Масонска пирамида в общината

Мирослав Велчев

„Географският знак“, който вече се изгражда край общината, се оказа масонска пирамида. Това личи от вече монтираните край кметството основи на съоръжението и от признанията на съветници.

Решението за поставянето на „знака“ беше взето на сесията на общинския съвет в края на април. Още тогава „Сливен прес“ предупреди SlivenPress, че съветниците не знаят как ще изглежда той. И никой не си направи труда да попита в залата… Но гласуваха. А решението е повече от семпло и дава възможност за широко тълкуване: „Дава съгласие да бъде поставен географски знак със световните посоки в площадните пространства около общината“.

Но на онази сесия „загрижените“ за духовността в Сливен си имаха други дертове – да гласуват създаването на фонд „Култура“, да решат кой ще влезе в него и какви пари ще разпределя…
новини сливенЧе не са им представени проект на „знака“, размери – няма значение. Нали дават ротарианците. Безплатно. Някой новини сливен„по-наивен“ може и да си е помислил, че „географският знак“ ще е нещо като кол с табели в различни посоки. Каква „изненада“ – оказа се пирамида! Хората и пред Лувъра сложиха, ние сега ще се дърпаме…

„Сливен прес“ настойчиво умолява митрополит Иоаникий, като духовен пастир на всички вярващи православни християни в Сливенска епархия, ако изграждането на масонския символ до общината продължи, да откаже поканата за тържествената сесия по Димитровден. Както и тази за встъпването в длъжност на новите кмет и местен парламент след изборите. Половината съветници така или иначе ще са същите, а и кметът все ще е някой от кандидатите, които сега си мълчат по въпроса. И ще продължат да се умилкват около владиката.

За да започнат най-накрая да мислят повече – както съветниците, така и общинарите. Първите какво гласуват, а вторите – какви разрешения издават. А не само за своите си интереси. Ако някой обещае да я махне, вече има един глас повече. А вероятно не само един.

Иначе съвсем скоро през прозореца ще ги наглежда всевиждащото око от върха на пирамидата. Или от доларите, които сигурно по-лесно могат да си представят. Така на всички ще стане безпределно ясно на Бога или на мамона служат управниците в този някога буден български град.

А хасковската баба Яга ще изглежда наистина като приказна героиня пред сливенското безумие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *