Евангелски пастор: Мюсюлмани и будисти стават християни

В арабските страни, в Индия и Бангладеш броят на християните за 4 години се е увеличил със 7-8 до 10 пъти. Това съобщи пасторът от Църквата на Назарянина в Разград Николай Колев след като се завърна от Регионална конференция за Евразия на своето вероизповедание. Във форума в турския град Анталия участвали 700 човека от 34 страни. Нямало специални мерки за сигурност, но и участниците не афиширали в какво събитие участват.

25 представители на Църквата на Назарянина в България участвали в Регионалната конференция за Евразия на това вероизповедание. Подобни форуми се организират на всеки 4 години – разказва пасторът от Разград Николай Колев.

На тези конференции усещаш как вървят нещата в другите страни – казва пасторът от Разград. Той е впечатлен от подкрепата за християнството в нетрадиционни за тази религия страни. Сравнението, което прави с Европа, не е в полза на Стария континент. За 4 години 7-8 до 10 пъти е увеличен броят на църквите, също и броят на християните в Бангладеш, Индия, страни, в които има мюсюлмани, будисти . Жив интерес към християнството има навсякъде, нарастване, само ние европейците седим и гледаме като…

Да, ЕС изповядва християн-демократични ценности, но това е умряла вяра, нищо общо с това, което правят там, за коренно съвсем различни неща става въпрос, църквите са живи, като християви само как изглеждат различно от нашето заспало християнство. Различен е акцентът, който евангелистите поставят при навлизането на религията в различните държави – на изграждането на болници, училища или бежански лагери. Нетрадиционна за християнството е и страната, в която се провежда международната среща на евангелистите от всички църкви на Назарянина в Европа и Азия. Турция е избрана, тъй като в Европа има визови ограничения и голяма част от делегатите щяха да имат проблеми с участието си – уточнява Николай Колев. Дискусионна и музикална част имали сесиите на петдневния евангелски форум. 15 разградчани представили България с традиционна и християнска музика.

4 comments for “Евангелски пастор: Мюсюлмани и будисти стават християни

  1. Това вече е за прослава на нашият Господ Исус Христос.Поздравявам екипа на pastir.org за тази статия .Дано само такива статии да допуска.Дано !!!

  2. Слава на Бога че се върнахте към първата си любов.
    Има много какво да научим от братята и сестрите от Изтока където от години има истинско съживление ,истинско братолюбие, чиста и неподправена Христова любов, благодат от Бога,
    Слава на Бога!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *