Групировката „Ислямска държава“ ЕКЗЕКУТИРА 21 ХРИСТИЯНИ

21
Групировката „Ислямска държава“ (ИД, преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) публикува петминутен видеозапис, претендиращ, че показва обезглавяването от нея на 21 египетски християни, отвлечени в Либия, съобщи Ройтерс. Телевизионният канал „Ал Арабия“ съобщи за убийството на 12 февруари, но видеото се появява едва днес.

4 comments for “Групировката „Ислямска държава“ ЕКЗЕКУТИРА 21 ХРИСТИЯНИ

 1. Откр.6:9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на ония, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което опазиха.
  6:10 И те викаха с висок глас, казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв?
  6:11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях.“
  А много християни в България реват,че заплатите им са малки,че нямат нова кола,че нямат вила,че проповедите и хвалението не им харесва,че няма климатик в църквата,че някой от църквата ги е наранил,че пастора ги е пренебрегнал, и още много,много гевезенлъци.

 2. Нямаше да чуем за „Ислямска държава“ и за стотици хиляди убити и прокудени от домовете си християни в Либия, Египет, Ирак и Сирия, ако САЩ и НАТО не бяха се намесвали в тези държави под предлога „демокрация“. Не може Западът на не познава една елементарна истина: демокрация в мюсюлманския свят не може да има! По време на авторитарните режими на Садам Хюсейн, Кадафи, Башар Асад в тези държави живяха огромен брой християни, а сега там оцелява една незначителна част. Бог да отсъди справедливо и да въздаде на всеки според делата!

 3. До Петър
  Братко,СеДеСятните вярващи (мнозинството повярвали след 1989г)считат,че началото на евангелското движение в България, започва тогава.Всичко истинско трябва да носи марката:Made in USA! За евангелските мъченици на българският евангелизъм,или нищо не се знае или много малко!Много български вярващи живущи в щатите са съгласни със сатанинската политика на Белият дом!?Нещо като:“Битието определя съзнанието!“…В момента имаме много информация за всичко,което се случва по света.Ако, някой не може да разбере световните събития нека да си помогне с Библиата-там всичко е изложено много ясно!

 4. Братя, дали не е добре да запазим тишина днес и да почетем гибелта на тези мъченици за вярата вместо да се дразним с коментари?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *