ЗАЩО СЪМ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

от Живко Тончев, пастор на Християнска църква ,,Благовестие” – Бургас.

Не съм проводник на Евроазийските интереси или Русия. Достатъчно съм страдал от комунистическия режим и ни най-малко не бленувам за него. Отгледал съм три, вече пораснали деца, но ме е грижа за идните поколения. Тази конвенция е пагубна за народа ни, затова не трябва да допускаме да се ратифицира! Защо мисля така?

1. Истанбулската конвенция е против Божието слово – Библията и против закона на битието. Не е ли дошъл всеки на този свят от майка и баща? Какъв социален пол, каква джендър идеология? Анатомията на мъжа и жената, начинът на възпроизводство на човешкия род, ясно и недвусмислено подчертават, че Бог създаде човека от мъжки и женски пол (Бит. 1:27) и всички други отклонения са извън замисъла на Твореца.
2. Истанбулската конвенция е лукава, защото покрай насилието към жени и деца пробутва джендър идеологията. Кой нормален човек не е против насилието? Ако тази конвенция беше само против насилието към жени и деца, никой нямаше да се противопоставя. Но да вмъкнеш джендър идеологията в конвенция за защита от насилие, това е от лукавия.
3. Истанбулската конвенция е неясна. И юристи, и политици, и граждани се разделиха, поради невъзможността за еднозначно тълкуване на конвенцията. Добрите закони са ясни и не позволяват двусмислие в тълкуването.
4. Истанбулската конвенция ни задължава да приемем всичко в нея.Това е заложено в самата конвенция. Не може да приемем само частта против насилието, а да отхвърлим джендър идеологията. Това е като да те карат да ядеш портокалите с корите. Ние си имаме закони срещу насилието. Нека ги спазваме.
5. Истанбулската конвенция дава възможност на хищни НПО-та широко да разпространяват джендър идеологията, движени единствено от стремеж да усвояват пари. После, да следят в училищата и детските градини дали невръстните ни деца са разбрали, че имат право да си избират пола.
6. Истанбулската конвенция упражнява насилие срещу нас нормалните, хетеросексуални, загрижени за децата си родители и граждани, като ни принуждава не само да търпим безропотно извращенията на джендър идеологията, а да ги поощряваме, за да не ни обвинят в хомофобия и да тръгнем из съдилищата, бранейки се от добре финансираните ,,защитници на насилените”.
7. Джендър идеологията пропагандира пол, различен от биологичния, обърква подрастващото поколение относно сексуалната идентичност и подкопава семейството и християнските ценности. Главната причина, тази идеология да намира почва, е бунтът против Бога или неверието. Библията много ясно описва това: ,,И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда…” (Виж: Римл.1:18-32.)

НЕ на джендър идеологията!
НЕ на Истанбулската конвенция!
ДА на борбата срещу насилието!
ДА на християнските ценности и вяра!
Бог да благослови България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *