си за начало на “съпричастността му към народните дела”. Дали заради това преамбюла на “Наредата” цели е “да са подигни храм на истината и правата свобода” и да се даде място на „съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности”?

Докато самите масони никога не са разпознали Левски като свой член, то паметникът на Левски в София е безспорно масонски обелиск. Висок е точно 13м. охраняван от грифони. Любимият илюминатски символ, пресечената пирамида на паметника, е иконструиран с биволски черепи около които се вихрят змии. Разположението му в центъра на кръгово движение е по аналогията на вашингтонския монумент и обелиска на пл. св. Петър във Ватикана – все апотеози на повсеместната масонска символика.

Скрити ли са масонски символи в българските банкноти?

Банкнота от 5 лв: Образ на смъртта в цял ръст с коса в ръка; триъгълник, в който е вградено око по подобие на американския долар. На гърба има забулена бременна жена, а през гърлото й минава сърп или коса. На предната страна пък е нарисуван човек с трънен венец.

Банкнота от 20 лв: Масонско ръкостискане с палците и на двете ръце са обърнати надолу върху лицевата страна. На гърба копия са насочени в гърба на лъва, Парламента – към надписа „Съединението прави силата” и входа. От „колелото на живота”  излизат още 6 копия

Банкнота от 50 лв: Падащ ангел на лицевата страна покрит от излитаща птица

Банкнота от 100 лв: Копие през часовник се забива в сърцето на Алеко Константинов.

Масонските символи в българските Храмове

Марияна Шабаркова-Петрова изготвя списък на древни масонски символи в българските православни храмове.

Лабиринтът и братска верига, вписан в подовите мозайки са масонски символи. Такива имат храма „Св. Петка“ в село Дрен, църквата в с. Горановци, кремиковски манастир „Св. Георги“.

Темплиерски разцъфнал кръст (Дрен) и шахматна мозайка (храм „Александър Невски“).

Пентаграмът, пенталфата (петлъчева звезда) или ръка–пентаграм в богомилска дърворезба от иконостаса в църквата „Света Петка“, село Дрен.

Триъгълен нимб в Рилски манастир, сцени от „Шестоднев“ в Чипровския манастир, стенопис от свода на църквите в с. Долна Вереница, с. Горна Вереница, с. Дрен, с. Чуковец, „Св. Георги“ в Златолист (Преподобна Стойна),  „Шестоднев“ в с. Туден, Шестоднев“ в „Св. Никола”, гр. Елена, Капиновски манастир, кв. Колуша, Кюстендил, Трявна.

Триъгълник с „всевиждащото око” в храма „Света Петка“ в с. Дрен, храма в с. Долна Вереница, с. Василовци, Куриловски манастир, сцената „Рождество Христово“ в църквата в с. Прибой, църква „Св. Йоан“ в с. Карабунар, иконите на „Св. Димитър” и „Св. Мина” във Велико Търново, иконата на „Архангел Михаил“ в Пловдив, иконата на „Св. Антоний“ от храм „Св. Атанасий“ във Варна и мн. др. Всевиждащото око може да се види на много места в Горноводенския манастир, примериот Сапарева баня и иконата на „Св. Иван Рилски и св. Спиридон“ в музей към храма „Св. Георги“, кв. Колуша, Кюстендил.

Хексаграмът присъства многократно в Горноводенския манастир и храмовете на с. Тешово, с. Долен, „Св. Георги“ в кв. Колуша, Кюстендил и икона „Шестоднев” в Трявна.

Икона на Св. Йосиф във Варненски археологически музей съдържа масонски инструменти: отвес, нивелир, ъгълник, пергел.

Винкел и пергел се виждат в дърворезбата на царските двери на църквата „Свети Никола“ в Елена, за която се знае, че е дело на атонски монаси.

Кръст с навита на него медната змия на Моисей в иконостасът в зимния параклис на Капиновския манастир.

Длето и чук (сечивото на Великия майстор на ложата и на Първия и Втория Велики Надзиратели)  църквите  „Св. Спас” в Несебър, „Света Петка” с. Вуково, „Свети Атанасий” Варна и Карлуковския и Горноводенския манастири.

Мистрията (инструмент на калфите) присъства в Лопушанския и Плаковския манастири.

Светилник/Менора в Горноводенския манастир.

Колони от Соломоновия храм с двуглав орел, стъпала понякога колоните, порта към храма има в Чипровския и Горноводенския манастири

Камък (неодялан и одялан) – Искрецки манастир и църква „Св. Димитър” Годеч.

Кръст вписан в кръг (тамплиеркси символ) – фасадата на храма в Лопушанския манасти, Горноводенския манастир, кръст край Маломаловския манастир, „Св. Димитър“ в Годеч, Чипровски манастир, Неделишки манастир, църквите в с. Комщица, Гинци, Долна Вереница и Искрецкия манастир.

FingovСимволи на българската демокрация

Един от шедьоврите на големия български архитект Фингов е къщата на ул. „Шипка“ №38. На фасадната и колона има изваяна женска глава от скулпторът Андрей Николов – символ на майката на масоните според Фингов, който е дългогодишен член на масонска ложа.

Къщата е национализирана след 1944 и става детска градина. През 1995 г. е дарена на принц Кубрат и фондация „България”. До 2000г. българските масони имат редовни сбирки на „Шипка“ №38. По спомени на седесари на този адрес Жельо Желев, Блага Димитрова и съмишлениците им определят Петър Стоянов за бъдещ президент на България.

Връщането на Симеон Сакскобургготски в България е наречено от самия него операция „Шипка”. Къщата на ул. „Шипка” 38 се намира близо до тогавашното испанско посолство. Д-р Линдел Грей, която живее в къщата е една от основателките на Американския университет в България и мозъкa зад операцията благодарение на близките си отношения с посланик Бил Монтгомъри. По-късно Любен Гоцев и Гиньо Ганев стават част от операция „Шипка”.

МОЛИТВА за  отричане от масони, тамплиери, розенкройцери, други тайни общества и техните окултни практики

Небесни Боже, Създателю на небето и земята, идвам при теб в името на Твоя син Исус Христос, като грешник който търси прошка и очистване от всичките ми грехове – специално от грехове извършени от моите предци по плът и кръв и чрез осиновление от кръстници. Почитам баща си и майка си заедно с всички мои предци, но се обръщам от всичките им грехове и се отричам от последствията им. Прощавам на предците си ефекта от греховете върху мен и децата ми. Изповядвам и се отричам от собствените се грехове. Отричам се от Сатана и му забранявам да има контрол над мен и семейството ми.

Отричам се и изоставям всяко взаимодействие със свободното зидарство или която и да е друга ложа, орден или умение. Отричам се от всяко магьосничество и духа, който стои зад свободното зидарство, духа на Бафомет, духа на антихрист и проклятието което идва от луциферовата доктрина. Отричам се от идолопоклонство, светотатство, тайнственост и масонската заблуда на всяко ниво. Отричам се специфично от несигурност, любов към позиции и сила, любовта към парите, лакомия, алчност и гордост, които са довели моите предци до масонството. Отричам се от всички страхове, които са ги държали в масонството и специално страх от смърт, страх от хора и страх от доверие в името на Исус Христос.

Публично се отричам от всяко позиция в ложата на която в бил мой роднина или предшественик, вкл. пазач на портата, майстор, почитаем майстор (който приема почит и поклонение) или каквато и да е друга позиция свързана с масонството. Отричам се от това да наричам който и да е човек господар, освен Исус Христос, който е мой единствен господар и забранява някой друг да държи тази титла.

Отричам се от хващането на други в масонство и наблюдаването на безпомощността им по време на масонски ритуали. Отричам се от ефекти и резултати от масонството, които са ми предадени от предци от женски род, които са се почувствали изоставени, в недоверие и отхвърлени от съпруг, който влиза в ритуалите на ложата като отказва да сподели със съпругата си.

1ва степен: Отричам се от всяка клетва, обет и проклятие взети при първа степен или влизане в степен-чирак, особено що се касае до гърлото и езика. Отричам се от зачулване с качулка, завързване на очите, както и ефектите от това върху чувствата и очите вкл. объркване, страх от тъмнина, страх от светлина и страх от внезпани шумове. Отричам се от тайната на Вооз и всичките й значения. Отричам се от смесване и размесване на истината и греха и богохулството на тази степен на масонство.

Отричам се от клуп/примка на въже  за обесване около врата, страха от задавяне и всеки дух причиняващ астма, сенна хрема, емфизема или други дихателни затруднения. Отричам се от точката на компаса, меч или копие опряно в гърдите, страхът от смърт чрез пробождане и сърдечна недостатъчност от тази степен. В името на Исус Христос се моля за изцеление на гърлото, вокалните струни, носните проходи, синуси и бронхиални пътища, за изцеление в областта на говора и за осбождаване на Божието слово в мен, чрез мен и семейството ми.

2ра степен: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от втората степен – калфа, и специално проклятията нанесени върху сърцето и гърдите. Отричам се от тайните думи „яхин” и „шиболет” и всичко което означават. Отмахвам всяка емоционална твърдост, апатия, безразличие, неверие и дълбоко гняв от мен и от моето семейство. В името на Исус Христос аз се моля за изцеление на гърдите, белия дроб, областта на сърцето, а също и за изцеление на емоциите си, както и чувствителност към Святия Дух.

3та степен: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от третата степен – майстор, и по-специално  проклятията върху областта на стомаха и матката. Отричам се тайните думи  „мая боне, макабе-н, макабинна, тувал-каин” и всичко което те означават. Отривам се от духа на смърт от удар в главата като ритуално убийство, страх от смърт, фалшиво мъченичество, страх от групово нападане, изнасилване и безпомощността от тази степен.

Отричам се от падането в ковчег или носилка използвани в умъртвителния ритуал защото само Исус Христос е възкресението и живота. Отричам се и от целуването на Библията по време на магьосническа клетва. Отмахвам духовете на смърт, магьосничество и заблуда в името на Исус Христос. Моля се за изцеление на стомаха, жлъчката, утробата, черен дроб и другите органи в моето тяло засегнати от масонството.

Степен света кралска арка: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от степента – света кралска арка, и по-специално клетвата за отделянето на главата от тялото и излагането на мозъка на пека на слънцето. Отричам се от знака на ложата и знака във формата на квадрати, ъгли, които белязват човек за цял живот. Отричам се и от всички бижута и талисмани които съдържат тези знаци и са били носени по време на участие в ложа.

Отричам се от тайните имена на бога „явулон” и паролата „амми рухама” и всичко което означават. Отричам се от лъжливата евхаристия, която е приемана в тази степен и подигравката, скептицизъм и неверие в изкупителното дело на Исус Христос на голготския кръст. Отмахвам тези проклятия и техния ефект от семейството ми и мен самия в името на Исус Христос и се моля за изцеление на мозъка, ума и съзнанието.

18та степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 18та степен на масонството, Премъдрия суверен рицар на пеликана и орела и суверенния принц Розенкройцер от Херодом. Отричам се и отхвърлям пеликанския магьоснически дух, окултното влияние на розенкройцерите и кабала в тази степен. Отхвърлям твърдението, че смъртта на Исус Христос е случайно съвпадение и нарочната подигравка и изкривяване с християнската доктрина на изкуплението. Отричам се от богохулството и отхвърлянето на божествеността на Исус Христос и тайната дума/парола „игне натура реноватур интегра” (лат. чрез огън се възстановява в чистота, мото на розенкройцерите, чиято абревиатура ИНРИ имитира надписа на Христовия кръст – Исус Назарянина Цар Юйдески (лат. Йешуа Назарет Рей Юдеум)) и нейното изгаряне. Отричам се от подигравката с евхаристия взимана при тази степен с хляб, сол, и бяло вино и от лъжливото значение предавано на библейския текст от Исая 53гл.

30та степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 30та степен на масонството, великия рицар Кадош и рицаря на черния и белия орел. Отричам се от тайните думи „стибум алкабар,” „фараш-кош” и всички техни значения.

31ва степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 31ва степен на масонството и великия инспектор, инквизитор-командир. Отричам се от боговете и богините на Египет почитани в тази степен вкл. Анубис с глава на овен, бога на слънцето Озарис, Исис сестра и съпруга на Озарис и богиня на луната. Отричам се от душата на Через, фалшивия символ на безсмъртие, камерата на мъртвите и лъжеучението за прераждането.

32ра степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 32ра степен на масонството, върховния принц на кралската тайна, лъжетроицата Аум и техните части: създателя Брахма, пазителя Вишну и унищожителя Шива. Отричам божествеността на Ахура-Мазда, духа-източник на цялата светлина и поклонението с огън, които са мерзост пред Бога, както и пиенето от човешки череп.

Използвани източници:

20 comments for “Масонски символи в Българските светини

 1. В медиите масонството се представя като някакво филантропско сдружение, в което видни политически и бизнес мъже се събират, за да подпомагат сираци и социално слаби. Защо обаче е нужно да се обличат кожени престилки, да се разиграват театрални етюди и да се фетишизират предмети и знаци като чук, пергел, отвес, пентаграмата, юдейската шестолъчна звезда и куп други условности?
  Тези, на които това им се струва само приказка, са обикновени атеисти. Те стигат до първите три степени на масонството – т. нар. синьо масонство. За тях ложата остава цял живот един клуб, в който можеш да завържеш връзки с влиятелни хора и да станеш богат. Вярно, има разни странни ритуали, но какво от това, казват си те.
  Други обаче, по-малко на брой, но по-посветени стигат до върховете на масонските тайни общества. Там вече степените могат да бъдат 33 или 99. За тях Сатаната не е драматургичен образ, а реалност. Поклонението пред него и сделката с него пък са задължителна част от “просветлението”….
  Смисълът на битката на масоните е изразен лаконично от масонския автор дьо Кантельо през 1863 г.:”Като цяло битката е била и винаги ще бъде борба срещу църквата и християнската религия…“
  А на конгрес в Леже през 1863 г. масонският лидер Пол Лафарг (женен за дъщерята на Маркс – Лаура, завършил със самоубийство), категорично обявява целите на ложите:“Война на Бога, ненавист към Бога! Целият прогрес се състои в това! Трябва да се пробие небето като хартиен свод! Да се постигне тържество на човека над Бога!”.
  В началото на „Студената война”-1947 г.-Алън Фостър Дълес-първият шеф на ЦРУ-заявява:
  „Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическият свят.Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви.Как? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия.Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа,ще изтръгнем социалната същност на литературата,ще насърчаваме автори,които втълпяват в човека култ към секса,насилието,садизма,предателството-тоест безнравствеността.Нужни са писания,осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици.Простащината,наглостта,лъжата и измамата,пиянството и наркоманията,животинският страх сред хората,безсрамието,доносничеството и още много пороци ,заложени в човека,трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение,ще предизвикаме ерозия и развращаване на младежта.Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен портебител.Всичко ще извършим под девиза: „ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ „.
  В предаването „Въпрос на гледна точка“ миналата седмица,госта на предаването,масон,каза,че по принцип шефовете на НАТО са масони 33 степен.

 2. Благодаря за информацията! Вече има толкова много инфо,че медиите не могат да заблудят тези,които търсят!Самото понятие „тайно общество“ говори доста красноречиво,че нещата не са съвсем почтени,че има мистика и нещо не добро!Нали,ако беше добро нямаше да е тайна,а щеше да е явно за всички и нямаше членовете на това тайно общество да са богаташи и влиятелни хора,чийто богатство е с неясен произход,политици и бизнесмени и т.н.!

 3. Книгата „Окултизъм, Дъновизъм, Нов световен ред“ – free download
  watchtowerman.blog.bg/politika/2014/06/25/knigata-okultizym-dynovizym-nov-svetoven-red-free-download.1276019

 4. Тъй като МАСОНСКАТА ТЕМА излезе на светло и много събития и личности се очертават все по-ярко като съпричастни към масонството, редно е да се концентрираме върху МАСОНСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВАНГЕЛИСТИ. Лично аз ще очаквам с нетърпение статията „Пастори-масони сред българските евангелисти“. В горната статия вече видяхме наличието на ЕВАНГЕЛИСТИ-МАСОНИ в прехваления от конгрешанските „историци“ Робърт колеж.

  Но нека попитам: Къде е МАСОНСКАТА ТЕТРАДКА на пастора-масон Димитър Фурнаджиев, който е бил дългогодишен „религиозен представител“ пред Външно министерство на българските евангелисти? Знае ли редакторът на „Вестители на истината“ Христо Куличев за нея? Знае ли настоящото конгрешанско ръководство за нея? Доколкото ми е известно (дано греша!), тази тетрадка не е включена в експонатите на конгрешанския музей в Първа евангелска… В чий ли личен архив се крие?…

 5. Няма да навлизаме в подробностите на тези планове, ще споменем само един любопитен факт, а именно, че за първи път в масонството се налага образът на „духовника”-революционер. Изразител на тази идея станал Мацини. Мистика и светско поведение били смесени в една обсебваща и покоряваща съзнанието на младите хора сплав. Този модел е наложен от самия Албърт Пайк. Чрез едно свое „Окръжно” известие той се разпорежда да бъдат привличани по-често към ложите свещеници, понеже увличали хората и те им се доверявали най-лесно.
  И тук, у нас, като по поръчка се появява един млад и ниско разряден функционер, далеч от нивото на М. Балабанов, Л. Каравелов или Т. Райнов, да не говорим за Ив. Касабов или още по-високо поставения 33 степен масон – протестанският мисионер от Малта и агент на английското масонство в дунавския вилает – Иван Ведър. Този младеж бил известен като „Дякона” и за всички бил пример за подражание – аскетичен, по своему морален, суров и целеустремен. Все качества, неприсъщи на онази пасмина от лумпени, хъшлаци, авантюристи и волни наемници, която съпътства всяка една революция от Марсилия до Петербург.
  Необходима била широкомащабна и съгласувана акция по разпада на европейските християнски държави в дотогавашния им вид и създаването на атеистични режими-диктатури.
  Най-активни на този първи етап били масонските ложи. Те подготвят почвата за идването на революционерите, а те – на комунистите, комунистите пък на демократите, демократите – на атеистите, а те – на антихристите[1]. Мрежата от масонски ложи на Балканите обхваща последователно Гърция, Турция, Сърбия и Румъния. От тях България е последната заразена с бацила на революцията. В Турция, според турския историк Абдул Кадим Залум, на висши държавни постове по онова време действали свободните зидари Мустафа Рашид паша, Али паша, Фуад паша, Мидхат паша и Тал ат паша, които били използувани от Англия за унищожаване на ислямските държави. Всъщност те не воювали конкретно срещу исляма, а просто целели създаването на атеистични държави с републиканска форма на държавно управление. Самите масони в Османската империя са организирани в 11 английски, 7 шотландски, 2 ирландски, 1 полска, 2 испански, 5 немски, 15 италиански, 2 гръцки, 6 френски, 1 унгарска и прочее клонове към тях.
  От висшите масони интерес за нас представлява Митхад паша. Той както и много други „братя” е уреден да заеме висши административни и съдебни постове от самия Рашид паша, който дълго време е бил Велик везир. Негов (на Рашид паша) най-голям успех е възстановяването на масонските ложи, забранени от султана през 1837 г. Впоследствие бива отстранен, но протежета му запазват постовете си. Като валия на Дунавския вилает Митхад паша е човекът, който ще организира обучението на Н. Обретенов в „Робърт Колеж” в Цариград, издигането в пост на Иванчо х.Пенчович, назначаването на Стоил Попов за редактор на в. ”Дунав” и осигуряването на политически чадър над дейците на БРЦК в България.
  В масонската организация ключово място заемат вербовчиците. Това са хората, които имат за задача да привличат млади и неопитни, но будни момчета, като стават техни духовни наставници и ментори и постепенно ги въвличат в тайните на организацията. Такива са самият Митхад паша, д-р Странски, Иван Ведър, Г. С. Раковски, Т. Райнов, Ив. Касабов, Стоил Попов и др.

  В писмо-дописка до Каравелов в Букурещ, писана преди 28 януари 1871 г. пък се казва: „Г. редакторе на в. “Свобода”, бай Каравелов, … Ние, българите, бяхме честити чак отсега да се сдобием с вестник пълно свободен, през когото да (се) дава правото на всеки народ, да представим народното ни мнение пред светът, че и ние сме хора и искаме да живеем човешки, да бъдем свободни с пълна свобода в земята ни, там, дето живее българинът: в България, Тракия, Македония; па и от каквато и да е народност да живеят в тоя наш рай, ще бъдат равноправни с българинът в сичко. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: “Свята и чиста република”. Същото желаем и на братята сърби, черногорци, ромънци и пр., да не останват след нас, в едно и също време да дадат гласът си. Време е с един труд да спечелим онова, което търсили са и търсят братята французи, т. е. млада Франция, млада Русия и пр.”.Тук се визират директно масонските ложи „Млада Франция”, „Млада Русия”. А Левски ще напомня и в други свои писма: „и гледайте да работите по-скоро, защото усилва своята дейност и комитета „Млада Турция”. И още: „ще съсипем гнилата и страхлива държава, та да съзидаме друга … по новото зидане.
  По този начин в много кратки срокове старите масони в Букурещ и БРЦК биват изолирани и в България е изградена независима и самостоятелна мрежа. Левски става вече опасен за целите на организацията и тя се чувства застрашена, както ложите в Русия – от С. Нечаев. Време е за „отстраняване”
  Левски е хванат в Къкринското ханче, наето от Христо Цонев – Латинеца (също масон), бързо е разпознат и изпратен в София. Там още по-набързо е осъден от комисия, в която „неволно” се оказва масонът Иванчо х.Пенчович (един от заплашваните от Левски)[19].
  По това време целият архив на Л. Каравелов – сам на два пъти заплашван от Левски – пристига по тайните масонски канали от Букурещ през Белград направо в съда в София. При вида на чувала с документи на БРЦК Левски млъква и спира да говори. Така преди султанът да успее да го помилва, комисията без да е следствие, прокуратура и съд, издава присъда и я изпълнява. Позовавайки се формално на чл. 55, ал. 1, чл. 56, чл. 66 и чл. 174, ал. 2 от Наказателния закон на Турската империя – Левски набързо е обесен. Комисията дори не изчаква присъдите срещу него и Общи да бъдат изпълнени и веднага се саморазпуска, за да елиминира възможността за промяна. Тези, които е трябвало да бъдат отстранени – В. Левски и Д. Общи – са отстранени, защото само те знаят за връзките с ложите в Турция и Букурещ, които започват да разкриват пред съда.

 6. Д-р Пеев искам да ви подкрепя, пътят ви на разсъждение и разглеждането на въпроса с Куличев според мен е много точен. Имайки предвид тясната връзка на споменатият с Ангел Пилев, за който се знае, че е двигател на движението „пастори и ДС“, ще стане ясно как прокламаторите на чисти ръце в църквата са хора от тези среди, разбира се има и наивници. Понеже споменах за темата пастири агенти на ДС бих искал да се самоцитирам от едно мое писмо към български пастир.

  „От друга страна разбирам, че църквата е била заета повече със споровете относно пасторите и ДС и е изпуснала да види, че през това време дявола не спи, а се възползва на си съгради еретичните храмове. Заради това Пилев (Куличев) е играел двойна игра, той не е разбирал какво прави, като се е мислел за застъпник на истината. При все това аз виждам, че всичко е било Божий план, така че да пречисти с огън своите си и да изгори тези, които са плътски. Все пак по този начин Бог изяви вътрешните противоречия на много пастири и им даде шанс да се освободят от миналото на ДС. Тези, които като Пилев все още са на вълната „пастири агенти на ДС“ стават много плътски и навличат срещу себе си още гняв.“

 7. Една част от съвременното общество, за която особено се отнася това предупреждение е масонството. Масоните претендират, че природата на тяхната организация е тайна. Това обаче не е вярно. Всички главни обреди и формули на масонството са били публикувани по различно време от хора, които са бивши масони. Трябва да се изтъкнат два факта относно масоните. Първо, за да бъде посветен, човек трябва да се обвърже с най жестоки и варварски клетви, никога да не разкрива масонските тайни. Второ, масонството е фалшива религия. Някои масони отричат, че това е религия, но ето някои от главните черти, които го определят като религия: Масонството има свои собствени храмове, олтари, религиозни символи и емблеми (включително и халка), свои изповеди на вяра, свои свещеници и свои ритуали. Накрая има и собствено божество, фалшив Бог, който се нарича ”Собствено начало” или ”Великият архитект на Вселената”.
  Масонството е фалшива религия, защото признава фалшив бог. Много от предметите и символите, свързани с християнството, включително и Библията, се използват в масонството. Това обаче е умишлена измама. Този бог, на който се кланят масоните не е Библейския Бог.
  Що се отнася до мен, въобще не се интересувах от масонството, докато не започнах да откривам ужасните последици, които то произвежда в живота на хората, които идваха за молитва. Някои от тях са примери на проклятия, последствията, на които се появяваха във второто и третото поколение на тези, които са имали масон в семейната история.
  Ето един случай, който особено ме впечатли. В края на една неделна служба в Австралия, ние с Рут се молихме за хора, които се нуждаят от изцеление. Една от тези, които дойдоха за молитва бе една млада жена, чийто замъглени очи, несресана коса и неясен глас предполагаха, че има окултно потекло. В ръцете си жената носеше мъничко бебе.
  ”Тя просто не иска нищо да яде – промърмори майката като избягваше да ме погледне – Само една лъжичка от време на време”.
  ”Колко е голяма?” – попитахме.
  ”На шест седмици” – отговори майката, но бебето изглеждаше повече на шест дена.
  Когато с Рут положихме ръцете си върху майката, за да се молим за нея, тя падна по гръб под силата на Святия Дух. Докато падаше, Рут грабна бебето от нея и го задържа в своите ръце. Двама от служителите в църквата започнаха да се молят за майката, която лежеше на пода. Тогава Рут получи слово на знание от Святия Дух: ”Баща й е масон – каза тя на двамата служители: – Кажете й да се отрече от този дух”.
  Майката с мъка произнесе думите: ”Аз се отричам…от духа…на Масонството”. Веднага щом изрече тези думи, злият дух излезе от нея с продължителен вик. В същия момент бебето в ръцете на Рут издаде точно същия вик и след това се отпусна. Майката стана и Рут й върна бебето в ръцете.
  Шест часа по късно бяхме отново в същата църква за вечерна служба. В края на службата същата жена се приближи отново с бебето си.
  ”Как е тя?” – попитахме.
  ”Тя е изцяло променена – отговори майката, – от сутринта до сега изпи три пълни шишета!” Не можех да не забележа, че и майката бе претърпяла драстична промяна, която светеше от очите й и се чувстваше яснота в гласа й.
  По късно размишлявах върху това как в един кратък сблъсък видяхме видимо доказателство за дължащото се на масонството проклятие, което се бе предало на две поколения: от баща, който е бил масон, на дъщеря му и на внучката му – бебе само на шест седмици. Оттогава реших упорито да предупреждавам хората за злото, което масонството навлича не само на тях, но и на членовете на техните семейства, даже и на тези, които не са пряко въвлечени в масонството.
  В Притчи 6:4-5 Соломон дава настойчив съвет на всички, които са направили обет или обрек, който ги обвързва с някаква зла организация, подобна на гореспоменатите:
  Не давай сън на очите си, нито дрямка на клепачите си, догдето не се отървеш, като сърна от ръката на ловеца, и като птица от ръката на птицоловец.
  Съществуват две минимални изисквания за получаване на освобождение. Първо, устно трябва да се отречете от организацията, в която участвате. Само вие можете да отхвърлите това, което сте казали. Най добре е да го извършите в присъствието на приятелски настроени свидетели, които ще ви подкрепят със своята вяра.
  Второ, трябва да се избавите от всички емблеми, книги и други материали, които са били белег на вашата организация, като ги унищожите.
  Извадки от Глава 12 на книгата на „Благословение или проклятие – Изборът е ваш”.

 8. Кой стои зад тайните общества?
  Отговор на този въпрос ни дава историята и това, което разкрива Библията, понеже тайните общества имат връзка с предсказаното в нея
  В Библията е предсказано, че в последното време ще има една доминираща над света антихристиянска сила. В последната книга Откровение глава 17-та стих 4 се казва, чеима само една църква изобразена като жена държаща чаша и това е Римокатолическата църква. Символ на църквата в Библията е жената, по отношение на пророчества със символи. Библейските пророчества говорят непряко за тайните общества, а повече за една религиозна система, която ще доминира над света в последните дни.

  Зад тайните общества стои Римокатолическата църква с нейните ордени
  Тук виждаме една емблема с надпис „Цитаделу Ватикану” (в снимката по-долу) – която изобразява образа на жена със златна чаша, а името на жената е Фидес. Какво означава това име? Според един масонски източник от автор Алберт Маки, масон от 33-та степен, дясната ръка през всички векове е считана за емблема на верността. Техните братя (на масоните) се покланяли на женско божество с име Фидес, което означава вярност, нейното име било представяно като две държащи се една за друга десни ръце, понякога са изобразени като 2 фигури. На нея са се покланяли като богиня на клетвите и на честността. Това е образ на женско божество, за което в книгата Откровение в Библията в 17-та глава стих 5 се казва, че е майка на блудниците, а в Откровение 18-та глава стих 7 се казва, че тя седи като кралица, че няма да овдовее и никога няма да жалее. Подобно нещо се казва и в Исая: 47:8, че никога няма да загуби чадата си и няма да стане вдовица. На 5.09.2000 г. Ватиканът публикува документ „Доминус Йесус”, в който се казва, че другите църкви, не са им сестри, за което настояват те. Те наричат себе си „майка на всички църкви”. Кардинал Ратцингер, който стои начело на инквизицията е казал това за католическата църква, а сега те се наричат конгрегация на доктрината и вярата, но всъщност това е едно и също. С това самоопределение иска да каже, че всички останали църкви са й подчинени. В Откровение: 13:1,2 се говори отново за нея. В тези стихове се пояснява, че силата на църквата идва от друг източник, а не от Бога. Въпреки, че тя проповядва християнството и Исус като спасител на света, силата й не идва от Него. Според нейните неправилни доктрини тя проповядва спасение чрез други посредници, а не чрез Христос.

  Снимка на женското божество, на което са се покланяли масоните – Фидес
  Интересното е, че в тайните общества има 2 доктрини. Една за посветените и една за непосветените. Рицарите тамплиери като едни от тези общества имат 2 доктрини, едната, която е била вътрешна езотерична и окултна, а другата е била екзотерична за външните хора. Именно екзотеричната била за католицизма. По този начин масите получават една религия, докато вътрешните, тези от тайните общества я изопачават. Сред вътрешните кръгове се вярва, че Луцифер е истинският Божий Син, а Исус вторият, който е победен от първия. Както виждаме това е напълно изопачена доктрина за истината. И затова те приемат, че в края на времето, в което живеем ние сега ще трябва да се покланяме на Луцифер, а не на Бога и на Исус. Точна тази измама те вярват и държат на лъжата да се покланят на Луцифер. И ето отговор на въпроса кой стои зад тайните общества – Римокатолическата църква и нейните ордени начело с Йезуитския, тъй като той е създаден срещу Реформацията. Естествено още по в дълбочина на тези ордени и на самата църква стои Луцифер, на когото се покланят Масони, Илюминати създадени в Австрия от Адам Вайшапут и другите тайни общества, независимо дали във всички тайни общества е приет с това име.
  С приемането на фалшиви доктрини още в първите векове след създаването на Римокатолическата църква, тя не проповядва спасение чрез вяра в Исус Христос, а чрез посредници, човеци, което е в пълна противоположност на учението на Библията за доктрината за спасение. С това тя води последователите си, независимо колко са искрени към гибел като използват за посредник не Исус, а свещеници или някакви светии, които никъде не пише, че са такива, а е дадено само чрез едно име да се спасяваме, чрез името на Исус Христос.
  За повече информация вижте клиповете и линковете в статията. В първия клип правилно се казва, че най-голямата война, която се води на тази планета е войната за всеки един човек.

 9. имате ли молитва за освобождаване от пролятието Тракийска секта

 10. Здравей Мая,
  подготвил съм статия за тракийската секта – „орфеическите християни“, очаквам в скоро време да се публикува. Кай се нуждае от такава молитва?
  Тракийската секта е подвластна на бесовски дух, който стои зад братята стефан и цветан гайдарски. Знаеш, че стефан бива от Бога премахнат. Поради заблудата в която са хората в тази секта, те не могат да видят спасителят Христос, а пред очите им винаги се изпречква образа на цветан или стефан. Необходимо е човек със своята изповед да засвидетелствува своята принадлежност към Исус Христос и се отрече от Орфеическите завети и мистики, които се практикуват.

  Бисер Данев

 11. И аз чакам да излезе статията за „орфеическите християни“.Надявам се да се осветли тяхното лъжеучение.

 12. Наистина крайно време е да се разобличи култовия самозванец Стефан Гайдарски, чието бесовско учение няма нищо общо нито с християнството, нито с научното знание за тракийското наследство.

 13. За пастора-калвинисит на кварталa масонския демон е пълна глупост. Какво тогава правят конгрешански пастори в съюз с масоните-сатанисти планирали световни войни?
  Алберт Пайк е американски генерал, който още през 19 век т.е. преди 140 години е написал документ, в който е описал как ще се проведат три световни войни. Първата световна война според написаните планове на Пайк е трябвало да се случи, за да могат илюминатите т.е. масоните да свалят властта на царя в Русия и от тази страна да направят крепост на атеизма и комунизма. Чрез своя сътрудник Ото Фон Бисмарк, лидер на тогавашната германска държава, Пайк дълго време подготвя обстоятелствата, необходими за започване на Първата световна война през 1914 г., когато група сръбски националисти извършват успешен атентат срещу цар Фердинанд, което става повод за започването на Първата световна война.
  Втората световна война е трябвало да започне със стимулиране на сблъсъците между фашистите и евреите, се казва в писмото на Пайк. Тази война трябвало да се води така, че нацизма да бъде унищожен, а евреите да станат толкова силни, че да могат да създадат държавата Израел в Палестина. Третата световна война ще се води между евреите и ислямския свят. В тази война евреите и мюсюлманите ще се унищожат помежду си. След като бъде унищожена християнската култура в света ще бъде основано учението на Сатаната. „Илюминати“ е наименованието на тайна организация, която съществува от 18 век с цел да контролира събитията на планетата. Илюминатите постигат интересите си чрез своите агенти, които управляват решенията на големите корпорации и правителства. Целта на илюминатите е създаването на нов световен ред. Организацията е създадена в Австрия на 1 май 1176 от Адам Вайшапут

 14. Това име Вайшалут ми звучи много познато от някъде – чисто австрийско ли е?

 15. Тъй като коментарите по темата „Архивите говорят: п-р Васил Зяпков за масонството в българския евангелизъм“ от д-р В.Пеев са вече затворени, то използвам тази тема, касаеща също масонството, за да направя своя коментар по първата тема!

  Д-р Вениамин Пеев запознава евангелската общност в България с една от тъмните страни в историята на Конгрешанския съюз – масонското присъствие в него. С това обективно представяне на фактите,
  д-р Пеев изпълнява своя християнски дълг – да стои на страната на ИСТИНАТА, представяйки и защитавайки тази ИСТИНА от други „вестители на истината“, които в последните години напълниха интернет пространството с всевъзможни изявления, писания и коментари, с които целяха напълно „обективно“ и „безкористно“ да запознаят евангелското общество в България с „истинската“ история на българския евангелизъм.

  Смятам също така, че д-р Пеев прави и една огромна услуга на конгрешанската общност в България, разкривайки истинските лица, принадлежност и служение на едни от най-известните служители в историята на тази общност. Повярвайте ми, много по-добре е тези факти да бъдат изнесени сега от убеден християнин и служител на Господ Исус Христос като д-р В.Пеев, отколкото същите тези факти да станат обществено достояние години по-късно, но чрез някой светски журналист (историк), изпълняващ поръчката на определени структури, целящи оклеветяване и компрометиране на евангелската общност в България.

  Истината не може и не трябва да бъде премълчавана. За всички нас, които принадлежим към българското евангелско общество, е важно да знаем, кои български евангелисти са били и масони. И какво влияния е оказало масонството, посредством тези лица, върху българския евангелизъм.

  За много от евангелските християни ще бъде интересно да научат, че големия евангелист на XIX в. – Чарлз Г. Фини (1792-1875) е бил масон, но напуска ложата, след своето истинско обръщение към Бога. Ето какво пише за него Гари Ка в своята книга „По пътя към глобалната окупация“, издадена на български през 1995 г.

  „В началото на кариерата си като адвокат самия Фини е бил масон, но напуснал ложата, след като приел евангелизма. Голяма част от останалия си живот прекарал, разобличавайки злото на масонството и в резултат на това животът му е бил постоянно под заплаха. Кулминацията на усилията му е книга от 272 страници, посветена изцяло на разобличаване на масонския орден.“
  Rev. Charles G. Finni, The Character, Claims, and Practical Working of Freemasonry (Chicago: E.Cook Publications, 1986). Книгата може да се открие и изтегли свободно от сайтове в интернет пространството.

  Първото издание на книгата е през 1869 г. В книгата ще откриете признанието на Фини за връзката му с масонството, а също и личното му свидетелство, за това как скъсва с масонството след своето обръщение към Бога. Ето част от това свидетелство на Фини:
  „След размисъл и проучване и след сурова борба и най-искрена молитва открих, че не мога да остана повече с тях. Новия ми живот инстинктивно и непреодолимо се отдръпваше от всяко съдружие с това, което по-късно считах за „неверно дело на мрака“.“

  Гари Ка представя също позицията на Рубен Арчър Тори (1856-1928) и Дуайт Муди (1837-1899) по отношение на масонството.
  „Видни свещеници, които участвали в разобличаването на масонската институция, са преподобният Тори и преподобният Дуайт Л. Муди и двамата правили неимоверни усилия, за да изобличат масонството. Тори отбелязва:“Не вярвам, че е възможно човек да бъде едновременно интелигентен християнин и интелигентен масон.“
  Д.Л.Муди по същия начин се хвърлил в борбата. На едно от своите събрания Муди поканил преподобния Чарлз А. Бланшар, доктор по богословие, да говори на тема масонство. Надигнало се голямо недоволство и някои хора заплашили, че ще престанат да подпомагат неговите училища, ако продължи да кани хора, които изобличават институцията. Отговаряйки от трибуната, Муди казал:
  „Тук има човек, които знае за какво говори и вие казвате,че ако не го накарам да млъкне, няма да подпомагате училищата. Аз казвам, ако съдбовната истина трябва да бъде пожертвана, за да продължат да живеят училищата, тогава НЕКА УЧИЛИЩАТА УМРАТ.“
  Такава бе позицията на Муди по отношение на масонството.“
  Нека християните-конгрешани (и всички останали християни) вземат пример от тези Божии служители – Фини, Тори, Муди, и преразгледат позицията си по отношение на масонството!

 16. Сградата на нашия парламент е пълна със сатанински и масонски символи. Oрнаментите, вплетени в архитектурните решения на сградата са причина депутатите ни да стават все по-агресивни и да се карат помежду си.

 17. Има съмнение, че и Левские бил масон
  шахматна мозайка (храм „Александър Невски“). също масонски знак

 18. Hякой вглеждал ли се е в надписа на този „паметник“ пред НДК ,който трябва да бъде премахнат…но това не е осакатения паметник 1300 г България а ето този ,който уж е на двамата братя кирил и методи но не би.? А знае ли някой, че в основата му са изобразени масонски символи?

 19. Уви, не е, а е самата истина. Много са ви промити мозъците! Така нареченият български „Вечен календар“ е дело на зограф Венко от Трявна, който работил под ръководството на отец Матей Преображенски (Миткалото) и стриктно изпълнявал чертежите му. Създаден е през 1870 г., и се съхранява в историческия музей в Павликени. C него Матей искал да докаже всички християнски празници и да докаже твърдението за непрекъснат кръговрат в природата. Съжалявам, но с тези масонски символи по календара никак не ми прилича на работа на християни: езически символи на луната, слънцето, и пирамида с всевиждащо око

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *