Проект РЕФОРМАЦИЯ

„Реформирана ли е църквата ви?” питат от „Стой за истината”. „Mоже и да бъде, ако гей програмата проведе своя план „Реформация”!

Наскоро американското радио предаване „Стой за истината” разкри организиран план за „реформация на църквата, който включва налагане на гей културата като изискване за етика и морал. Проект Реформация е дело на харвардския възпитаник Мат Вайнс и цели спиране на хомофобията.” В нарочно разпространеното видео, Вайнс твърди, „че ежеседмично обучава и еманципира стотици гей младежи и техните съюзници да проведат план за нова реформация на Християнската църква и всеобщото отношение към гей културата”.

Този план е умело съчетан със схема от богословски поучения, за които се казва, че произлизат от историческата реформация и августинианско богословие, информира предаването. Използват се гръмки заглавия като „Реформация на църквата”, „Нов библейски мироглед”, „Вярващите и Божия бизнес” и „Пророческа реформация” и др. с обещания за благоденствие и просперитет при приемане на хомосексуалната култура. Програмата е разпространявана от международна мрежа от блогове, между които „Общество изграждащо царството”, „Благоприятно време за успех”, „Реформация-21” и др. Авторите са критични срещу мормони, сциентолози, музиката на Бионсе, Риана и Джей-Зи и предлагат теми като „Девствеността и тийнейджърите”, „Божиите ценности”, „Духовно бащинство” и др. за да прокарат своите идеи.

Д-р Еван Леноу от Южнобаптиската семинария и д-р Робърт Гагнон от семинарията в Питсбърг са само някои от известните богослови, които отхвърлят програмата за хомосексуална инвазия. „Бог не е предизбрал никого да бъде гей! Църквите и вярващите трябва да грижливо да изпитват всяко учение на нова реформация за елементи от хомосексуалната схема на Вайнс”, съветват те.

Въпреки вълна от контра-аргументи, Вайнс планира да започне своята програма на 18 септември в Методиската църква в Канзас. Първото организирано събитие под надслов „Приготви сърце за Реформация” ще бъде предавано по YouTube и социалните медии в подкрепа на гей младежи от Джаксън, Мисисипи и Ямайка.

download„Стой за истината”, става известно от 80-те години на миналия век с журналистическо разследване на Тони Кембало. В резултат на кампанията Кембало е блокиран от младежките организации Кампус Креусейд и Младежи за Христа. Публикувано със съкращения.

17 comments for “Проект РЕФОРМАЦИЯ

 1. Миналата и тази година в България някои църкви (Прелом , АРЦ, Ново Поколение ) започнаха да лансират певеца Миро (от бившата Каризма) като ревностен християнин,а в същото време една от последните му песни „губя контрол“ е отвратителна със хомосексуални сцени между мъже и жени,освен това имаше една снимка в един вестник на Миро по слипове в гей-бар, другия лансиран поп певец е Любо от група “ ТЕ“ ,и той се оказа гей. Явно в България вече е прокарва тази програма „Реформация“ , след като има и такива църкви Апостолско Реформирани Църкви (АРЦ),не че хората там са такива но тези покани на Миро на Великденския им концерт тази година и тези натрапчиви учения за „духовно бащинство“ ме карат да си мисля че някои от лидерите им (особено главния им) са като пешки които американците наместват в нашите църкви с цел да се прокарат тези извратени и омразни на Бога хомосексуални учения.

 2. Изгледох и изчетох с погнуса.
  Защо тук не се даде богословско мнение което да обори тези лъжливи гей богословии а се дрънкате за това кой бил започнало ВЕБИ?

 3. Ето мнението на „Прелом“ : http://www.youtube.com/watch?v=TO5meNgABk8
  Само да уточня – аз не съм от “Прелом” , просто си направих труда да потърся в мрежата . И намерих това.

 4. Петьо Николов , гледах част от клипа , Прелом от години говорят едно а правят друго , т.е. правят каквото им нареди Бакалов а на Бакалов каквото му наредят американците, факта че поканиха поп певеца Миро който е хомосексуален ( гледай http://www.youtube.com/watch?v=PeewwAD68OQ ) говори достатъчно. Освен това американеца Робъртс Лиардън който твърдеше че е видял рая описано в книгата му ( Аз видях рая) и който беше изобличен за хомо-скандал и който се покая пред църквата си , сега отново живее в грях със същия младежки пастор . Не казвам че хората в Прелом толерират хомосексуализма , напротив в проповедта на Стоян …….(фамилия не помня ) показва че са против хомосексуализма , проблема е друг , при тях задкулисно се прокарват фалшиви учения и пророчества от години , хора се забъркват във финансови пирамиди и така обедняват по долните а по горните забогатяват.Лидерите на Прелом и АРЦ са паразити ограбващи обикновените миряни.А те като се усетят и напускат църквите им,ако не знаеш хора постоянно напускат АРЦ.

 5. Г-н Ив. Георгиев, не разбирам защо се гневите, когато даваме и коментираме информацията за академичната дейност на ВЕБИ. Мога да укротя гнева Ви със заявлението, че във ВЕБИ хомосексуалността не се оправдава и не й се прикачват псевдобогословски дрънкулки и не се окичва в гамата на розовото! Хомосексуалността е греховност – това го казва Библията, това поучаваме във ВЕБИ и ние!

  Когато говорим за Реформацията обаче, нека кажем някои сериозни неща. През 2017 г. предстои честване на 500-годишнината на витенбергското събитие, което поставя началото на Реформацията. Нека запитам: Какво правят българските евангелски лидери КАТО ПОДГОТОВКА за това честване? Какво правят евангелските и протестантските църкви у нас? Ние във ВЕБИ отдавна сме почнали тази подготовка. Наши преподаватели следват един пространен Проект Реформация за публикации, свързани специално с това 500-годишно честване. Планираме да организираме конференции в чест на истинската Реформация. И всичко това – успоредно с цялостното обучение, което провеждаме В ДУХА НА РЕФОРМАТОРСКИТЕ ЗАВЕТИ.

  Проектът „Реформация“ на Мат Вайнс, насочен към оневиняване и пропагандиране на хомосексуалността, не е случаен в този период!… Въпросът ми е: КАКВО ПРАВИМ НИЕ, за да пропагандираме истинските завети на Реформацията – в доктринално, етическо и практически религиозно отношение?…

  Да превърнем в постоянно дискутирана тема не американската изчанченост в богословието, а да превърнем в такава тема ВИТЕНБЕРГСКАТА И ЖЕНЕВСКАТА РЕФОРМАЦИЯ!

 6. За реформация се заговори преди десетина години от презвитерианците. Те вече обявиха че приемат гей служители. Става въпрос за богословски сблъсък, тъй като съществува вярването че са предизбрани да бъдат хомосексуалисти. Но за да не стане пак, че жена ви поучава нека богословите и деканите да се изкажат а ние ще ги слушаме с благоговение!!!

 7. Е, г-жо Вяра, това за „богословския сблъсък“ ми звучи пресилено.
  Ако хомосексуалистите се смятат за „предузнати“ и „предопределени“ да бъдат хомосексуалисти, те просто принизяват безбожно много учението на блаж. Августин и Калвин за „предузнанието“ и „предопределението“. Това учение за „предопределения хомосексуализъм“ няма нищо общо с християнските аспекти на оправданието и спасението, към които „предопределението“ се отнася.

  По-скоро бихме намерили „философско основание“ в платонизма, където митът за „андрогинността“ може да се приеме като изначална предпоставка за хомосексуализма, пък и не е тайна, че в Древна Гърция той не е бил пренебрегвана „културна“ особеност. Но тук говорим за езичество, нали?

  Също така не са презвитерианците нито първите, нито последните, които са допуснали хомосексуализма и сред свещеническото съсловие. Това го има при католици, при англикани, при протестанти, при православни, че даже и сред евангелисти в чужбина и у нас. То е „плод“ на упадъка на нравите след просветителската епоха и нарастващата секуларизация на църквата на много места. Само обществата, запазили своите патриархални характеристики, могат да се съпротивляват на тази деморализираща тенденция. Проблемът на хомосексуализма не е богословски, а социален и културен.

 8. г-н Пеев трябва да напишете едно продължение с имената на истинските виновници за съдбата на ВЕБE и с препоръки какво може да се направи за да се устои на жестокото време в което живее.м

 9. Г-н Георгиев, да не сте пратили постинга си на погрешния форум? Тук нали се коментира хомосексуализмът, а не ВЕБИ?

  А що се отнася до истинските виновници за брежневския застой на ВЕБИ за периода 1999-2008 г. те са: Хр. Куличев, Н. Неделчев, В. Вирчев (като членове на Борда) и Ст. Лалев и Е. Найденов (като членове на ОБФ)! Първите се опитаха да „промушат“ ВЕБИ заедно с Ислямския и-тут в неизвестна тям посока, а вторите направиха обратен завой след яловата си академична дейност по посока на тривелианството. Тази информация стига ли засега?

 10. Петьо не бива така с лека ръка да хвърляте обвинения върху цели вероизповедания без да сте се информирали. Едно видео не казва всичко по въпроса, а и изразеното индивидуално мнение не винаги посочва всички фасети на ситуацията. Ето какво пише Ангел Ангелов от АРЦ, когото много уважавам, за този толкова наболял проблем
  anlov.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/04/13/po-neshtichko-ottuk-i-ottam.939426
  „Обикновено около тия софийски хомо-прайдове, които според световните традиции все искат да се кипрят с цветовете на духнат под опашката паун, се развихрят люти страсти и хората заемат позиции. Е, аз от години също си имам свое мнение по въпроса и в близките няколко хилядолетия не мисля да си го променям. 🙂 Признавам си, че докато бях заклет грешник и езичник, съм си позволявал на няколко пъти хомосексуални волности. Мисленето ми тогава беше такова – “просто опитай от всичко”. Сега – като посветен християнин, който срещна Исус преди двайсет и кусур години, не мога да не се гнуся от тая гадост.”

 11. не зная за какво богословие пише вяра, но разни такива светски учения навлизат чрез икуменически сдружения в които всичко върви и пиене на ракия, и хомосексуални връзки и отричане на троицата че и всякакъв вид други идолопоклонство. петьо ти нали преди беше за чиста църква? да не си се увлякъл по гей църквите сега?

 12. Няма смисъл да питате Прелом,вярвам че обикновените хора там са против хомосексуализма,проблема е друг, Бакалов е този който командва парада а него го командват американците,освен това обикновените хора на пътя знаят че Миро е гей който до ден днешен никъде не се е покаял публично както го направи малкия актьор от „Двама мъже и половина“ , нямам никакво основание да вярвам че Миро е християнин за пример.Апостол Павел каза че такива трябва да бъдат ОТЛЪЧЕНИ от църквата 1 Кор.5 “ 1 Дори се чува, че между вас имало блудодеяние, и то такова блудодеяние, каквото нито между езичниците се намира, именно, че един от вас има бащината си жена.
  2 И вие сте се ВЪЗГОРДЕЛИ, вместо да сте СКЪРБИЛИ, за да се ОТЛЪЧИ измежду вас тоя, който е сторил туй нещо.“ , ……………………………………………………….ЕДНО е когато дойде в църквата хомосексуалист и се покая ,съвсем ДРУГО е когато вече се е покаял а продължава да живее в грях,даже тези музикални формати в които участва Миро не са Богоугодни.

 13. Инетересно защо след като се е покаял от така да се каже „хомосексуални волности” господинът е кръстил блога си със свежарското заглавие „аналов”???

 14. Защо? Защо? Толкова много въпроси! А отговорът е толкова лесен. Защото ВЕБИ не съществува за да създава адекватни богослови които да движат църквата напред. Защото ВЕБИ съществува за да усвоява пари от еврофондовете и църкви в чужбина и да придава някакъв статут на деноминациите които го контролират. Пеев си го написа човека честно и откровено! По тази причина се е основало ВЕБИ с политическа поръчка. Така си е било отначало и така си остава и до днес. А богословието им винаги е било на заден план като не се интересуват от нашествието на гейове и мюсюлмани.

 15. Г-н Боби Маринов пак направи своя пирует – шеметно-шизофреничен!

  Първо, е объркал форума – тук отдавна не се говори за ВЕБИ, а за ПСЕВДОРЕФОРМАЦИЯТА на някого си (Мат Вайнс), който излага Харвард, а не ВЕБИ. ВЕБИ продължава да съществува като ВОДЕЩА ПРОТЕСТАНТСКА ИНСТИТУЦИЯ, в която обучаваме и се обучават здравомислещи хора, които сами могат да направят своя избор в академичен и етичен смисъл. Във ВЕБИ не търпим Мат-Вайнсовци и Боби-Мариновци – те за нас са аутсайдери.

  Второ, когато споменах за „политическата поръчка“, изпълнена през 1999 г., имах предвид такива самозванци-учредители, които никога по-рано и по-късно от тази дата не са имали благотворно влияние върху академичната дейност на ВЕБИ. Имах предвид, например, Куличев, Неделчев, Ангелов и т.н. Сега ВЕБИ е това, което не е било през 1999 г. и това, което трябва да бъде! А Боби Маринов много ми прилича на един криещ се под псевдоним тривелианец, който си бе некадърник в миналото, но увъртайки се около неколцина американци, си изпроси едно топло и незаслужено местенце на „момъка, що бозал повече от 20 години“.

  Трето, щуротията, че „ВЕБИ съществува, за да усвоява пари от еврофондовете и църкви в чужбина и т.н“, изписана от Боби Маринов, е крещящ пример за шеметно-шизофреничното дърдорене на хора, които НЕ СА ЗА СЕРИОЗЕН САЙТ КАТО Pastir.org. Освен това Боби Маринов видимо вмъква ЕТНИЧЕСКА ПРОВОКАЦИЯ с изречението: „А богословието им винаги е било на заден план като не се интересуват от нашествието на гейове и мюсюлмани“. Не само никой във ВЕБИ, но и никой християнин НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВРАЖДЕБЕН спрямо мюсюлманите в България, които са нейни граждани и имат право на своя религия, култура, образование, социален живот и т.н. Както и ние, християните, имаме своя идентичност.

  Драги Боби Маринов, време е да си вземаш шапката от този сайт и да си потърсиш разговорка другаде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *