Кой въвежда „РЕЛИГИЯ-ИСЛЯМ” в училище?

Predmet Isliam

46 comments for “Кой въвежда „РЕЛИГИЯ-ИСЛЯМ” в училище?

 1. Пак са решили да слагат чалми на БЪЛГАРСКИЯТ ХРИСТИЯНСКИ НАРОД!

 2. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА СЕ ИЗУЧАВА ИСЛЯМ,А ХРИСТИЯНСТВО И ХРИСТИЯНСКИТЕ ПРИНЦИПИ,ЗАЩОТО САМО ХРИСТОС Е БОЖИЯТ СИН И ЕДИНСТВЕН ТОЙ МОЖЕ ДА СПАСЯВА ОТ ГРЕХА!!!!!!!!!!!

 3. Другите евангелски новинари мълчат
  Мълчи и новата християнска партия която обещава да се бори за правата на вярата?
  Какво е протестантска евангелска общност и кой избра евгений да е неин представител?

 4. По времето на турското робство българския народ си запази християнската вяра,езика и народността си,а сега в 20 век,продажното ни правителство заробва,унищожава прави геноцид на нещастния ни народ. БГ църква е потънала в ,,мракобесието на запустението,,Остава ни само нашия любим Господ Исус Христос,които си даде живота за нас християните.Тои не ни остави сираци,даде ни Утешителя,Светия Дух,които е в сърцата ни и чува молитвите ни.Сега ние се обръщаме към народа за всеобща молитва. Господи, в Името на Исус Христос,молим те да благословиш българския народ и да го запазищ от ислямилизация!

 5. Гугъл преводач
  …шест основни средства за комуникация , манипулация и воюване
  Първият приоритет – мироглед
  “ Ако победят врага – Възпитавай детето “ Източна мъдрос
  Национален унижение става постоянна , ефективна и практически необратими , ако успеем по някакъв начин да се промени мирогледа на хората , техните чувства . Тогава хората ще защитават интересите на окупаторите , считайки ги за част от ежедневието си . Днес сме свидетели на това как медиите , всички филми, музика и филмови звезди , които се опитваме да налага впечатлението, че алкохол , никотин и други наркотици , както и сексуална перверзия , че те са „нормални“ явления в живота на съвременния общество .
  koncepcia.eu/6-zakladnych-prostriedkov-komunikacie/

 6. д-р Пеев ще се окаже напълно прав за НСРОБ. Това е ужасно начинание на ДС наследниците. Нямаме представя за какво предприятие става въпрос. Повече не мога да кажа, но в един момент тая работа ще се окаже освен всичко друго (напр. антихристко сборище) и модерна пералня за пари.

 7. В България с 5 милиона население има близо 100 регистрирани вероизповедания. На практика основни се явяват Источното православие и Мохамеданнското изповедание. Факт е, че за последните 20 години с пари от чужбина в милата ни родина бяха изградени по вече джамии от колкото през 5 вековното османско владичество. В същото време православните ни храмове са празни с изключение на тези в по големите градове и то по празниците. А протестантските църкви също разчитат на финансова подкрепа от странство понеже мнозинството от повярвалите през пост тоталитарното общество са хора загубили работа, средства за живот, а в много случаи и здраве. В първите години на демокрацията чрез църквите се разпределяха помощи за социално слабите и много от тях бяха привлечени за техни членове. В същото време ислямското население живеещо предимно по селата имаше работа, раждаха деца и естествено ги възпитаваха в своята вяра. Така България се оказа арена където се водеше борба за надмощие между традиционното християнство и исляма. С въвеждане предмети Религия – Православие и Ислям по избор само ще се отворят вратите за следващата стъпка – Заемане позиции на радикалния ислям в близките години и пълната неадекватност на раздираната от вътрешни противоречия БПЦ да се справи с тази напаст. За сега разчитаме на държавната власт и законите на страната. Но при наличие на етническа партия ДПС във изпълнителната власт в близко бъдеще може да очакваме и ислямска партия, която да вземе ръководни позиции и тогава възпиращите закони могат да бъдат променени така, че да станем втора Албания, Босна или Косово на Балканите. А не е и тайна това е цел и на ИДИЛ, които гледат на север и първо ще изпратят у нас обучени ислямски теолози, след това жените и децата си, а след това при подходящо време и мъжете все едно дали бойци или фундаментални фанатици.

 8. България Е ХРИСТИЯНСКА държава! Защо трябва да се учи ислям, след като децата не знаят нищо за християнството?!?! Ако някой иска да учи ислям – да отиде да живее в Турция или друга арабска държава. От друга страна – има достатъчно джамии в България, че да се учи и в училищата за исляма. Нека първо да мислим къде живеем, а после дали ще „засегнем“ някого с това, което се/ не се учи в училище. Защо в другите страни няма такива предмети в училище, а при нас трябва да бъде въведен? Да не кажем, че болшинството от исмянистите не живеят по Корана, а по техните си разбирания за него. Като започнат те да го правят – другите ще видят какво е, но не е нужно да се изучава в училищата като предмет. Все пак там не учат мюсулмани (турци, араби и т.н.) а българи!

 9. Главно мюфтийство обявява Национална кампания за популяризирането на предмета „Религия-ислям“ в училищата 1-31 май Отчитайки нуждата да се акцентира върху учебно-възпитателния процес, Главно мюфтийство обявява Национална кампания за популяризиране на предмета „Религия-ислям“ в държавните и общински училищата от 1 до 31 май 2015 г. под мотото „Да подкрепим обучението на предмета „Религия-ислям“ в училищата”.
  Министерството на образованието и науката регламентира изучаването на премета „Религия-ислям” в държавните и общински училища посредством инструкция №2 от 23.06.2003 г. Желаещите могат да запишат своите деца в училищата от 1 до 31май.
  Семейството е основна структурна единица на нашето общество. Именно в него се формира морала и характера на нашите деца. Училищното образование доразвива положените от него семена на познанието, до степен в която подрастващите добиват способността сами да взимат своите решения.
  За да могат децата да изучават този предмет е необходими родителите им да попълнят заявление до края на месец май, че са съгласни детето им да учи предмета „Религия-ислям“ в училище и да го депозирате при директора на училището. Заявлението може да се получи от районните мюфтийства, преподавателите по – „Религия-ислям“ или да го изтеглят от сайта на Главно мюфтийство
  По време на образователния процес детето получава основни религиозни познания за своята религия. С наученото то формира принципи и навици, които ще повлияят позитивно върху неговия характер и ценностна система. Материалът е съобразен с възрастта на децата и се преподава посредством интерактивна и забавна методика от висококвалифицирани професионалисти.За учената 2014-2015 г. по дисциплината са се обучавали над 3000 ученика в 28 учебни заведения.

 10. ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ – НЕЗАВИСИМО КОЯ ДА Е – БИЛО ТО ХРИСТИЯНСКА, БИЛО ТО ИСЛЯМ, БИЛО ТО И Т.Н………КАКТО ВСИЧКИ РЕЛИГИИ , ТАКА И ВСИЧКИ СЕКТИ, ТАКА И ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, СА ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ И РАЗДЕЛЯТ НАРОДИТЕ ЗАРАДИ ГЛУПОСТИ.

 11. Няма да мога засега по никой начин да го докажа и затова просто трябва да чакаме, за да стъпи някой от тях накриво или да се скарат и тогава ще разберем повече.Средносрочно бих искал да се занимая с историята на НСРОБ досега защото ги усетих тях още от самото им начало и ги наблюдавам. Ще ги почна заедно с другата пералня стар модел марка Ефория Зограф. Нещо страшно е!

 12. Аз съм категорично против исляма. Исус Христос е казал: „По делата им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни?“ Усмихнато момче на плаката!? Аз питам: Къде са момиченцата? Може би вече изпълняват съпружеските си отговорности?!…..

 13. На 9 май 2015 година, събота, от 10.00 ч. в сградата на Евангелска методистка епископална църква „Д-р Лонг“ в гр. София, се проведе редовното Общо отчетно-изборно събрание на сдружение Обединени евангелски църкви в България (ОЕЦ).

  Всяка от членуващите в ОЕЦ 12 деноминации, беше представена от петима делегати, които имаха право на глас при гласуването. Асоциираните членове, които са 9 организации, имаха свои гост-представители.

  Председателят на ОЕЦ, п-р Николай Неделчев, представи отчет за дейността на организацията през 2014 година. Отчет по финансовите въпроси представи и председателя на Ревизионната комисия. По изнесените доклади се изказаха въпроси и препоръки от делегатите. Приети бяха и промени в устава, които по-скоро редактират и прецизират текста, отколкото да внасят нови принципи на работа.

  След общо гласуване бе приет и бюджета на ОЕЦ за 2015 година. Подробни отчети за дейността си през 2014 година представиха Женския и Младежкия отдел на ОЕЦ, както и служенията за основаване на нови църкви и за работа сред лишените от свобода в затворите.

  Съставът на новоизбрания управителен съвет на ОЕЦ:

  п-р Николай Неделчев – председател на ОЕЦ
  п-р Румен Борджиев – зам.-председател на ОЕЦ

  Членове:
  1. П-р Иван Врачев СЕПЦ (Съюз на евангелските петдесятни църкви)
  2. П-р Стойчо Апостолов СЕБЦ (Съюз на евангелските баптистки църкви)
  3. П-р Благовест Николов СЕСЦ (Съюз на евангелските съборни църкви)
  4. П-р Даниел Топалски ЕМЕЦ (Евангелска методистка епископална църква)
  5. П-р Венцислав Стойков ББЦ (Българска Божия църква)
  6. П-р Людмил Ятански БЕЦ „Блага вест“ (Българска евангелска църква Бл.вест)
  7. П-р Димитър Димитров ХЦ „Сион“ (Християнска църква Сион)
  8. П-р Георги Михайлов ХЕЦ „Шалом“ (Христова евангелска църква Шалом)
  9. П-р Любо Петков ХЦ „Месия“ (Християнска църква Месия)
  10. П-р Николай Василев БЦБ (Божия църква в България)
  11. П-р Робърт Фейбър БСЦ (Българска свободна църква)
  12. П-р Дъглас Едуард Ман БЦН (Българска църква на Назарянина)

  Членове на Ревизионната комисия:
  1. Мария Бучкова – СЕБЦ
  2. Петър Господинов Петров – БЕЦ „Блага вест“
  3. Лина Атанасова – ЕМЕЦ

  Целите на ОЕЦ са да работи за единството на евангелско-протестантските християни в България, да представлява и защитава интересите на евангелско-протестантската общност, да прогласява становището на членуващите по актуални обществени въпроси и да създава, насърчава и подпомага общи инициативи.

  „Очакванията са за издигане на духовния живот на църквите и ОЕЦ. Евангелистите са все по-разпознаваеми в социалните дейности в обществото. Нашата мисия е благовестието. Живеем в общество, в което имаме перфектни богослужения, но сме много слаби в евангелизирането. Желанието ми е да излезем от „гетото“ в което си стоим. Нека да не бъдем само мърморещи критици, а да бъдем проактивни, да бъдем пишещи, творящи.“

  п-р Николай Неделчев – председател на ОЕЦ

  Каква е равносметката за изтеклия период? Какви са посоките за развитие?

 14. Това вече е върхът!!!
  Нека всеки който иска да изучава религия да го прави в къщи или да ходи на уроци във съответните институции

 15. Събранието на ОЕЦ бе отразено от официозкия Евангелски вестник но не са писали нито дума за връзката с НСРОБ или въвеждането на задължително религиозни образование в училище и особеното отношение на това начинание спрямо предмета ислям . Това решение на всички евангелисти ли е или ОЕЦ въобще не са ги питали по този въпрос? Защо не бяха разгледани тези връзки на отчетното събрание на ОЕЦ? Кой е отговорен за въвеждането на евангелистите в тези пъклени планове?

 16. Да ,брате ,напълно се съгласявам с теб но и не само това е проблема. Знаеш ли ,че от доста години ,Църквите в България се мразят и едната Църква говори против другата и пастирите настройват хората си срещу другата Църква. До като християните не оправят взаимоотношенията по между си и се карат и ядат ,исляма се разширява и още по-вече ще станат .В България се проповядва едно модерно християнство / ерес / поради причините ,че се слагат много пастири ,на приятелски начела и тези хора не са за тази работа ,не познават Словото и не искат и да се учат ,те просто са сложени ,за да получават заплатите си . В нашия град Полски Тръмбеш ,сложиха едно младо момче ,в Църквата и за да го ръкоположат за пастир ,го накараха да се ожени и го ръкоположиха за пастир. В друго село Раданово ,до Полски Тръмбеш ,същият този регионален п-р Димитър Митев който ръкоположи това момче в Тръмбеш ,в селото пък ръкоположи друг човек за пастир ,но когото жена му не е вярваща ,но и тя беше ръколожена за пастирша . Кажете ми ,ако тези неща продължават да стават в нашата държава между християните ,няма ли да имаме проблеми по между си и докато ние се караме и се трепим един друг ,исляма няма ли да се увеличи в нашата държава??? Никой не взима никакви мерки ,за нищо . Тези хора не работят за Бога ,те просто си работят за пари ,пари и пак пари. Това е положението в България брате.

 17. НАСОЧИ НИ ПО ПРАВИЯ ПЪТ,

  ПЪТЯ НА ОНЕЗИ,КОИТО СИ

  ДАРИЛ С БЛАГОДАТ, А НЕ ОНЕЗИ,

  НАД КОИТО ТЕГНЕ ГНЯВ,

  НИТО ЗАБЛУДИЛИТЕ СЕ! „

  Познайте откъде е този текст ? От Корана и от още от първата сура.

  Пророкът Мохамед като всеки търсещ човек търси правия път.

  Нека да му дадем отговора. ПРАВИЯТ ПЪТ – ПЪТЯТ, ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ е САМО ЕДИН
  – ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС – Той казва ясно и недвусмислено „АЗ
  СЪМ
  ПЪТЯТ,ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ.НИКОЙ НЕ ДОХОЖДА ПРИ ОТЦА ОСВЕН ЧРЕЗ МЕНЕ!” И Той ясно
  доказа че е Божият Син,че е Мисията с небесната мъдрост с която говореше,с чудесата
  които вършеше и най великото,умря за грешните човеци,за нас,когато бяхме Негови
  врагове от егоисти да ни превърне в деца на Царството . Той каза Ако не вярвате
  на това което говоря погледнете това което върша!

  ПЪТЯ НА ОНЕЗИ КОИТО СИ ДАРИЛ С БЛАГОДАТ

  Какво е благодат? Незаслужена милост. Към кого? Към нас грешниците, егоиститите.
  Словото казва: „Няма ни един праведен!” Така че всеки човек е
  егоист. И единствено чрез покаяние основано на вярата,че Исус е Твоят Господ /господар/
  и че Той е жив и има живот в Него и гласната изповед на това може да спаси човека
  от греха. Никакви други действия не могат да осъществят това. Чак след покаянието
  ние сме в мир с Бога.

  А НЕ ОНЕЗИ ,НАД КОИТО ТЕГНЕ ГНЯВ,

  В тази категория са всички които отричат Бога или се кланят на езически божества.

  Над тях наистина е Божият гняв. Словото казва „БЕЗУМНИЯТ
  РЕЧЕ
  В СЪРЦЕТО СИ –НЯМА БОГ.ПОКВАРИХА СЕ,СТОРИХА РАЗВАЛЕНИ ДЕЛА.”
  Диагнозата на Бог е ясна – тези хора имат тежко психическо разтройство. Тоест те
  са тежък случай,за съжаление и ние бяхме от тях преди да намерим ИСТИНАТА А Истината
  е ЛИЧНОСТ и тази личност е ИСУС ХРИСТОС.

  НИТО ЗАБЛУДИЛИТЕ СЕ

  За съжаление когато хората не приемат ИСТИНАТА ,не приемат нейният ПЪТ попадат в
  ръцете на заблудата. За съжаление пророк Мохамед е един от тях.

  ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА

  1. Живее сред езичници които се покланят на множество божества между които главният
  е БОГЪТ НА ЛУНАТА АЛЛАХ който е женен за богинята на слънцето и имат три дъщери
  също богини/това показват и разкопките/

  2. Мохамед е отвратен от гордостта и лицемерието на юдеите.

  3. Никак не маловажно той попада в християнски среди където католически свещеници
  са говорели ереси. Откъде знаем това ли ? Ами от самия коран

  „И ЩЕ ГО СТОРИ ПРАТЕНИК ПРИ СИНОВЕТЕ НА ИЗРАИЛ”ДОНЕСОХ
  ВИ ЗНАМЕНИЕ ОТ ВАШИЯ ГОСПОД. ЩЕ НАПРАВЯ ЗА ВАС ФИГУРА НА ПТИЦА ОТ ГЛИНА, ЩЕ ДУХНА
  В НЕЯ И ЩЕ СТАНЕ ПТИЦА С ПОЗВОЛЕНИЕТО НА АЛЛАХ..”

  В евангелията никъде не пише това да е правено от Исус. Напротив ясно е казано,че
  първото чудо което Исус извършва е на сватбата в Кана Галилейска когато превръща
  водата в делвите във вино.

  Втората ерес която е проповядвана е обожествяването на Мария затова пророкът Мохамед
  пита кога Исус е нарекъл майка си богиня.

  Благодарение на това неправилно изопачено благовестие Мохамед придобива представа
  за християнските три бога – Бог Отец, Богиня Мария и Бог Син. Затова предупреждаваше
  и апостол Павел. „Ако някой ви предаде
  друго благовестие ,проклет да бъде. Тези ереси са отклонили пророк Мохамед от правия
  път и са го тласнанали да търси друго откровение. Така християнската религия е нанесла
  ужасен удар на християнската вяра като е съдействала да бъде създаден исляма

  ЗАЩО МОХАМЕД Е ИЗМАМЕН ПРОРОК ?

  Да видим първо условията да си пророк. Ето какво пише апостол Петър: „И това да знаете преди всичко,че никое пророчество в Писанието
  не е собствено на пророка обяснение на Божията воля,защото никога не е идвало пророчество
  от човешка воля,но святите човеци са говорили от Бога движени от Святия Дух” Ясно
  ни се казва ,че пророците са ДВИЖЕНИ ОТ СВЯТИЯ ДУХ

  Саега да видим в стария завет върху кои хора беше Божието присъствие. Върху ЦАРЯТ,ПРОРОКЪТ,
  СВЕЩЕНИКЪТ.

  Във новия завет кой е ЦАРЯТ,ПРОРОКЪТ,СВЕЩЕНИКЪТ това е само ЕДНА ЛИЧНОСТ ИСУС ХРИСТОС
  . Той бе пълен със Святия Дух,Той бе воден от Духа. Но Господ Исус изпрати Святият
  Дух на своята църква –своите апостоли на петдесятница
  и Той е за всеки приел Исус за Господ и копнеещ за искренна среща със Святия Дух,който
  предава на Святия дух ума, сърцето и душата си и копнее за изработването на Христовия
  характер в себе си. Останалите са плътски християни.

  Сега да видим ,тези неща спазени ли са при пророк Мохамед? Признал ли е той Исус
  за Господ и Спасител? Повярпвал ли е че Той е жив и е Божият Син ? Категорично не
  и ето за това той няма Святия Дух. Следователно е лъжлив пророк. А ето какво пише
  апостол Йоан: „ Никой който се отрича от Сина няма и Отца.а който изповяда Сина
  има и Отца.”/Първо Йоаново послание 2:23 /

  А апостол Петър предупреждава: „Но имало е лъжливи пророци
  между людете, както и между вас ще има лъжливи учители,които ще въведат тайно гибелни
  ереси,като даже се отричат от Господаря,Който ги е изкупил,та ще навлекат на себе
  си бърза погибел.” За такава лъжлива ерес споменахме по горе.

  КОЙ СЕ Е ЯВИЛ НА МОХАМЕД

  Словото ясно казва,че Сатана се преправя на светъл ангел с цел да заблуди и избраните.Такъв
  е случаят и с Мохамед. Ангелът който му се представя се представя с името Гавриил.
  Но нека да видим дали това е той. Ето какво се случва с Мохамед . На 10 август
  610 година в пещерата в която се съмовглъбява и се моли за ново откровение някаква
  сила го стиска и заповядва – чети. „ЧЕТИ В ИМЕТО НА СВОЯ ГОСПОД,
  КОЙТО СЪТВОРИ ЧОВЕКА ОТ СЪСИРЕК! ЧЕТИ! ТВОЯТ ГОСПОД Е НАЙ –ЩЕДРИЯ,ОНЗИ КОЙТО НАУЧИ ЧРЕЗ КАЛЕМА,НАУЧИ ЧОВЕКА НА ОНОВА,КОЕТО
  НЕ Е ЗНАЕЛ” /сура 96: 1-5 /

  Първо, относно отношението към Мохамед – то е грубо и сатанинско проявление. Защо,
  защото Бог не прилага насилие. Ето да видим срещата на архангел Гавриил с Мария
  . Той я упокоява и и казва „НЕ БОЙ СЕ МАРИО!” Божиите
  ангели успокояват.Божите хора падат пред тяхното величие и сила и светлина,но те
  ги успокояват.Не проявяват никакво насилие над тях. Ангелът прояви ли някакво насилие
  към Мойсей /МУСА /? Категорично не. След срещата с този демон Мохамед трепери,връща
  се ужасен, обзет от треска. Извинявайте обаче това не е Бог . Това е противникът
  на човека,който е лъжец и убиец Това е Сатана или негов демон .

  Второ Сатана се издава чрез думите си.

  Той твърди,че е създал човекът от съсирек а всъщност човекът е създаден от пръст.
  Това е лъжата. А баща на лъжата е дяволът /шейтанът/ На второ място този демон казва:
  „ТВОЯТ ГОСПОД Е НАЙ – ЩЕДРИЯ” Това не е ли същия
  който предложи да даде на Исус всички богатства и слава на земята ако падне та му
  се поклони? Тоест Дявола.При Исус не успя но при Ева и Мохамед победи. „ КОЙТО НАУЧИ
  ЧРЕЗ КАЛЕМА,НАУЧИ ЧОВЕКА НА ОНОВА КОЕТО НЕ Е ЗНАЕЛ.” Не е ли това същото дърво за
  познаване на добро и зло което дава ново познание на добро и зло и направи хората
  нещастни? Това е същият – старовременната змия, дявол и сатана който мами човеците.

  И защо си избира името Аллах – Защото зад полумесеца се крие неговата същност –
  рогатия. Затова Аллах при Мохамед не е Бога на луната ,не е езическо божество –
  той е самият Сатана.

  ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО

  В сура 113 е записано

  „В ИМЕТО НА АЛЛАХ ВСЕМИЛОСТИВИЯ, МИЛОСЪРДНИЯ, КАЖИ О МУХАММЕД”
  ОПАЗИЛ МЕ ГОСПОДА НА РАЗСЪМВАНЕТО /ЗОРАТА /ОТ ЗЛОТО НА ОНОВА КОЕТО Е СЪТВОРИЛ” сура
  113:1-2

  ГОСПОДА НА РАЗСЪМВАНЕТО /НА ЗОРАТА/ много прилича на сина светлината Луцифер – който
  е наречен Деница – най- ярката звезда при зазоряване. Това е същият архангел Сатанаил
  който ръководеше небесното хваление но поради красотата и дарбите си се възгордя
  и поиска да му се покланят наравно с Бога. Това е същият Сатанаил на който се отне
  божествената частица ил и се превърна във враг на Бога – негова опозиция.Той е който
  твори злото,бащата на лъжата,крадецът, човекоубиецът.И тази справка можете да намерите
  в Библията ,в глава 14 на пророк Исая. 14:12 – до края.

  Така че мюслмани/ покорни на Бога / бъдете покорни на Божието Слово – Библията,
  изучавайте го и ще разберете най-важното. Единственият път за спасение е Господ
  Исус Христос /ИСА / Защото той умря за греховете на всички хора,за вашите грехове
  също и само когато повярвате в Него ще бъдете спасени и ще имате мир с Бога.

  А ТОВА Е ЗЛАТНИЯТ СТИХ НА БИБЛИЯТА

  „ЗАЩОТО БОГ ТОЛКОВА ВЪЗЛЮБИ СВЕТА,

  ЧЕ ДАДЕ СВОЯ ЕДИНОРОДЕН СИН ЗА ДА НЕ ПОГИНЕ

  НИТО ЕДИН КОЙТО ВЯРВА В НЕГО,

  А ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ!”

  / Евангелие от Йоан 3:16 /

  ЗА СЛАВА НА БОГА

  Желязко Шопов

 18. Заобиколен съм от мохамедани от тези които ходят забулени пред външни хора. Срещал съм подобни на тях по време когато бях в Либия и Алжир, но там бяха с бели наметала, а тук със шарени. По веч„ето са пристигнали от Азия и спазват техния начин на живот. Жените гледат децата, а мъжете ходят да работят. По тази причина и не разговарям с тях защото според исляма омъжена жена не може да общува с чужди мъже още по вече християни. Това ме подтиква да изучавам исляма и да търся слабите му места. Факта, че при тях ако някой промени вярата си трябва да бъде наказан тяхната слабост. Въобще всички хубави неща от исляма са заимствани от Библията предимно от Стария Завет .

 19. Cъздаването на Исляма от Католическата Църква са приказки от 1001 нощи. Това е пълен абсурд.

 20. НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИМ И НЯМА ДА ПОДКРЕПЯМЕ исляма или която и да е друга религия , ЗАЩОТО ЗА НАС ИМА САМО ЕДИН БОГ ОТЕЦ ,ОТ КОГОТО Е ВСИЧКО И НИЕ ЗА НЕГО И ЕДИН ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС,ЧРЕЗ КОГОТО Е ВСИЧКО И НИЕ ЧРЕЗ НЕГО ! НЯМА НИКАКВИ ДРУГИ богове- те са мъртви и ние няма да се поклоним / нито ще се съгласим / с нещо или някой ,който не е НАШИЯ ГОСПОД И СПАСИТЕЛ – МЕСИЯТА ИСУС ХРИСТОС – САМО ТОЙ Е ЖИВ И НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕЛИГИЯТА !!! Така,че да бъде разчупен всеки план на врага за децата ни в името на Исус Христос , който дойде на земята за да съсипе делата на дявола и умря за нашите грехове и възкръсна за нашето оправдание и сега ни приготвя място и ще дойде да ни вземе при Него -амин ! ПИСАНО Е : “ ВСЯКО КОЛЯНО ЩЕ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД НЕГО И ВСЕКИ ЕЗИК ЩЕ ИЗПОВЯДА ,ЧЕ ТОЙ Е ГОСПОД ЗА СЛАВА НА БОГА ОТЦА -АМИН,АЛЕЛУЯ !!! ДА спре промиването на детски невинни мозъци в името на Исус Христос -амин !

 21. ПРАВО КАЗВАШ -РЕЛИГИИТЕ-. НО ИМА ЕДНО ГОЛЯМО НО .И ТОВА Е,ЧЕ ХРИСТИЯНСТВОТО НЕ Е РЕЛИГИЯ,А ВЯРА В ЖИВИЯ БОГ .ХРИСТИЯНСТВОТО Е БОГЪТ ,КОЙТО СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА ,ЗА ДА НИ ДАДЕ ВЗАИМОВРЪЗКА СЪС САМИЯ СЕБЕ СИ И ТОВА Е ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС.СПОДЕЛЯМ ТОВА С ТЕБ,ЗАЩОТО И АЗ НЕ ВЯРВАХ В АБСОЛЮТНО НИЩО,НО КОГАТО БОГ МИ СЕ ОТКРИ В ЦЯЛАТА СИ ПЪЛНОТА,НИКОЙ И НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА РАЗКЛАТИ ВЯРАТА НА ПОВЯРВАЛИЯ.ЗАЩО ТИ РАЗКАЗВАМ ВСИЧКО ТОВА-ЗАЩОТО БОГ ТЕ ОБИЧА И УМРЯ НА КРЪСТА ЗА ТВОИТЕ И МОИТЕ ГРЕХОВЕ И ЧРЕЗ ВЪСКРЕСЕНИЕТО СИ НИ ДАДЕ ДА РАЗБЕРЕМ ,ЧЕ ВСЕКИ,КОЙТО ВЯРВА В НЕГО ИМА ЖИВОТ ВЕЧЕН.ПРОСТИ НО ЩЕ КАЖА САМО ТОВА.ПОМОЛИ СЕ И КАЖИ …ГОСПОДИ ИСУСЕ…И МУ КАЖИ ВСИЧКО,КОЕТО Е В СЪРЦЕТО ТИ…СЪМНЕНИЯТА СИ НЕВЕРИЕТО СИ …И АКО ТИ СИ НАИСТИНА ЖИВИЯ БОГ,МОЛЯ ТИ СЕ ДАЙ МИ ДА ТЕ ПОЗНАЯ …ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ВСИЧКО ОСТАНАЛО.ВОГ ТЕ ОБИЧА И ТЕ ЧАКА ДА ИЗВИКАШ КЪМ НЕГО.ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ.

 22. Не спим ли приятели? Време е да се събудим! Не на ислямизацията в Българските училища!
  коя ислямска държава е разрешено свободно в училищата да се изучава християнство? И защо ли не е разрешено?

 23. Изпуснахме момента…. Вече битката не е дали ще се изучава, а е да не вербуват други деца, от други вероизповедания, за тази религия. В Норвегия са решили въпроса радикално- когато ислямистите надигнали глас за изучаване на ислям в училищата, норвежците не само не го приели, но почнали да връщат християнството като учебен предмет. Не мисля, че в държави, където по конституция основна и официална религия е християнството, трябва в училищата да се изучава ислям. България има на глава от мюсюлманите най- много джамии в сравнение както с Европа, така и с САЩ. За каква дискриминация иде реч? Тази, че християните и българите „леко“ почваме да сме дискриминирани в собствената си държава… Освен огромното число джамии, имаме новини на турски (което го няма никъде, освен в Турция, разбира се) и ислям като учебен предмет. Докога малцинствата ще се оплакват?!

 24. Може би това е една от причините исляма да се разраства не само по многодетните семейства обединени в една правоверна според тях вяра, но и защото християнството се е разделило на много части всяка от които счита другите за секта или ерес. Обединението прави силата за нас е девиз, който никой не изпълнява. Познавам този пастор Димитър Митев от Велико Търново, преди години беше добър музикант и ръководител на хвалението. Но нещата се променят да се молим Бог да ни опази до края на живота ни да устоим във вярата, която сме приели.

 25. Това разделение става поради една единственна причина – ВЛАСТ и ПАРИ. В България ,пастирите обърнаха Църквите в бизнес ,е разбирасе ,че не всички Църкви ,но тези които са се свързали с по -големи американски Църкви ,вече са бизнесмени .

 26. На 09.05.2015 се проведе среща на Ръководството на НСРОБ със заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева. На нея се обсъдиха
  актуални въпроси в сферата на образованието,
  социалната област, малцинствената политика, работата с емигранти, трафик на хора, повишаване културата на обществото по въпросите на вероизповедните общности и сигурността на страната ни.

 27. Папата: диалог с исляма и признаване ценностите на другите
  Като се позова на двете религии – християнството и исляма, които „признават духовният отец Авраам“, Светият Отец отбеляза, че „сега, повече от всякога, има нужда от институт, „изцяло посветен на търсенето и подготовката на специалисти в областта на диалога с мюсюлманите“. Това бе доловила и универсалната Църква „в периода на обновлението след Втория Ватикански събор“. Папата призова към силно чувство за отговорност. „Ислямско-християнският диалог изисква търпение и смирение, които да придружават едно задълбочено проучване, тъй като обобщенията и импровизациите могат да бъдат вредни“. Светият Отец потвърди, че през последните години са направени крачки напред за междурелигиозния диалог и с верните от исляма. Папа Бергольо подчерта, че „в началото на диалога стои сближаването“, което поражда първото опознаване на другия. Тръгвайки от предпоставката за общата принадлежност към човешката природа, ще могат да се превъзмогнат предразсъдъците и неверните твърдения, и да се разбере другия.

 28. Положението е много страшно в районите с етическо население защото водачите и преподавателите по ислям повечето са завършили в арабски религиозни университети в Йордания Дамаск и Сирия..

 29. е, нали беше по-важно да се противопоставим на изучаването на вероучение в Бг училищата, ислямистите не спят

 30. Апелът на Далай Лама към света в новата му книга: „Етиката е по-важна от религията“….
  Въпросът е, може ли да има етика, напълно откъсната от една хуманна религия?

 31. много жалко, че народът ни продължава да твърди, че е християнски, но е все по-трудно да се види христовото между нас, днес;
  молете се за богобоязливи, народолюбиви управници, началства и власти;
  хора, които милеят за народа си; хора, които биха работили и живели за народа си; за днешните „Левски“;
  с това празнословно думкане по гърдите, че видиш ли, християни сме, всъщност се държим и живееМ, като безбожници!!!
  към анализатора – бъдете сигурен, че всички ‘лами’ са в ада; хора, които ‘вярват’, а учат и много други, че чрез собствени усилия ще постигнат пълна хармония, вътрешен мир и едва ли не святост …… сиреч хора, които изобщо не признават изкупителната жертва на Господ Исус – за такива има предостатъчно място в ада;
  ето, свидетелствата дори в днешно време са едно след друго; по всички краища на земята …..

 32. Един пример, колко е вреден исляма! Тук в Торонто, Канада, преди 3 седмици се самовзриви по погрешка, младо (23г/)бяло, русо момче, родено 100% Канадец, тръгнал с бомба в ръка, да убива в ТТС! Промили му мозъка, ислямисти на Интернет(баща му е полицай!) и станал … мюсюлманин, затова напусал баща си(майка му починала когато той бил на 7 г. ) и го научили да прави….бомби! После собственоръчно написал на неговата Уеб странца: „Няма господ, има Алах и Мохамед е неговият единствен Пророк, а Иса е негов слуга!“

  Тук, в Америка не знаят, защото медийте нарочно и съзнателно не ги информират, че Исляма е избил над 27 милиона Християни от Босфор до Виена, за тези 480 години Ислямско иго в тези Християнски земи, който са отказали да станат ислямисти, а стотици хиляди невръстни момчета, на 4-6 години са откъснати насилствено от Християнските им родители и направени….ЯНИЧАРИ, който после са клали Християните и даже техните родители, защото не са ги познавали!
  Пазете се от Исляма! Той е най-лъжливят агресор, а ви заблуждават че той е МИР!

 33. Ееее, прекаляват вече с децата ни! Първо джендър, сега ислям! Е пък няма да правят децата ни терористи! Интересното е, че не може да има православно вероучение в училищата, не може да има протестантство, но ислям може! Няма да стане!

 34. Хайде стига ,защото да не ви „приседне“,нали знаете за силата на бумеранга.

 35. PREDLAGAM DA ZAPOCHNEM VSICHKI HRISTIANI,NEZAVISIMO PRAVOSLAVNI,PROTESTANTI, DA IZGOTVIM PETIZIA, ZA DA SE ZAPOCHNE REFERENDUM PODOBNO V SCHVEIZARIA: PARVO BALGARIA DA PROMENI KONSTITUCIATA SI I DA OBJAVI CHE E CHRISTIANSKA; VTORO: DA SE ZABRANI SUS ZAKON DEINOSTTA NA DZHAMIITE; KAKTO I NA ETNICHESKI PARTII V UPRAVLENIETO NA STRANATA;TRETO: DA SE OTNEMAT PRAVATA NA LAZHEUCHENIETO “ISLJAM“ I DA SE IZGONJAT VSICHKI ISLJAMSKI UCHITELI POD PRETEKST CHE IM E IZTEKLA RABOTNATA VIZA; CHETVARTO: ZA DA SE SLUCHI TOVA E NEOBHODIMO DA SE KONFRONTIRAME S EVROPEISKI ETICHNI ANTICHRISTKI NORMI I DA OCHAKVAME ZATOVA DA BADE GLOBENA BALGARIA ZA NARUSHAVANE PRAVATA NA MALCINSTVATA I DA SE PREVARNEM KATO UNGAIRIA POLSHA ILI NORVEGIA; PETO: AKO NE ISKAME DA SE SAOBRAZJAVAME S TOZI EU SHTE TRJABVA DA NAPUSNEM ZA NASHE DOBRO EU, T.E. BULSIT, NO TOVA KAZVA I BOJIETO SLOVO:,, IZLEZ OT VAVILON NARODE MOJ ! ZA DA NE UCHASTVAME S GRECHOVETE I. LESNO E: ISKAME LI EDINSTVENO S BOJIETO SLOVO DA SE SAOBRAZJAVAME E NUZHNO EDINSTVENO GOSPOD ISUS HRISTOS DA E GOSPODAR NA STRANATA A NE EVROPEISKIJA SAJUZ: NE MOZHEM DAW SE POKLANJAME HEM NA MAMONA I NA BOGA. I TOVA NE RUSKA AGITACIA. Skoro shte chestvame na 23.09 NEZAVISIMOSTTA NA BALGARIA , no tja dali e deistvitelno NEZAWISIMA. DA: SHTE SE VARNAT VSICHCHKI BALGARI OBRATNO. AMIN

 36. SHESTO: SHTE TRJABVA DA SE PODGOTVIM ZA WOINA S TURZIJA. NUZHNA E OSHTE PO ZASILENA HODATAJSTVENA MOLITSTVANE ZA RODOPITE I JUGOIZTOCHNA BALGARIA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *