Папата и Рик Уорън обединени в Хрислям

В Понеделник, 17 ноември, папа Франциск І бe домакин на глобална икуменическа конференция, белязана от впечатляващото присъствие на мюсюлмански лидери, езичници, основателя на Хрисляма Рик Уорън от църква Седълбек, Калифорния.

Официалният уебсайт съобщава, че Колоквиумът е спонсориран от Конгрегацията за доктрината на вярата, спонсориран е също от Съвета на Понтификата за семейството, Съвета на Понтификата за междурелигиозния диалог и Съвета на Понтификата за подпомагане на християнското единство. Конференцията ще се проведе от 17 до 19 ноември във Ватикана и се очаква да се отличава с над 30 говорители от над 20 страни. Според Католическата осведомителна агенция (католик нюз сървис) ще има представители на религии като Ислям, Будизъм, Хинду, Джайна Шасана, Таоизъм, сикхи, евреи, римокатолици и изповядващи християнството. Забележително е числото на представителите на езически религии. За папата няма значение в какво се вярва, стига да се следва Рим.

„Допълването на мъжа и жената: международен колоквиум” събира водещи учени и лидери от различни религии по цялото лице на земята, за да изследва и подчертае отново красотата в отношенията между мъжа и жената, с цел да подкрепи и даде нов живот на семейството и семейния живот за процъфтяване на човешкото общество.

Извън заявената цел обаче истинската причина за тази глобална конференция е да се продължи работата по делото на папа Франциск І за сливане на всички религии в една обща световна религия, споменато в книгата Откровение. Всички извинения за сближаването са с най-добри намерения, докато в крайна сметка всички се подчинят на Рим и се строят в редица зад папата. Миналата година англиканският епископ и близък приятел на папата, Тони Палмър отправи страстен призив към църквата на Кенет Коупланд „да се завърне при светата майка – църквата в Рим”, само за да загине трагично при мотоциклетен инцидент месеци по-късно при неясни обстоятелства.

6 comments for “Папата и Рик Уорън обединени в Хрислям

 1. https://www.youtube.com/watch?v=r-4XtZBrMgs&list=LLEnnYpitA6zvmLbGSUhxcig#t=1106
  Прослушайте това видео от 25 до 38 минута,може и цялото.Разпространява се книгата на Рик Уорън за църковен разтеж.

  Понеже в последните няколко години почти няма нови хора,които се спасяват в църквите в България,и тази книга донесе нещо ново.

  Много колеги си помислиха,че това е тайната за растеж на църквите,и я прегърнаха.Но когато нещо се прави на принципа:“Господи,това е моят план,благослови го!“,резултата е нулев.
  Освен това Бог липсва в плана,и всичко в тази книга се прави с човешки манипулации.

 2. Протестантите никога не трябва да забравят какво означава името им.А във връзка с неделния закон да знаят кой премести святостта от събота в неделя. Ето какво твърди католическата църква:„Църквата (католическата) е променила пазенето на съботата в пазене на неделята по силата на своя Божествен непогрешим авторитет, даден й от нейния основател Исус Христос. Претендирайки, че единственият им ръководител по отношение на вярата е Библията, протестантите нямат никакво основание за съблюдаването на неделята. По този въпрос адвентистът от седмия ден е единственият последователен протестант.“-Католик юнивърс бюлетин,14.08.1942г.стр.4
  А относно издаването на закони с религиозно съдържание от страна на държавата забравяме ли че това е ограничение на свободата на съвестта и религията? Христос никого не принуди да го последва. Връщаме ли се във времето на комунизма с преследването на инакомислещите, или още по лошо-във времето на средновековието с милионите жертви!

 3. „По този въпрос адвентистът от седмия ден е единственият последователен протестант.“-Католик юнивърс бюлетин,14.08.1942г.стр.4“ (цитат по: Димитров)

  Горният цитат отпреди повече от 75 години, е не само твърде претенциозен, но той няма нищо общо с плуралистичната политика на папския двор днес. Става дума за пагубното размиване на догматическите граници между различните религии и отказът от уникалното разбиране на християните за Триединния Бог, ролята на Христос като Единствен Спасител и прогласяването на Великата повеля за благовестие в нехристиянския свят. Не може една протестантска формация да се обявява днес за „единствено последователна“! Дори когато дадени лидери отстъпват от изконните догматически позиции на християнството, нямаме право да корим мнозинството вярващи, че са „отстъпили“ като своите водачи.

  Това, че членовете на УС на ОЕЦ, например, флиртуват с плуралистите на НСРОБ, обяснявайки им се „в любов и верност“, не означава, че българските евангелисти са вероотстъпници като тях! Има много пастори, дякони, местни ръководства и редови вярващи, които са се разграничили от вероотстъпничеството на ОЕЦ-истите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *