Конституционния съд за Истанбулската конвенция

ГЕРБ питат Конституционния съд за конвенцията. БСП иска референдум. Вярващи питат къде са 20 000 подписа?

ГЕРБ сезира Конституционния съд с искане за преценка на съответствието на Истанбулската конвенция с основния ни закон. Конституционният съд ще даде водещ правен ориентир за обществения дебат за Истанбулската конвенция, обяви на брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов. Така ще може да се вземе правилно решение за документа.

Ще се намери ли решение и за еднополовите бракове? Вече е започнало събирането на подписите за внасяне на питането до Конституционния съд.

БСП иска референдум за Истанбулската конвенция. Народът трябва да се произнесе за или против ратификацията. Евангелски вярваши от цялата страна питат какво стана с референдума на ОЕЦ за който бяха събрани над 20 000 подписа от църквите през 2015г?

Припомняме, във връзка с силното обществено противопоставяне и множеството протести около намерението на властта да ратифицира Истанбулската конвенция и от БСП обявиха, че ще инициират референдум по въпроса. На 3 януари т.г. министрите от третия кабинет „Борисов“ приеха Истанбулската конвенция и дадоха възможност тя да бъде разгледана в парламента. Документът обаче спря още на ниво комисии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *