Синът на лидер на Хамас прие християнството

Преди хранене Масаб, син на лидера на групировката ХАМАС в Палестинската автономия шейх Хасан Юсеф, произнася кратка благодарствена молитва към Христос.

Синът на депутата от ХАМАС, който преди е бил популярен активист на екстремистката организация, е приел християнството и новото кръщелно име Йосиф. Това става по време на следването му в Калифорния, САЩ. Йосиф продължава да живее в САЩ и тайно се надява един ден да може да се върне в родината си, въпреки че ясно съзнава, че на този етап това е невъзможно.

“Зная, че излагам живота си на голяма опасност, възможно е дори да загубя баща си, но се надявам, че той ще ме разбере, а Бог ще възнагради и него, и семейството ми за търпението и готовността да отворят очите си за християнството. Може би някой ден ще мога да се върна в родната Рамала, в Царството Божие”.

Йосиф не крие симпатиите си по отношение на Израел: “Уважавам Израел и му се възхищавам”. Но същевременно съвсем обективно отбелязва: “Евреите трябва да знаят, че те никога няма да намерят общ език с ХАМАС. Ислямът, идеологията, който той проповядва и ръководи, просто не позволява да бъде постигнат мир с евреите. Мюсюлманите вярват, че пророк Мохамед се е борил с евреите, а това означава, че и те са длъжни да се сражават с тях до смърт… В Палестина културният феномен “шахид” е станал символ на подражание и героизъм”.

3 comments for “Синът на лидер на Хамас прие християнството

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *