Папата изпълнява пророчествaтa

13 comments for “Папата изпълнява пророчествaтa

 1. Не знам защо сте качили тук този адвентен коментатор.След 5-тата минута говори,че „езиците“ са спиритизъм,после лансира съботата,и поставя папата в графа“Антихрист“,и какви ли не още старозаветни закони.Коментарите му са пълни глупости.

 2. Прав е човекът от видеото. Имам предвид Тони Палмър. Наистина църквите трябва да сме едно. Да, има доктринални различия, но от каква позиция някой се отделя, твърдейки, че неговата доктрина е вярната? НЯМА църква със 100% вярна доктрина. И това не е нещо страшно, това е нещо нормално. Просто защото 100% вярна доктрина предполага и безгрешност, и съвършенство. А такива църкви просто няма, и в това се състои Божията благодат- че Бог работи с нас ВЪПРЕКИ нашите несъвършенства. Да, Исус казва „ще познаете истината, и истината ще ви освободи“. Само че доста християни забравят, че истината не е определена доктрина, а това е преди всичко ЛЮБОВТА. На тези две заповеди- любов към Бога и любов към ближния, се крепи цялата останала доктрина, целия закон. Не на тази или онази църква. Не на Лутер, на папата, или на който и да е. Не на пророци и пророчества. Любовта е основата. Ако в една църковна доктрина се набляга повече на други подробности- значи има проблем. Тони Палмър е прав и за това, че наистина външните хора ще ни приемат ако видят, че сме единни. Външните не се интересуват кой от коя деноминация е, кой каква доктрина (или даже по-точно- традиция) държи. Когато ни виждат разделени, това ги отблъсква- за тях това е антисвидетелство за Христос. И все още има доста християни, които не могат да разберат, че любовта и единството между братя и сестри- това Е истинската доктрина, а не външните установени деноминационни традиции, още повече, когато претендират за „истинската истина“. Това е, за което Исус говори в проповедта на планината, и във всички евангелия. Това е основата.
  Да, някои хора много се страхуват от обединение- незнайно защо го свързват с антихриста, и т.н. Но тук не става въпрос за обединение със света, или пък за обединение на света против Бога, а за обединение между братя и сестри- неизбежно несъвършени братя и сестри, достигнали до различно ниво на растеж и познание, различни разбирания за нещата, но бидейки в единство, това би било стимулираща среда за постоянна промяна, корекция и опознаване на Бог- все пак нека да не забравяме, че оригиналното значение на думата „християнин“ е „УЧЕНИК“. Ученика е човек, който се учи, което значи, че е в процес на постоянна прогресивна промяна, а не в застой и закостенялост, към която деноминационните разделения предразполагат…

 3. Пророчествата от Дан.7,8 и 11гл. точно описват папството,представено като „малкия рог“.Откр.13 и 17гл. също дават допълнителна яснота по въпроса и без съмнение:Антихриста е католическата църква начело с папата.Сегашния папа(Франциск)открито дава да се разбере,че иска обединението м/у църквите на всяка цена,естествено с цената на компромиси с Божието слово,които се правят от протестантските църкви(отстъпление от Библейската истина и приемане на католическата теология).Хората(за съжаление)са заблуждавани да мислят,че това обединение е най-доброто нещо,но всъщност единственото,което католическата църква иска е всички църкви да се „приютят“ под нейното „знаме“ и тя да придобие както религиозен,така и политически контрол,за да се върне към действията си от тъмното Средновековие,когато всички несъгласни с католическата теология са били гонени и убивани.В края на времето(а сега сме в него)действията за обединение стават все по-усърдни и няма да е далече времето,когато всички църкви,които отстъпят от Божието слово ще се присъединят към католическата църква(„голямата блудница“) и ще последват действия,за които мн. хора(а и църкви) изобщо не си дават сметка,но когато се „усетят“,ще бъде твърде късно да се отметнат и да се дръпнат назад.

 4. Ако само една църква от САЩ е дала амвон на посланник на папата,изобщо не означава че се изпълнявало някакво пророчество на някаква Е.Уайт.Исус ни каза да обичаме и враговете си.Това на видеото е само размяна на любезности,които изобщо не дават повод,че ще минат под юрисдикцията на папата.Не означава,че некатолическите църкви ще направят същото.Аз съм давал амвон да проповядват свещенник от православната църква и пастор от адвентната църква.Аз също съм проповядвал в адвентна църква.Но това нищо не означава,освен някои болни мозъци като този коментатор на видеото,да даде някакви мистични тълкувания.
  Искам да отбележа,че Мека също е разположена на 7 хълма.Мюсюлманството е избило милиони християни,и продължава да избива по целият свят.От там ще дойде антихрист.Дори и адвентистите се водят по папският календар,според който сега сме 2014 година след Христос.Докато мюсюлманите не признават времената по този календар.Те се водят по друг календар,според който времето не се измерва от рождението на Господ Исус Христос,а според рождението на Мохамед.Те са хиляда и незнам коя година след Мохамед.
  Според Тълковен речник на българският език стр.22-„АНТИ-това е предпоставка.За означаване на противоположност на назованото с дадената дума.Например-антивоенен,антитеза,антициклон.“ А според 1 Йоан2:22 Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина!“ Папата не отрича че Исус е Христос,а исляма отрича. За повече информация allaboutpopularissues.org/bulgarian/12th-imam.htm

 5. Преди време написах книгата „Кратък исторически и библейски анализ на адвентизма“, която изяснява от къде тръгва това движение, какви отклонения от християнството допуска и т.н. Мисля, че все още може да се намери в някои книжарници. Вече съм я качил и в моя блог:

 6. Г-н Велчев темата не е за адвентизма а за папизма и попските изпълнения. Понеже си позволявате да сте голословен отправям за пети пореден път моите въпроси към вас като православен вярващ ако въобще сте такъв. И какво има тук да намесваме папата като родното ни православие е далеч по зле от католицизма. За Проблемите на православната църква зададох следните въпроси:
  1. Свещениците са напълно компрометирани
  2. Скандал след скандал през 2013
  3. нечувани и невиждани неща недопустими в църковна институция
  4. Случаи на разврат, хомосексуализъм и содомия
  5. Корупция и алчност у православните пастори
  6. Липса на скромност и демонстриране – Киро Линкълна
  7. Игумен Борис притежава 4 леки коли + яхта
  8. Незаконни семейства въпреки обета за безбрачие
  9. Монах Кирил – прояви на разврат, блудства, прелюбодействие, оргии, пиянства и педофилия
  10. Подкупи за свещенически вот за 30 000 лв.
  11. Запазване на статуквото на агентите на ДС на водещи митрополитски постове.
  12. Свещениците не вярват в Бога. Православни атеисти!
  13. Имаща се консервативна християнска институция Православната църква се е превърнала в една от най-либералните църковни организации
  Все още чакам отговор от г-н Велчев!

 7. Г-н Лалев, защо смятате, че трябва аз да отговарям на тези въпроси?! Все едно аз да Ви карам, тъй като сте протестант, да отговаряте за изцепките на някоя протестантска църква(подобни примери могат да се намерят и в много протестантски деноминации). Не е ли ясно, че трябва да се обърнете към Синода на БПЦ. Ние, обикновените православни, също от дълго време задаваме тези въпроси, но до сега не сме получили отговор. Може пък на Вас да обърнат внимание, опитайте.
  А за да не се измъчвате повече, нека да Ви поясня, че „всеки за себе си ще отговаря пред Господа“ (Римл. 14: 12), а не пред Вас (затова престанете да задавате тези въпроси тук, защото звучите прекалено глупаво и самонадеяно).
  Колкото до папата, аз въобще не го нападам. В книгата, дори не нападам адвентистите, а само грешните им учения, „защото нашата борба не е срещу плът и кръв, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.“ (Ефес. 6:12). Не познавате ли Библията?

 8. Ако наистина познавате Библията не е ли редно първо да обърнете повече внимание на гредите в своето православно око?

 9. Колкото до адвентистите, те смятат, че в края на времената „звяра“ (Римо-католическата църква) и „лъжепророкът“ (Съединените щати, като отпадналият протестантизъм се онагледява с „образа на звяра“) ще променят Божиите заповеди и ще наложат със закон празнуването на неделята (това ще бъде „белега на звяра“) вместо библейската събота. Всеки, който пази неделята, ще приеме „белега на звяра“, а който съблюдава съботата ще бъде подпечатан с „Божия печат“ (защото самата четвърта заповед в Декалога се тълкува от тях като печат на Бога). Накрая нечестивите ще бъдат унищожени в огненото езеро, а праведните ще наследят обновената земя.
  Според тях, протестантски църкви дори още сега са „църкви-блудници“, защото са приели „белега на звяра“, т.е. поклонението в неделя, и те проповядват, че искрените християни трябва да излязат от тях (Откр. 18: 4). Преди време бях протестант и една група техни „благовестители“ успя да отклони към адвентизма близо 10 човека от църквата. Като се има предвид, че членската ни маса беше към 50 души, това са цели 20%. Това правеха в цяла България и в своите издания те дори се хвалят колко православни, римо-католици и протестанти са успели да привлекат към себе си. Именно този сблъсък с тях ме накара да напиша книгата.
  Трябва да знаете, че имат изключително силни „козове“ и ако продължите да публикувате тяхна пропаганда в този сайт, има голяма опасност много християни да ги последват!

 10. Г-н Велчев аз не съм адвентист така че книгата ви не ми е интересна. Не съм католик или православен и като протестант съм се разграничил от англикански или презвитериански църкви които ръкополагат гей свещниците.
  За разлика от това вие не се разграничавате от хомо православието дори напротив упорито защитавате тезата че само мъже трябва да се ръкополагат дори и ако са хомосексуални, както си правите от край време в православието. Дори предложихте някакво обяснение че когато имало жени в служение тогава имало и хомосексуални в служение. От там дойде и въпросът след като в православието уж било нямало жени в служение което добре знаете че е некоректно исторически от къде идват хомосексуалните попове?

 11. Г-н Лалев, чудя се дали да отговарям на обърканите Ви разсъждения и представи за Православието, защото за всеки трезво мислещ човек, който не се стреми към заяждане, е съвършено ясно как стоят нещата. Православието НЕ ДОПУСКА под какъвто и да е предлог хомосексуални свещеници, епископи, монаси и пр., а ако сред покаялите се миряни има някой с такъв грях, той трябва да го изповяда и изостави. Какво не е ясно тук?
  Колкото до хомосексуалистите, които се крият и сред клира, и сред миряните, те трябва да бъдат санкционирани – първите от Синода на БПЦ, а вторите – от изповядващия ги свещеник. Както отбелязах, ние, редовите миряни, също се борим срещу неадекватните решения на Синода, не само по този, но и по много други въпроси, но тава не е недостатък на Православието, а единствено на вишестоящия клир, който не разрешава проблемите своевременно.
  Аз не съм посочил книгата заради Вас, а заради адвентистите, които пишат тук, а и заради някои от християните, които посещават този сайт, понеже е възможно да се подведат от тяхната пропаганда и извратени тълкувания на събитията, които ни представя лекторът от видеото.
  И накрая, аз казвам, че протестантските църкви, които приеха женското, не след дълго започнаха да приемат и хомосексуалното свещенство, като тази тенденция все повече се засилва. Надявам се до 2-3 седмици да завърша статията си по този въпрос, от която ще научите какъв анализ правя на тези събития. (Статията и в момента е качена в блога ми, но не е довършена.)

 12. Всички основатели на протестантизма без изключение са вярвали,че папството е библейският антихрист. Лутер, Калвин, Цвингли, Меланхтон, Джон Нокс, братята Уесли… Първата проповед на Джон Нокс в Шотландия е за папския антихрист. Защо днешните протестанти са възприели една теория създадена от йезуити, е трудно да се разбере.

 13. Тези протестанти, които роптаят в коментарите си срещу това видео с пастор Дъг Бачелър нека благодарят на Господ Исус Христос, че ги предупреждава. Мнозина протестанти казват, че Мохамед е антихристът, но това всъщност е католическо тълкувание от времето на Контрареформацията. Така йезуитите за прехвърляли обвинението върху друг, както става и сега с папа Франциск и Ислямска държава.

  Други протестанти твърдят, че когато дойде антихристът хората ще се изплашат от него и, че той ще действа с насилие, но какво казва Библията и изпълнява ли се в момента? – Откровение 13:8 „И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, /всеки/, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.“ и „… защото ще се появят лъжепомазаници и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса , така че да заблудят, ако е възможно, и избраните.“

  Матей 24:24 И ако ученията не са толкова важни за единството, защо Исус каза в Йоан 4:22 „Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.“ и „Обаче напразно Ми се кланят, като преподават /за/ поучения човешки заповеди.“ Матей 15:9

  Въпроса в тези последни дни е: „Кого ще приемем за авторитет на вярата ни – Библията или хората?“ Ако са хората – защо тогава милиони християни загинаха през тези 2000 г.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *