Ислямът основна религия в Европа?

Ще се борим срещу всички, които посягат на нашите джамии, обяви Ахмет Давутоглу

Турция няма нито да се моли на ЕС, нито да проси нещо, а ако европейците имат нужда, вратата на развиваща се Турция е отворена, твърди премиерът Ахмет Давутоглу, цитиран от електронните издания в южната съседка. „Ислямът е основна религия в Европа и това ще бъде така. Преди половин столетие в Европа дойдоха млади и смели хора от всички краища на Анадола, и благодарение на тях израснаха куполни джамии и месчити, които със сигурност ще бъдат защитени от посегателства.

Ние ще продължим да се борим срещу всички, които посягат с ръцете си към тях“, каза Давутоглу на среща с турски гастарбайтери в Цюрих. Той акцентира и на факта, че въпреки всички пречки и провокации Турция не отстъпва от стратегическото си решение да се интегрира в ЕС. „Ние ще станем част от Европа. И знаете ли защо? Турция извън Европа – това би бил сериозен пропуск. По-важното е, че ние ще продължим пътя си към Европа заради всички 45 милиона мюсюлмани в страните от ЕС, които представляват нашата религия, език и култура. С тях ние ще се интегрираме в ЕС и това със сигурност ще стане един ден. Но няма да се молим, няма да просим, нито ще искаме специални привилегии, напротив, ще влезем в ЕС с вдигната глава и чест. С нашите религия, език и обичаи ще влезем в ЕС и това е сигурно“, категоричен е Давутоглу.

Според него, ако Европа има намерението да бъде световна сила, няма как това да стане без членството на Турция, а и излизането от икономическата криза е невъзможно без динамиката и предприемачите на страната му. „Ние не сме тежест за Европа, ние сме лек за нея, който ще й помогне да се изправи и да върне силата си. Ако европейците имат нужда от работа, сега ние им предлагаме вратата на развиваща се Турция“, коментира премиерът Давутоглу.

2 comments for “Ислямът основна религия в Европа?

 1. Приятели на Библията Тази Чудна Книга…
  Аз не изкам криво да бъда разбрана но трябва ясно да осъзнаете колко реално са фанатизирани турците й как хитро се опитват да ни превземат… Аз знам турски й имам много турски приятели й те въобщте не изкат да чуят за Исус**Rab-Tanri Isa….
  Те го наричат Пророк като техният Мохамед. Защото не могат да проумеят как така Господ има Син????*****

  Техният Господ**Алах***Allah
  Има Мохамед. 2 във 1 събрани…Те нямат 3 част…Все 1 имат глава й тяло без крака…. А ние имаме глава*тяло й крака.. 3 в 1 събрани. Отец*Сина й Святия Дух. Те това не го въобщте разбират.
  Както й Чудесата на Изцерения защото няма такива нещта при тях….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *