Папата обясни как да ce спечели войната

Папа Франциск заяви днес, че атомните бомби, пуснати преди 70 години над Хирошима и Нагасаки, и днес са предупреждение към човечеството да отхвърли войната и да забрани оръжията за масово унищожение, предаде Асошиейтед прес. По време на традиционната си неделна благословия папата каза, че американските атомни бомбардировки на Япония са „трагично събитие, което все още поражда ужас и отвращение“. По думите му те са се превърнали в символ на унищожителната мощ на човечеството, когато науката и технологиите се използват неправилно. На 6 и 9 август 1945 г. американците пускат две атомни бомби над двата японски града, предизвиквайки безпрецедентни разрушения. Загиват над 200 хиляди души, хиляди оцелели носят цял живот бремето на тежки психологически и физически увреждания. Това е първият и единствен път, в който са използвани ядрени оръжия, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
„Тази печална годишнина ни кара да се молим за мир, да подкрепим разпространението в света на етиката на братството и мирното съществуване на народите“, заяви Франциск, цитиран от ТАСС. „От всички краища на земята се издига един призив: не – на войната и насилието, да – на диалога и мира!“, каза главата на Римокатолическа църква. Той добави, че „войната винаги е загуба, единственият начин да спечелиш една война, е да не я водиш“.

2 comments for “Папата обясни как да ce спечели войната

 1. Лиза Хейвън е съставила свой собствен списък от ключови събития. Някои от тези събития вече са се случили, други предстои да се случат и някои ще се сбъднат по време на самия септември 2015

  1. НОРАД (NORAD)- Северноамериканското военновъздушно-космическо командване) отваря отново Шайен (гора в щата Колорадо, където е разположена главната квартира на НОРАД) след като е била затворена в продължение на години, поради опасения от ЕМИ (Електро-Магнитно Импулсно) нападение.

  2. Върховният съд на САЩ узаконява еднополовите бракове във всички 50 щата.

  3. Витлеемската Звезда се появява на 30-ти юни.

  4. „Талисманова сабя“ (Talisman sabre) започва. (Съвместно двустранно военно учение между САЩ и Австралия)

  5. Папа Франциск заявява неговото желание за изграждане на Световно Правителство и Нов Световен Ред.

  6. „Храмовият Институт“ обявява техния план за отглеждането на Червена Юница (Red Heifer)- свещена жертвена червена крава, използвана при ритуали за очистване в Юдаизма, спомената е в 19-та глава на „Числа“-четвъртата книга от Библията)-предвестник на Строежа на Храма (Соломоновият храм в Йерусалим, Израел)

  7. Нюйоркската стокова борса се срива. „Юнайтед Еърлайнс“ (United Airlines- главна американска авиокомпания, базирана в град Чикаго/ Илинойс) спира дейността си.

  8. „Нефритен Шлем“ (Jade Helm) започва на 15-ти юли. Съвместно военно и междуведомствено неконвенционално военно учение, провеждано в няколко американски щата. Спонсорирано е от Американското Управление за Специални Операции (USSOCOM). В учението (в което някои от елитните войници ще действат незабелязано сред цивилното население) ще се включат около 1200 военнослужещи. Така нареченото „Реалистично Военно Учение“ буди опасения в някои от местните жители, които смятат, че то може да е подготовка за военно положение (в случай на избухване на безредици и масово гражданско неподчинение

  9. Шемита (shemitah) /Еврейската Съботна година, празнуваща се веднъж на всеки 7 години/

  10. Юбилейната година /Еврейската година, празнуваща се при завършване на седем цикъла на Съботната година (7 поредици от 7-годишни интервали- общо 49 години), според библейската книга „Левит“ робите и затворниците ще бъдат освободени, дълговете ще бъдат опростени и Божиите милости ще бъдат особено явни; 25:8-13/

  11. Тетрад (четворка) „кървави луни“, завършващ на 28-ми септември. (серия от четири пълни лунни затъмнения, които се случват през интервали от около шест месеца. При тези явления естественият спътник на нашата планета се вижда в ярко оранжево или червено, заради начина, по който слънчевата светлина се пречупва през земната атмосфера.

  12. ООН е домакин на среща на „Дневен Ред за 21-ви век“ (Agenda 21) -приложен план за действие по отношение на устойчивото развитие) за цялата планета (25-27 септември) Папата ще пътува до Ню Йорк и ще направи обръщение към Конгреса, като ще посети и срещата:

  13. Предстоящото предложение на ООН за обявяване на Палестинска държава. 15-ти септември- 70-тата сесия на Общото Събрание на ООН започва на тази дата. Според съобщенията Франция замисля да внесе резолюция за официално признаване от Съвета за Сигурност на ООН на Палестинска държава. До този момент Съединените Щати винаги са били тези, които са възпрепятствали подобна резолюция, но Барак Обама загатва за това, че нещата могат да бъдат доста по-различни този път.

  14. 25-ти септември до 27-ми септември – ООН ще постави началото на съвсем нов дневен ред за устойчиво развитие на цялата планета. Някои са нарекли това „Дневен ред за 21-ви век на стероиди“ („Аgenda 21 on steroids“). Но този нов дневен ред не е единствено посветен на околната среда. Той също включва постановления, касаещи икономиката, земеделието, образованието и равнопоставеността на половете. На 25-ти септември папата ще пътува до Ню Йорк, за да изнесе важна реч, слагаща началото на конференцията на ООН, където този нов план ще бъде разкрит.

  15. 28-ми септември – Това е датата на последната от четирите „кървави луни“, които се падат на Библейски празнични дати през 2014 и 2015 година. Тази „кървава луна“ се пада на първия ден на Празника на шатрите, ще бъде „свръхлуна“ и ще бъде в действителност видима в Йерусалим. Има ного хора, които отхвърлят явлението на „кървавата луна“, но ние сме забелязвали подобни образци преди. Например, сходен модел на затъмнения е възникнал точно преди и точно след разрушаването на Еврейския храм от римляните през 70-та година.

  И така, какво предстои да се случи този септември?
  Каквото и да е, не ни остава много дълго време докато разберем…

 2. „Лиза Хейвън е съставила свой собствен списък от ключови събития…“ Не е одобрен ,който сам себе си препоръчва,а този ,когото Бог препоръчва!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *