Папата призовава ООН да контролира световната икономика

По време на срещата си с Бан Ки-мун, генерален секретар на Организацията на обединените нации и на Управителния съвет на ООН, папа Франциск каза, че лидерите на Световната организация трябва да направят повече, за да помогнат на бедните и следва да насърчават „легитимното преразпределението“ на богатството.

Съветът на ООН се срещна в Рим за полу-годишната среща на Организацията на ООН за прехрана и земеделие и Световната програм за прехрана . Те обикновено се срещат в Ню Йорк, Вашингтон или Женева. Но на всеки 10 години се срещат в Рим. За да бъде ООН в състояние да преразпределя богатството, тя ще трябва да поеме по-голям контрол над световната икономика.
„В случая Световната политическа и икономическа организация трябва да постигне много повече, тъй като голяма част от човечеството не участва в разпределението на облагите от напредъка и в действителност са сведени до статута на второкласни граждани“, заяви Франциск .

Папа Франциск насърчава централизирането на икономическата и политическата власт към световните институции. Той, подобно на папите преди него, продължава да твърди, че световната икономика би трябвало да мине под етична или морална власт. Разбира се, това би означавало, под папското водачество.“

Това не е изолирана тема. По време на своя понтификат Франциск няколко пъти мощно е атакувал световната икономическа система, заявявайки в една реч през септември миналата година, че той вече не може да се основава на „един бог, наречен пари.“ Папа Франциск също призова президента на САЩ Барак Обама през март да отстоява каузата на „нямащите в света“ .

В Библията се казва, че търговците на земята си сътрудничат с Ватикана за постигане на тяхното богатство и че един ден тя ще бъде наказана за измамното си поведение. „И земните търговци плачат и жалеят за нея; защото никой не купува стоките им повече … Търгуващите с тия неща, които се обогатиха от нея, ще застанат отдалеч поради страх от мъките й, ще плачат и ще жалеят, казвайки:
И казват: Горко, горко, на великия град … Защото в един час запустя такова голямо богатство … Откровение 18:11-17

Значи, то е точно обратното на онова, което се появява на повърхността. Докато църквата публично призовава за преразпределение на богатството, тя не е готова да преотстъпи собственото си богатство. В същото време тя подкрепя натрупването на богатство от няколко икономически ръководители, иначе известни като централни банкери и големи корпорации. Използването на парите на другите хора и позоваването на повторно изграждане на политическо доверие, е любима тактика на политиците в света, включително и на папите.

„Осъзнаването на човешкото достойнство от всеки, следва да насърчава всички да споделят с пълна свобода благата, които Божието провидение е поставило в нашите ръце “ – каза Франциск.

Макар че е вярно, добре звучащите баналности създават лесно прикритие за предложението организациите на ООН да впоемат по-голям контрол на световната икономика, централни банки, търговията и да ги управляват в съответствие с глобалистките принципи, всичко в името на преразпределение на богатството, за да се помогне на бедните .

Въпреки че самият папа Франциск посвещава време да посещава бедните и до известна степен се застъпва, че църквата се доближава до бедните, той не възнамерява да използва огромните ресурси на църквата, за да облекчи техните нужди поне малко.

Папството не използва библейския модел, който изисква църквата и симпатизантите й да предоставят различни видове парична и друга помощ в подкрепа на бедните. Вместо това, той препоръчва правителствата и международните институции насилствено да вземат пари от богатите чрез различни данъци и други държавни схеми за хуманно отношение, и да предоставят държавна социална помощ на бедните. Макар на пръв поглед всичко това да звучи добре, планът е всичко това да осигури повече контрол в ръцете на няколко ръководители на международни организации. Това няма да помогне на бедните, защото само ще ги направи зависими от правителството и постоянно бедни. Но това е също така и насилствено . От страх да не загубят своите държавни обезщетения, хората ще правят това, което им се казва.

Когато универсалните религиозни закони бъдат приети и прилагани, мнозина ще отстъпят пред тях, за да запазят своето препитание. Те ще са се научили да зависят от правителствата, а не от Бог на небето.

Бан също така поднови поканата към папата за обръщение в Организацията на обединените нации в Ню Йорк. И защо не? Папа Франциск е много популярен и ще служи на глобалистичния дневен ред на ООН доста добре.

2 comments for “Папата призовава ООН да контролира световната икономика

  1. Ако правилно съм разбрал коя е блудницата, то това което прави папата няма да има развитие. Това което прави ще е като „глас в пустиня“. Няма да има никакъв ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *