3 comments for “Синдикатите и Църквата предложиха НЕДЕЛЕН ЗАКОН

 1. Мойто мнение,че е правилно. Стига да се спазва
  от всички.Кой ще упражнява контрол? В християнска Европа
  е така.Отдава се почит на неделния ден,а най правилната дума за тоя
  ден е на руски ВОСКРЕСЕНИЕ,Дори комунистите не можаха да я отменят.
  с уважение,Камелия Тасева,Кюстендил

 2. В библията пише за съботният ден. Не за неделният (не съм съботянин). А и Христос каза, че не е дошъл да промени законът !

 3. Протестантите никога не трябва да забравят какво означава името им.А във връзка с неделния закон да знаят кой премести святостта от събота в неделя. Ето какво твърди католическата църква:„Църквата (католическата) е променила пазенето на съботата в пазене на неделята по силата на своя Божествен непогрешим авторитет, даден й от нейния основател Исус Христос. Претендирайки, че единственият им ръководител по отношение на вярата е Библията, протестантите нямат никакво основание за съблюдаването на неделята. По този въпрос адвентистът от седмия ден е единственият последователен протестант.“-Католик юнивърс бюлетин,14.08.1942г.стр.4
  А относно издаването на закони с религиозно съдържание от страна на държавата забравяме ли че това е ограничение на свободата на съвестта и религията? Христос никого не принуди да го последва. Връщаме ли се във времето на комунизма с преследването на инакомислещите, или още по лошо-във времето на средновековието с милионите жертви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *