Дейвид УИЛКЕРСЪН: ВИДЕНИЕ за ПОСЛЕДНОТО ВРЕМЕ (Глава 8) СЕГА ВИЕ СТЕ НА ХОД

Йов казва: „Плашиш ме със сънища и ме ужасяваш с видения” (Йов 7:14). И този намиращ се в мъка човек продължава: „Съгреших…станах тегота на себе си?” (Йов 7:20).

Това видение може да ви е изкарало от равновесие. Възможно е да е предизвикало отвращение или негодувание или просто да ви позабавлявало. Но от друга страна, може да е събудило съзнанието у вас, за да видите, че сега е времето честно и открито да помислите за вечността.

Ако имате отворено сърце, вие не сте далеч от Бога. И, ако това е всичко, което можете да Му дадете, Той ще го приеме. Може би не искате да оставите предишния си живот, даже може да обичате своите стари привички и грехове. Може би не се страхувате от бъдещето и сте доволен от себе си. Но, ако в момент на откровен размисъл, вие чувствате вътрешно вълнение за своето бъдеще, тогава трябва да предприемете нещо. Ако можете, честно кажете пред себе си: „Зная, че животът ми не е както трябва. Зная, че не мога да се променя сам. Ще помоля Бог за намеса в живота ми и за помощ!” – тогава това е едно добро начало.

Бъдете напълно честни! Сега не е време за игри и прикриване зад любими доктрини и теории или оправдаване с различни философски изказвания. Време е да признаем, че дълбоко в сърцето си, ние знаем, че е истина. Нещо във вас ви привлича към Бога. Нещо у вас се стреми към реалност, истина и твърда основа, на която да застанете.

Бог говори в Словото Си:

„Ще Ме потърсите и ще Ме намерите като ме потърсите с цялото си сърце.” (Еремия 29:13). Исус Христос иска да ви приеме такива, каквито сте. Но Той иска вие да отидете при Него с отворено сърце. И ако искате да отхвърлите фалша и лицемерието, Той е готов да приеме искреното ви сърце и да промени целия ви живот. Отхвърлете високомерието си, бъде обикновени и смирени и ще стане чудо във вашия живот. Чрез вяра можете да се родите за идващото Божие царство.

Тук има указание за една искрена молитва. Защо не го използвате точно сега, така че да стане ваша лична молитва. Започнете тук и сега:

„Скъпи Исус Христос, в своята искреност не зная до колко искам да се променя, но зная, че се нуждая от промяна. Аз не мога да направя това сам, за това се обръщам към Теб за чудо. Чуй зова на сърцето ми и не гледай на прегрешенията ми, а на това, от което се нуждая. Прости ми и ме изцели. Признавам, че не живея по заповедите Ти и не съм следвал Твоето Слово. Но приеми ме такъв, какъвто съм и направи с мен, според волята Си. Аз отварям вратата на сърцето си и Те каня да влезеш в моя живот. Амин!”

 

Приложение

ПРЕДСКАЗАНИЯ И ПРОРОЧЕСТВА НА БИБЛЕЙСКИ ХОРА

Думите на ап. Павел

„А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържани, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; също от такива страни.” (2 Тимотей 3:1-5).

Думите на ап. Петър

„Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват: Къде е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така, както от началото на създанието” (2 Петрово 3:3-4).

„Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден. Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние. А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат” (2 Петрово 8-10).

„А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда” (2 Петрово 3:13).

Думите на Юда

„Но, вие, възлюбени, помнете думите, изговорени по-напред от апостолите на нашия Господ Исус Христос, как ви казваха: В последно време ще има присмивачи, които ще ходят по своите нечестиви страсти” (Юда.1:17-18).

Думите на Соломон

„Понеже аз виках, а вие отказахте да слушате, понеже простирах ръката си, а никой не внимаваше. Но отхвърлихте съвета ми и не приехте изобличението ми, – то и аз ще се смея на вашето бедствие, ще се присмея, когато ви нападне страхът; когато ви нападне страхът като опустошителна буря и бедствието ви се устреми като вихрушка; когато скръб и мъка ви нападнат. Тогава те ще призоват, но аз няма да отговоря; от сутринта ще ме търсят, но няма да ме намерят. Понеже намразиха знанието и не избраха страха от Господа. Не приеха съвета Ми и презряха всичкото ми изобличение; затова ще ядат от плодовете на своя си път и ще се наситят от своите си измислици. Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си упорство и безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие. А всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност и ще бъде спокоен без да се бои от зло” (Притчи 1:24-33).

2 comments for “Дейвид УИЛКЕРСЪН: ВИДЕНИЕ за ПОСЛЕДНОТО ВРЕМЕ (Глава 8) СЕГА ВИЕ СТЕ НА ХОД

  1. отричането на пророчествата идва Джон Пайпър който е ултрас и калвинист
    тези демони работят против Божието слово давано чрез пророците на петкратното служение за изобличение на църквите

  2. Откровение на Йоан 1
    1. Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,
    2. който възвести Божието слово и свидетелството Исус Христово – и всичко що е видял.
    3. Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *