ПАПАТА В АМЕРИКА 2015

Huffington PostКак можете да видите папа Франциск по време на визитата му в Съединените щатиПапа Франциск ще направи първата си визита до Съединените щати през септември, като ще спре във Вашингтон (окръг Колумбия), Ню Йорк и Филаделфия. Вашингтон

Бърз поглед: Най-добрата ви възможност да видите папата е месата в сряда в базиликата на Националното светилище на непорочното зачатие. Проверявайте уебсайта на архиепископската епархия Вашингтон за обновена информация и запитвайте в местната си енория.

Вторник, 22-ри септември:

 • 16:00 часа: Папата пристига във военновъздушна база „Андрюс”.

Сряда, 23-ти септември:

 • 9:15 часа: Церемония по посрещане на южната ливада на Белия дом; кратки забележки от папа Франциск и президента Барак Обама, последвани от лична среща с президента.
 • 11:30 часа: Обедна молитва с епископите на Съединените щати, катедрала „Св. Матей”.
 • 16:15: Меса за канонизация на Джуниперо Сера, на източния портал на базиликата на Националното светилище на непорочното зачатие и университетския мол на Католическия университет на Америка. Билети ще бъдат разпространявани чрез архиепископската епархия на Вашингтон до енориите, но информация относно логистиката не е публикувана. Запишете се на уебсайта на епархията за обновена информация.

Четвъртък, 24-ти септември

 • 9:20 часа: Обръщение към съвместна сесия на конгреса на Съединените щати, което ще бъда излъчвано на живо пред членовете на публиката върху западната фасада на Капитола.
 • 10:15 часа: Вероятно кратко появяване в мола от западната фасада на Капитола.
 • 11:15 часа: Посещение до „Св. Патрик” в града и до католическата благотворителна организация Catholic Charities на архиепископската епархия Вашингтон.
 • 12:00 часа: Благославяне и кратки бележки към клиентите, събрани по обедно време за хранителната програма „Св. Мария” към католическата благотворителна организацияCatholic Charities.
 • 16:00 часа: отпътуване от военновъздушна база „Андрюс”.

Ню Йорк

Бърз поглед: Петъчната мултирелигиозна служба на паметника и музей на 11-ти септември  ще бъде с ограничени билети, достъпни за членове на общността на 11-ти септември, включително семействата на жертвите, оцелели, спасители и работници по възстановяването. Някои членове на енориите на Ню Йорк също ще могат да вземат билети за месата на папата по-късно тази вечер в градината на „Медисън Скуеър”.

Четвъртък, 24-ти септември:

 • 17:00 часа: Пристигане на международното летище „Дж. Ф. Кенеди”.
 • 18:45 часа: Вечерна молитва в катедралата „Св. Патрик”.

Петък, 25-ти септември

 • 8:30 часа: Обръщение към Общото събрание на Обединените нации.
 • 11:30 часа: Мултирелигиозна служба при паметника и музей на 11-ти септември, Световния търговски център. Билетна лотария ще бъде отворена за няколкостотин членове на общността на 11-ти септември (членове на семейства, загубили любими в атентатите от 2001 и 1993 г., оцелели, спасители и работници по възстановяването, служители на първа помощ и членове на по-нископоставената манхатанска общност).Представители на католически, протестантски, евангелски, еврейски, мюсюлмански, хиндуистки, будистки и други верски групи също ще присъстват, според архиепископската епархия на Ню Йорк. Натиснете тук за повече информация.
 • 16:00 часа: Посещение до училището „Кралицата на ангелите”, източен Харлем.
 • 18:00 часа: Меса в градината на „Медисън Скуеър”. Ограничен брой билети ще бъдат достъпни за енориите към архиепископската епархия на Ню Йорк, и пачки от билети ще бъдат изпратени също и до други седем енории в щата Ню Йорк, както и до други енории, съседни на архиепископската епархия (като Нюарк и Бриджпорт), според архиепископската епархия на Ню Йорк. Билети за папските събития винаги са безплатни, отбеляза епархията. Изискайте информация в местната си енория.

Филаделфия

Бърз поглед: Ако можете да се справите с милионни тълпи, Филаделфия е най-добрият ви шанс да видите папата лично по време на американската му обиколка. Франциск ще отслужи две публични меси на булевард Бенджамин Франклин. Не се изискват билети.

Събота, 26-ти септември

 • 8:40 часа: Отпътуване от международното летище „Джон Ф. Кенеди”.
 • 9:30 часа: Частно пристигане в Атлантическата авиация, Филаделфия.
 • 10:30 часа: Меса в катедралата базилика „Св. Св. Петър и Павел”.
 • 16:45 часа: Посещение до мол „Независимост” и обръщение към имигранти от историческия обект по темите за религиозната свобода и имиграцията.
 • 19:30 часа: Посещение на Фестивала на семействата на булевард „Бенджамин Франклин”. То е отворено за публиката и не се изискват билети. Ще има обозначени входни пунктове по протежение на булеварда.

Неделя, 27-ми септември

 • 9:15 часа: Среща с епископи и кардинали в параклиса „Св. Мартин”, семинария „Св. Чарлз Боромео”.
 • 11:00 часа: Посещение на затворници и някои от семействата им в поправителното учреждение „Куран-Фромхолд”.
 • 16:00 часа: Заключителна меса за Световната среща на семействата, булевард „Бенджамин Франклин”. Отворена е за публиката и не се изискват билети.
 • 19:00 часа: Посещение с организатори, доброволци и благодетели на Световната среща на семействата, Атлантическа авиация.
 • 20:00 часа: Отпътуване за Рим.

Придвижване

 • Множество източници са съобщили, че шофирането на кола в града е силно непрепоръчително и хората би трябвало да очакват ходене до няколко мили, за да се придвижат. Вместо това, купете предплатен жп пропуск чрез SEPTA, за да стигнете до града и из него през почивните дни. Влакове ще отпътуват от осемнадесет обозначени станции и ще навлизат във Филаделфия на жп гара „Джеферсън”, жп гара Университетски град и 30-та жп гара. Всички други гари ще бъдат затворени. На 20-ти юли SEPTA временно прекрати продажбите за жп пропуски за папската визита поради прекомерно висок обем на трафика към сайта им. 350,000 билети бяха все още свободни в сряда сутрин и SEPTA каза, че продажбите вероятно биха били възобновени в предстоящите седмици.
 • PATCO (Железопътна служба от Ню Джърси) също изисква специален еднодневен (или двудневен) пропуск за почивните дни на 26-27 септември. Станции, отворени за папския уикенд ще бъдат в Линденвалд, Удкрест, Фери Авеню, Бродуей и Девета/Десета цикада. Влакове, превозващи до Филаделфия, ще отпътуват от всяко местоположение в Ню Джърси и ще вървят без прекъсване до централната част на града.

2 comments for “ПАПАТА В АМЕРИКА 2015

 1. Да поздравите папата от мен, когато го видите! Попитайте го за еволюцията и гейовете преди да му целунете ръка! Не забравяйте да му кажете, че престолът му се клати понеже православният патриарх го смята за еретик.
  Това е, друго не се сещам да предадете на папата!

 2. Папа Франциск се отклони от предварително подготвената си реч по време на вечерната молитва в Хавана, като призова духовенството да приеме бедността и да не забравя „най-изоставените“. „Богатството ни прави бедни“, заяви папата, предупреждавайки, че хората рискуват да останат посредствени, ако забравят „най-малките, най-изоставените, най-болните“ и вместо това се фокусират върху неща като бюджет и мениджмънт. Изявлението не бе част от предварително подготвената му реч, която папата изпрати предварително на медиите. В нея той критикуваше остро вътрешните борби и разделението в Църквата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *