Масоните излизат на светло

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на класифицираната информация
Сигнатура 454-01-66 | Дата на постъпване 18/12/2014 | http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15140/

§7. Във Въпросника по чл. 47-48 (Приложение No.2), в т. ХХVIII преди въпросителната се добавя запетая и текста „включително тайни и неформални организации и общества”

М О Т И В И
….Решение 1096/1996 на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа … за съжаление продължават да са актуални в българските условия. Предвидено е изискване към лицата, кандидатстващи за достъп до информация класифицирана като държавна тайна, да декларират принадлежността си към тайни и неформални организации и общества.

Управляващите от ГЕРБ и РБ готвят промени в Закона за класифицирана информация, с които се надяват да извадят на светло масоните.

Поправките предвиждат кандидатстващите за достъп да декларират в какви „тайни организации и неформални общества“ членуват – от зидарските ложи до ловни дружинки, обясни пред „Преса“ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Прикриването на факти щяло да води до санкции. „Масонските ложи не са тайни, по цял свят те спонсорират университети, болници“, възрази Володя Лозанов, Стар велик майстор на Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България.

Вносителите на законопроекта ще разширят обхвата на проверките, извършвани от Комисията по досиетата, и те ще станат задължителни и за средния ешелон в администрацията. Сега за принадлежност към ДС се проверяват само народни представители, министри, висши магистрати, шефове на агенции, областни управители. Отказът за допуск до класифицирана информация ще може да се обжалва в административен съд. Сега актът на ДКСИ е окончателен.

13 comments for “Масоните излизат на светло

 1. Знае ли се, че в българския евангелизъм в миналото е имало представители на масонството?

 2. По-важно е кои са сегашните представители на масонството в българския евангелизъм?

 3. В САЩ и днес много от християните са масони. Колко са християни, е друг въпрос, но ходят редовно на църква и някои от тях заемат ръководни длъжности.

 4. Напълно съм съгласен, че е по-важно кои са евангелските масони днес.

  Но ако познаваме миналите и бившите масони, както един виден евангелистки водач ги нарича „старите масони“, ще разберем кои евангелистки деноминации имат традицията да произвеждат и „новите масони“.

  Една евангелистка деноминация в България има много стара традиция на масонството.

  За „новите масони“ обаче можем само да гадаем на основание на данните за „старите“.

 5. Проблема не е кои масони са станали евангелски християни и пастори,а кои евангелски пастори са станали масони ???

 6. „Но ако познаваме миналите и бившите масони, както един виден евангелистки водач ги нарича „старите масони“, ще разберем кои евангелистки деноминации имат традицията да произвеждат и „новите масони“.
  Една евангелистка деноминация в България има много стара традиция на масонството.“

  Поздравявам д-р В.Пеев, за това, че повдига този наистина важен въпрос и ще му бъда изключително благодарен, ако ни запознае с фактите, с които разполага по въпроса.
  Нека стане обществено достояние и деноминацията, произвела най-много масони.

  В своята книгата „Изцеление чрез вяра в Бога“, Петър Велев споделя някои свои разкрития и откровения за пастори-масони. Ето един интересен откъс от книгата във връзка с темата:
  „На следващия ден един от следователите ми се обади по телефона в работата и ме попита: “Да ти изпращаме ли призовка или сам ще дойдеш?”. Казах му, че ще дойда и без призовка.
  Сутринта преди този разговор сънувах, че петдесятните пастири разговарят с г-н Цветков, главен специалист в Комитета по вероизповеданията, и те поискаха от него да забрани изцелителните събрания. Видях, че двамата пастири слязоха в голяма пропаст и започнаха да се разхождат по една талпа,която беше поставена върху две греди на десетина метра под повърхността.
  Стените на пропастта бяха вертикални и те не можеха да се измъкнат оттам сами, но като че ли не се безпокояха за това, а се разхождаха по талпата и проповядваха Евангелието. Те можеха да бъдат извадени от пропастта, ако някой им хвърлеше въже отгоре и им помогнеше да излязат. На брега стоеше
  голям Ангел, който, като ги посочи, ми рече: “А те мислят, че са намерили дебелата сянка.
  Единият е служил на франк-масоните, а другият е агент на КГБ”.
  Горките пастири, те си мислят, че никой не знае кому и как служат. Ето защо са върли противници на всякакви откровения и не могат да разберат, че откровенията могат да им помогнат да се покаят и спасят.“
  Велев, П. Изцеление чрез вяра в Бога. София, 2003, с.231

  Има и други интересни места в книгата, където се свидетелства за пастори – масони!

  Петър Велев има един много интересен пророчески сън относно възцаряването на Антихриста с участието на франк-масоните и християните-отстъпници. Този сън е описан в книгата „Изцеление чрез вяра в Бога“.
  „Сънувах, че се възцарява личността Антихрист. На възцаряването му присъстваха комунисти, комсомолци и пионерчета, но имаше и много християни от всички вероизповедания и деноминации, а най-много от Методистката църква. Около него вървеше една свита от хора, облечени с фракове и с бели ръкавици. Попитах този, който стоеше от дясната ми страна: “Кои са тия?”, а той отговори: “Франк-масоните, които ще го възцарят”. Възцаряването ставаше в огромна зала с пищна украса. Антихристът мина покрай мен и един от следващите го масони рече на друг масон: “Над един милиард човеци вече му вярват”. Рекох си: “Какво търся тук?” и напуснах залата.“
  Велев, П. Изцеление чрез вяра в Бога. София, 2003, с.248 – 249

 7. Г-н Максимов, предстои да излязат материали за масоните в българския евангелизъм, за които новоизлюпените „историци“ на българския евангелизъм учудващо за мен … мълчат. На основата на документи и вторични източници може категорично да се смята, че видни представители на една традиционна евангелистка деноминация у нас, които дори са имали ключови роли и в ОЕЦ, са били масони.

  П-р Янко Добрев поставя един двояк въпрос – за масоните, станали „евангелисти“ и за евангелистите, станали масони. Съгласен съм, че и двете явления могат да бъдат потвърдени документално и фактологично. Не съм съгласен обаче, че е по-важно да се знае „кои евангелски пастори са станали масони“. Еднакво важно е да се знае, че след излизането на масонските ложи у нас извън закона от януари 1941 г. мнозина масони са навлезли в евангелистките общности и са създали там свои гнезда. В този смисъл пророчествата, за които споменава г-н Максимов, отговарят на историческата ситуация през втората половина на ХХ век.

 8. „Откровенията“ на така нареченият п-р Велев не могат да се вземат за чиста монета.Този човек такива превратни проповеди и коментари е качил в You Tube,че за по-достоверно звучене ги облича в мантия на откровения.Не ми се коментира неговото богословие.

 9. Уважаеми д-р Пеев,
  Ще очаквам с нетърпение да се запозная с фактите, разкриващи масоните в българския евангелизъм и във въпросната евангелистка деноминация.

  Уважаеми п-р Я.Добрев,
  Никой не ви принуждава да приемате откровенията(сънищата и виденията)на Петър Велев за чиста монета. Вие и всички останали (съмняващи се) трябва (и бихте могли) да ги изпитате – въз основа на Божието слово и тяхното изпълнение. По този начин постъпете и с неговото богословие. Приемете това, което е добро, в съгласие с Божието слово, което е дало добър плод в служението на Петър Велев, и е било за благословение на мнозина.

  „Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, – ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, – това зачитайте.
  Това, което сте и научили, и приели, и чули, и видели в мене, него вършете; и Бог на мира ще бъде с вас.“(Филипяни 4:8,9)

 10. Най-мощният удар срещу руския народ е нанесен през 1917 г., когато властта в империята завземат истинските черни масони, които за публиката се наричат “болшевики”. Така смята Николай Левашов в своята книга “Русия в кривите огледала”. Сред узурпаторите на властта няма нито един руснак по националност.

  Съгласно исторически данни, през 1918 г. от общо около 3,800 комисара в Русия, около 2,800 са американци. Една ключова част от тях са бивши еврейски мафиоти от долната източна част на острова Манхатън (около Деланси и Ривингтън улици), които съпровождат Троцки през пролетта на 1917 г. на кораба Християния. Тяхното пренасяне е платено от банкера Яков Шиф, роден в къщата на Ротшилд във Франкфурт.

  Тези бивши американски бандити стават преториянската гвардия на Ленин, и му спасяват кожата по време на въстанието на левите есери през юни 1918 г. Тъй-като много от тях не говорят руски, в началото те биват представяни за ‘латвийски стрелци’. Точно тридесет години по-късно през пролетта на 1948 семейство Ротшилд плаща на президента Хари Труман два милиона долара за кампанията му, за да признае Израел като суверенна държава.

  САЩ, чрез Уол Стрийт, са финансирали комунистическите революции, както и оцеляването на комунистическите държави, следователно е невъзможно САЩ наистина да са срещу комунизма. Тогава защо наблюдаваме привидна борба на САЩ срещу комунизма?

 11. В българската история от 30-те години на миналия век нататък също можем да се „похвалим“ с участие на политици масони в преврати. В това отношение една от водещите роли принадлежи на „звенарите“. С техни видни политици масони са се свързвали за задкулисни политически сделки евангелисти масони. Не всички сделки обаче са били успешни.

 12. И „Откровенията“ на така нареченият п-р Янко Добрев-Силистра on 22.02.2015 at 23:31 хич, ама хич не могат да се вземат за чиста монета.Най-добре е да се изповяда кому служи и да се покае за калта , която хвърля върху Божии служители, страдали, служили и служещи на Господ Иисуса Христа.

 13. Вярвам в пророчествата на п-р Велев, защото преди 25 години е казал, че българите ще изчезнат и България в този си вид няма да я има. Е, не наблюдаваме ли в момента, как това се сбъдва? Младите напускат страната, старите измират, турци изкупуват българските земи, мизерия и запустение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *