Ангола забрани исляма

Ангола стана първата страна в света, забранила исляма като официално вероизповедание. Разпоредено е затварянето на всички джамии.

Крайната мярка бе обявена от министъра на културата Роза Крус Силва. Тя посочва, че религията остава извън закона, но храмовете няма да се пипат, а само ще бъдат закрити за неопределено време. Въпреки това багери вече са унищожили някои от тях в столицата Луанда. “Легализирането на исляма не е одобрено от министерството на правосъдието и човешките права. Джамиите ще бъдат затворени до второ нареждане”, каза Роза Крус. Министърката определи исляма като “секта”.

Президентът Едуарду душ Сантуш заяви: “Това е краят на ислямското влияние в страната ни.” Заедно с исляма, изповядван от под 1% от 19-милионното население на Ангола, са забранени още 194 “секти”.

4 comments for “Ангола забрани исляма

  1. Слава на Единия Бог и на Господа Исус Христос!!!
    И мир на земята между чадата Му!

  2. това което е направил нашият президент е най голямата глупост,в ангола забраняват ислямската религия а у нас и институт ще и откриват,но знайте всички българи че БОГ ЩЕ ОБЪРКА ПЛАНОВЕТЕ НА ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ И ХРИСТИЯНСТВОТО НЯМА ДА ЗАГИНЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *