Презвитерианската църква ръкоположи хомосексуалист

„Евангелската църква е призвана да опровергава и да дебатира с определени постулати в нехристиян- ските религии и в новите религиозни движения, как- то и ясно да посочва и да нарича с истинското му име греха на хомосексуализмa…“
Момчил ПЕТРОВ

Презвитерианската църква (САЩ) ординира първия си гей служител в Мадисън, Висконсeнт три месеца след като премахна забраната за хомосексуални свещеници Брандън О’Брайън | Агенция Ройтерс

Скот Андерсън (59г.) бе ръкоположен в Заветната презвитерианска църква пред триумфиращото събрание.

„Това бе голям ден за мен, а също и за презвитерианската църква”, заяви Андерсън в интервю по телефона. „За мен бе много изцелително, а също и за много от присъстващите. Бе празник. Презвитерианците не аплодират много често, но тук имаше и аплодисменти”, каза Андерсън.

Андерсън, който преди много години е отхвърлен от Презвитерианска църква Витания (Сакраменто, Калифорния), изоставя служението през 1990. С партньора си, Ян Макалистър, са от 20г. „Никога не съм мислил, че ще дойде ден в живота ми, когато презвитерианската църква да промени мнението си за ръкополагането на мъже и жени хомосексуалисти”, каза той.

След като напуска служението, Андерсън остава активен в църквата. Започва процеса за завръщане в църква преди около 5г. През м.юли, презвитерианската църква промени конституцията си и разреши обявили се за хомосексуалисти мъже и жени да са служители.

„Просто така се случи аз да съм първият по ред. Нямах намерение да съм първият”, каза Андерсън. „Каква велика привилегия и чест и смирение да си първия”.

Андерсън заяви, че вярва че неговото ръкополагане рефлектира върху културни промени в организираната религия като цяло и публичните процедури в САЩ.

„Институционализираната религия не винаги е била добър партньор в дискусиите с обществената култура и моята надежда и молитва са, че с този акт презвитерианската църква ще стане по-конструктивен партньор в широката културна дискусия относно хомосексуалистите”, заяви още той.

ОЩЕ по ТЕМАТА:

Хомосексуализмът деструктивен за личности, семейства и нации

Хомосексуализмът срещу свободата на словото

Презветерианци ръкополагат хомосексуалисти в Шотландия

Тайнствата и хомосексуализма

Презвитерианци с исторически вот за гей свещеници

Новият глава на Англиканската църква е против еднополовите бракове

Англиканската църква разреши гей епископи

След Презвитерианската църква (САЩ) и шотландците ръкоположиха хомосексуалисти

Презвитерианската църква позволи гей свещеници

ДА СИ ГЕЙ Е ОК АКО СИ ПРЕЗВИТЕРИАНЕЦ!

Църкви отварят врати за хомосексуални двойки

Американската презвитерианска църква ръкоположи първия си гей свещеник

Презвитерианската църква ръкоположи хомосексуалист

Отворено писмо срещу едностранчивото натрапване на хомосексуализма

Протестанти и католици с обща декларация срещу втория гей-парад в София

10 comments for “Презвитерианската църква ръкоположи хомосексуалист

 1. Рим1:27. Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
  28. И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, 27. And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet.
  28. And even as they did not like to retain God in their knowledge, God gave them over to a reprobate mind, to do those things which are not convenient;

 2. Мерзост,гнусна сатанинска мерзост!Това не е само грях,това е мерзост! Защото при все ,че в Словото Божие ясно е посочено,че това е грях,напук на всичко и напук на Бог да го вършиш-ето това е мерзост и то сатанинска.Дано поне в България местните Презвитариански църкви са си на местото и заклеймят това гнусно деяние!

 3. До момента не го заклеймяват за да не ядосат спонсорите си!

 4. Новоизбраният духовен водач не само че,не се е покаял за хомосексуалната гнусота и не се е отрекъл от нея но гордо заявява че,той е първия гнусен мъжеложец на когото паството е поверило душите си и той съответно ще ги поведе към ада.

 5. Уважаеми братя и сестри,
  Не трябва да се смущаваме от подобни новини!Да,трябва да се възмущаваме и да ненавиждаме греха,но апостол Павел ни е предупредил.Мерзостта,която е обхванала вече и „църквите“е белег за близкото завръщане на Нашият Господ Исус Христос!

 6. Братле,точно от тези неща трябва да се смущаваме.

 7. Стоянчо,за какво да се смущавам?
  „Презвитерианската църква(САЩ)ординира първия си гей служител в Мадисън…“.Дяволско сборище си поставили содомист за служител…По-горе мисля,че достатъчно ясно съм се изразил!“Църквите“,които не се водят от Святият Дух не са Христови!

 8. Преди години имаше гей скандал с Робъртс Лиардън и младежки пастор от църквата му.Този човек покая ли се ? Беше много скандално за човек който е ходил на небето при Исус да се изложи по такъв елементарен начин , но Бог знае всеки на какво е способен и ако човек се покая Бог може да се смили.

 9. Маринчо много си горд братле веднага рипаш трупешката като ти боднат гордостта смирявай се и недей рипай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *