Бойко Борисов: Ако някой спаси България, то това ще е Господ!

В този свят, ако някой ни спаси България, то това ще е Господ. Затова всичко, което можем, правим. Вярата на хората, на всички, които са тук, упованието в Господа и нашите усилия, водени от Него, могат само да ни спасяват. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Троянския манастир. Той присъства на тържествената литургия по случай Успение Богородично, оглавявана от патриарх Неофит. Борисов беше придружен от еврокомисаря Кристалина Георгиева и финансовия министър Владислав Горанов, съобщи БТА.

„Отпуснали сме към 1 420 000 лева за този манастир във време на криза и в предишния, и в сегашния мандат. Това е едно приказно и духовно място в България“, заяви още премиерът, който провери изграждането на катедралния храм „Свети Свети Кирил и Методий“. Той сподели, че се полагат големи усилия за ремонти на храмовете у нас, защото са убедени, че „българите имат нужда да се молят в хубави храмове и свещениците да служат с удоволствие и вяра в Бога“. След това Борисов даде за пример, че миналата година са били дадени 240 000 лева за „Свети Свети Кирил и Методий“ в Ловеч. Той обяви, че на 18 септемрви и църквата „Свети Димитър Басарабовски“ ще бъде готова в русенското село Басарабово. За ремонта на „Свети Преподобномъченик Прокопий Варненски“ пък са били отпуснати 350 000 лева, посочи още Борисов.

Игуменът на Троянския манастир Сионий изрази радостта си, че толкова много хора са дошли на молитва днес. „В този светъл за цялото православие, за всички християни, празник радостта ни е голяма, защото сме свидетели на една симфония, на едно истинско братолюбие между църквата и българската държава“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *