Върховният съд на САЩ узакони еднополови бракове

Вашингтон Движението за права на хомосексуалистите отбеляза победа в САЩ, след като Върховният съд днес реши, че Конституцията гарантира на еднополовите двойки в цялата страна да сключват брак. Върховният съд на САЩ реши с мнозинство от 5 на 4 да легализира еднополовите бракове на федерално ниво. „ЛГТБ хората са равни с всички останали. Заслужават равни права и защита от закона и ги заслужават сега“ е мнението на върховния съдия Доналд Верили-младши. Това решение е взето паралелно с отчетената от социологически проучвания промяна в общественото мнение на американците по въпроса.

Решението на съда се чака от десетилетия. В 36 щата и Окръг Колумбия е позволено да се сключват еднополови бракове. С днешното решение останалите 14 щата, на Юг и в Средния Запад, ще трябва да прекратят налагането на забрани. Според Обама съдебното решение е „победа на гейовете и лесбийките, които се бореха за основни граждански права“.

Един от символите на Съединените американски щати – резиденцията на президента, бе осветена с цветовете на дъгата – международно признатият знак на движението в подкрепа на правата на ЛГБТ общността. Със светлината администрацията на президента Барак Обама приветства решението на Върховния съд. Със същите преливащи се многобройни цветове бе украсен е аватара на Белия дом в социалната мрежа Туитър. Самият президент Барак Обама определи отново в Туитър решението като „голяма победа за Америка“.

7 comments for “Върховният съд на САЩ узакони еднополови бракове

 1. Господ да ги СМЪМРИ!

 2. И аз съм против всякаква гей култура или подобни извращения както в църквата така и на улицата но ме разсмя Вяра с нейното изказване , цитирам
  “ По-важният въпрос е защо има хомосексуализъм в църквата.
  Отговорът откровено се определя от липсата на жени в служение ………….. и т.н. “
  Да се смея ли , да плача ли , Апостол Павел се оказа основоположника на хомосексуализма в църквата понеже той беше против всякаква изява на жени в събрание . Спомням си някой преди години беше казал че когато в едно протестанско служение се ръкоположат жени за лидери после идва ред на хомосексуализма и като се замисля е много много прав , в България например след опитите на някои църкви да ни покажат какви християни са , Миро от Каризма , Любо от “ ТЕ“ и Мариус Куркински че и той станал големия вярващ , цяла гей дружинка , забравих и Азис и няколко фолк диви , то нещата се потвърждават.

  Никой от тези „нежни мъже“ дето и до ден днешен папараците ги хващат по долни гащи в гей барове не се е отрекъл от светския си греховен живот ,“ били вярвали в Бог “ че то ако питаш някои от гей обществото и там ще ти кажат че не само вярват в Бог но искат и да ги венчаеш църковно , целта обаче оправдава средствата щом трябва да се разнообразят събранията и да се напълнят касите с пари.

  Затова жените трябва да се научите както казва Апостол Павел да мълчите за да не говорите глупости. Исус избра 12 апостола само мъже ,имаше много жени които им служеха но не като апостоли а им помагаха и свидетелстваха за Божия Син . Е , да не би да са обърнали резбата заради това. Феминизма толерантността и всякакви подобни светски култури които влязоха в църквите ги съсипаха . Гнилия Запад ни пробута боклука си след 1989г в църквите ни и сега искат да ни превърнат в духовно сметище , всъщност то вече е факт. Мъжете пастори в църквите станаха Ахавовци а жените Езавелки и смело крачат към ада . Ето ви пример за църква където мъжете и жените си знаят мястото и където Бог слиза с благодат , там няма хомусексуализъм затова хубаво гледайте как то хвалението така и как са подредени хората в църквата им

 3. „А ние знаем, че ЗАКОНЪТ Е ДОБЪР, ако го употребява някой ЗАКОННО, като знае това, че законът не се налага за праведния, а за БЕЗЗАКОННИТЕ и НЕПОКОРНИТЕ, за НЕЧЕСТИВИТЕ и ГРЕШНИТЕ, за НЕБЛАГОГОВЕЙНИТЕ и СКВЕРНИТЕ, за УБИЙЦИТЕ на бащи и УБИЙЦИТЕ на майки, за ЧОВЕКОУБИЙЦИТЕ, за БЛУДНИЦИТЕ, МЪЖЕЛОЖНИЦИТЕ, ТЪРГОВЦИТЕ НА РОБИ, ЛЪЖЦИТЕ, КЪЛНЕЩИТЕ на лъжа, и за всичко друго, ЩО Е ПРОТИВНО НА ЗДРАВОТО УЧЕНИЕ“ (Първо послание към Тимотей 1:8-10).

  Този е НАШИЯТ ЗАКОН, а не „решение“ на който и да било „Върховен съд“. ВЪРХОВНИЯТ СЪДИЯ е ХРИСТИЯНСКИЯТ БОГ. Ние няма да отстъпим от това разбиране!

 4. XУБАВО ЩЕ Е И ОБЕДИНЕНИТЕ ПРОТЕСТАНСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО СОДОМИСТИТЕ , КОИТО СА ЯВНО НАСТЪПЛЕНИЕ

 5. За съжаление във Америка има всичко…… От нормални й добри нещта както е това шантаво- идиотско решение…..Пълна Противоположност на Нормалните физически потребности й в разрез със Християнството….Значи от тука й Колко са Християни??????

 6. Колко жалко, какво падение и какво ли ще последва. А каква беше някога Америка! Незнам колко държави по света имат на банкнотите си изписани думите „В Бог ние вярваме“ , както САЩ, а днес вече се гордеят, че са модерни с такава – ГНУС! Слушай Америка, Господ ще те съди. Господ, Бога от твоите банкноти внимателно ще изследва пътеките ти дори и в Туитър и горкоти…
  п.с. Обама толкова ли безбожен и той, „голяма победа“ било! Голяма жар си натрупват горките, ама на In god they trust!!!

 7. 5000 голи кенийци ще посрещнат американския президент Барак Обама при посещението му в Найроби следващата седмица.

  Акцията е организирана от Кенийската партия на републиканската свобода и е в знак на протест срещу легализирането на еднополовите бракове, съобщи „Ол Африка“.

  Протестът е срещу откритата и агресивна подкрепа на Барак Обама към хомосексуализма. В акцията ще вземат участие около 5000 голи мъже и жени. Искаме да покажем на американския президент нагледно разликата между половете, подчерта лидерът на партията Винсент Кидала.

  Преди посещението на Обама на 22 и 23 юли в Кения редица местни политици изразиха надеждата, че американският президент няма да засегне темата за легализирането на гей браковете.

  В отговор говорителят на Белия дом Джошуа Ърнест посочи, че когато Обама пътува по света, не се колебае да изразява мнението си за човешките права.

  Обама ще посети Кения следващата седмица, за да се срещне с президента на страната Ухуру Кениата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *