Да флиртуваш с греха

davidп-р Дейвид Уилкерсън

Злите хора винаги са били „лишени“ от истината, презирали са я, тъпкали са я, подигравали са й се. Наскоро видях пример за това в „Ню Йорк Поуст“ когато един писател заяви: „Науката вече измести вярата.“

Но най-голямата грижа на Павел винаги беше за онези, които познават пътя на истината, признават си за вярата си в Христос, но въпреки това се опитват да флиртуват с греха. Павел писа за онези, които се опитваха да се придържат към истината, докато живееха в неправедност, че това е акт, който дразни Бог. „Те които замениха истинския Бог с лъжлив… Затова Бог ги предаде на срамотни страсти…“ (Римляни 1:25-26)

Други бяха поробени от похотливите си удоволствия, обръщаха се към лъжеучители в опита си да намерят мир. Накрая те приемаха „… гибелни ереси… И мнозина ще последват техните похотливи дела, поради които човеци пътят на истината ще се похули“ (2 Петрово 2:1-2).

Всички послания на Павел относно отстъпничеството и Антихриста бяха отправени към такива плътски християни. Те не се отнасяха за идолопоклонниците в Рим, езичниците в Гърция, езическите племена из непознати територии. Посланието на Павел имаше голямо значение за църквата и той го написа, за да се чете в църквите, директно на вярващите!

Виждате ли, Павел призоваваше Божия народ да обича истината, да я издирва, да я изучава и да й се покорява. Той писа: „Нека истината ви води! Не се обръщайте от нея. Молете Святия Дух да ви даде очи, за да я видите, уши, за да я чуете и сърце, за да я обичате. В противен случай ще се отворите за измамата и накрая ще вярвате в лъжа. Сатана ще може да ви вкара в култа към Антихриста!“

Ако не вярвате в това, просто си припомнете Писанията. Библията казва, че в дните точно преди завръщането на Исус, Сатана ще излее такъв съкрушителен потоп от изкушение, че ще се опита да заблуди дори и избраните, ако е възможно. Няма да има значение колко време е ходил с Христос вярващия, той ще се изправи пред изкушения, за които никога не е чувал през живота си. Дори и най-силният вярващ ще бъде изкушен да се усъмни в Божията вярност и да не се довери на святото Му Слово.

„Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.“ (Матей 24:24)

1 comment for “Да флиртуваш с греха

  1. Е,да те се появяват и пишат впечатляващо“красиви“статии!
    „…като се представеха за мъдри,те глупееха…“
    Жалко,че има кой да ги аплодира!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *