Ислямът основна религия в Европа?

Ще се борим срещу всички, които посягат на нашите джамии, обяви Ахмет Давутоглу

Турция няма нито да се моли на ЕС, нито да проси нещо, а ако европейците имат нужда, вратата на развиваща се Турция е отворена, твърди премиерът Ахмет Давутоглу, цитиран от електронните издания в южната съседка. „Ислямът е основна религия в Европа и това ще бъде така. Преди половин столетие в Европа дойдоха млади и смели хора от всички краища на Анадола, и благодарение на тях израснаха куполни джамии и месчити, които със сигурност ще бъдат защитени от посегателства.

Ние ще продължим да се борим срещу всички, които посягат с ръцете си към тях“, каза Давутоглу на среща с турски гастарбайтери в Цюрих. Той акцентира и на факта, че въпреки всички пречки и провокации Турция не отстъпва от стратегическото си решение да се интегрира в ЕС. „Ние ще станем част от Европа. И знаете ли защо? Турция извън Европа – това би бил сериозен пропуск. По-важното е, че ние ще продължим пътя си към Европа заради всички 45 милиона мюсюлмани в страните от ЕС, които представляват нашата религия, език и култура. С тях ние ще се интегрираме в ЕС и това със сигурност ще стане един ден. Но няма да се молим, няма да просим, нито ще искаме специални привилегии, напротив, ще влезем в ЕС с вдигната глава и чест. С нашите религия, език и обичаи ще влезем в ЕС и това е сигурно“, категоричен е Давутоглу.

Според него, ако Европа има намерението да бъде световна сила, няма как това да стане без членството на Турция, а и излизането от икономическата криза е невъзможно без динамиката и предприемачите на страната му. „Ние не сме тежест за Европа, ние сме лек за нея, който ще й помогне да се изправи и да върне силата си. Ако европейците имат нужда от работа, сега ние им предлагаме вратата на развиваща се Турция“, коментира премиерът Давутоглу.

2 comments for “Ислямът основна религия в Европа?

 1. Приятели на Библията Тази Чудна Книга…
  Аз не изкам криво да бъда разбрана но трябва ясно да осъзнаете колко реално са фанатизирани турците й как хитро се опитват да ни превземат… Аз знам турски й имам много турски приятели й те въобщте не изкат да чуят за Исус**Rab-Tanri Isa….
  Те го наричат Пророк като техният Мохамед. Защото не могат да проумеят как така Господ има Син????*****

  Техният Господ**Алах***Allah
  Има Мохамед. 2 във 1 събрани…Те нямат 3 част…Все 1 имат глава й тяло без крака…. А ние имаме глава*тяло й крака.. 3 в 1 събрани. Отец*Сина й Святия Дух. Те това не го въобщте разбират.
  Както й Чудесата на Изцерения защото няма такива нещта при тях….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.