ДА СИ ГЕЙ Е ОК АКО СИ ПРЕЗВИТЕРИАНЕЦ!

«Утре може даден служител да обяви че е гей, или пък „толерантен“ пастор да венчае хомосексуална двойка. Не можем да мълчим и да се държим сякаш това не ни засяга.»
п-р Ангел Пилев

Емили Смит | Ню Йорк (АП)

След десетилетия от дебати, Презвитерианската църква (САЩ) премахна бариерата за ръкополагане на хомосексуалисти, ратифицирайки предложението да се премахне изискването за безбрачие на неженените служители в последния мажоритарен протестантски ход към приеманe нa хомосексуални взаимоотношения. Промяната бе оторизирана през последната година от презвитерианската национална асамблея, но изискваше мнозинство от 173 деноминационни служители или регионални църкви. Преди това гласуване, резултатът бе 86 на 62 в полза на промяната. Презвитериатът от Туин Сити (Минеаполис и Сент Пол) даде 87-я вот нужен за ратифициране на последното събрание. Само 62 презвитера са гласували против.

Разлики по библейски и хомосексуални въпроси разделят протестантски групи на национално и световно ниво от години. Сред презвитерианските църкви, вече над 100 от 11 000 църкви са се откъснали преди гласуваните, докато група богословски консервативни църкви, наричащи себе си „Общението” (Fellowship), са решили да останат в деноминацията за сега.

Приетите мерки елиминират условието в църковната конституция, което изискваше служителите да живеят във „вярност в рамките на завета на брак между един мъж и една жена, или целомъдрие в безбрачие”. Вместо това, новото условие изисква служителите да „покоряват себе си с радост на господството на Исус Христос във всички аспекти на живота”. Всяка локална църква решава кой да бъде ординиран, докато някой региони може и да продължат да отхвърлят хомосексуални кандидати. Новата уредба влиза в сила от 10 юли 2011г., след като презвитерианците завършат гласуването. Презвитерианската църква (САЩ), базирана в Луисвил, Кентаки, е най-голямата презвитерианска деноминация страната. (следва)

ОЩЕ по ТЕМАТА:

Хомосексуализмът деструктивен за личности, семейства и нации

Хомосексуализмът срещу свободата на словото

Презветерианци ръкополагат хомосексуалисти в Шотландия

Тайнствата и хомосексуализма

Презвитерианци с исторически вот за гей свещеници

Новият глава на Англиканската църква е против еднополовите бракове

Англиканската църква разреши гей епископи

След Презвитерианската църква (САЩ) и шотландците ръкоположиха хомосексуалисти

Презвитерианската църква позволи гей свещеници

ДА СИ ГЕЙ Е ОК АКО СИ ПРЕЗВИТЕРИАНЕЦ!

Църкви отварят врати за хомосексуални двойки

Американската презвитерианска църква ръкоположи първия си гей свещеник

Презвитерианската църква ръкоположи хомосексуалист

Отворено писмо срещу едностранчивото натрапване на хомосексуализма

Протестанти и католици с обща декларация срещу втория гей-парад в София

4 comments for “ДА СИ ГЕЙ Е ОК АКО СИ ПРЕЗВИТЕРИАНЕЦ!

  1. Има пълно объркване в лагера на презвитерианците и то идва от противоречия в богословската им доктрината, която води началото си от Калвин, а не от доктрината на апостолите, както те самите твърдят. Никой от апостолите не е бил гей! Преди време в една дискусия се намеси един гей презвитерианец, който подкрепен от доктрината за предопределението, заяви, че искрено вярва че Бог го е предизбрал да бъде гей служител.

  2. Всички знаем,кои са реформаторите на Евангелската истина; Лютер,Калвин,Уесли.
    Те са основоположниците на Евангелската истина независимо,че след Лютер възниква нови промени. Когато говорим за Евангелисти , можем да ги разделим на два нива или отрасли ; Свободни и частни! Към тези групи спадат днес Евангелските Реформатори , които имат две различни и основни доктрини,а именно; Свободната воля и Избора на Бога . Разбирането за свободната воля е,че човек избира Бог,за своето спасител и определя своето битие и бъдеще,а към Избора на Бога спадат онези,които вярват,че човек няма пръст в решението да избира Бога,защото само Бог прави своят избор и въз основа на Святият дух ,човек казва ДА на спасението.
    В днешната съвременна църква не е така има смесица от изповед на вярата. Повече от 70% и в двете групи вярват дълбоко и двете доктрини за своето спасение.
    Малко хора знаят,че днес съществуват следните църкви;
    Частна и свободна баптистка църква
    Частна и свободна петдесятна църква
    Частни,свободни,баптистки,петдесятни адвентисти
    Частни и свободни евангелисти, конгрешани и методисти
    Либерални християни
    Надявам се ,че всички знаят,какво представляват по горните групи с изключение на последната група.
    Тази група са група християни,които не са повлияни от доктрината на църквата,но служат в църквата с дух и истина .Тяхното разбиране идва от там,че те имат свое лично учение,разбиране,общуване с Бога.И Бог се открива на тях по много особен начин-лично!
    Те са убедени,че Говорят всеки ден със Святият Дух,Беседват,те имат изключителна дарба на видения,сънища , пророчества и други.
    Независимо,че те се идентифицират , като определена група,те не са убедени,че техните водачи говорят точната доктрина,поради простата причина,че те Общуват със Святият дух.
    Тази група хора те са понякога част от едно общество,но в повечето случай те са свободни и отделени без идентичност и изповед на доктрина.
    А сега да представим следното;Кои са основоположниците на Презвитерианските църкви в България ? Въпрос,който много не малко ни вълнува!
    Днес в България съществуват две Презвитериански Реформаторски църкви ,които изповядват Евангелската истина и Апостолската истина и изповед .
    Те съществуват под две имена;
    -Българска реформирана презвитерианска църква
    -Реформирана презвитерианска църква в България
    Една от друга е различна по между си и имат следните корени ; Създателите на първата са от Южна Корея а на Другата от Америка .
    Те нямат никаква връзка по между си.
    Членовете и създателите на двете групи са ; Евангелска петдесятна църква, Евангелска баптистка църква,Първа Евангелска църква,Българска Божия църква,Православна църква,Методистка църква,Асъмблея на Бога-Божия църква и др. Т.е. Тези групи днес спадат и към двете.
    Защо представих тази информация?
    Защото това е плод на вашият труд до днес!
    Когато нападате църкви помислете си,а има ли нещо мое там? Да имаш , твой ученик,възпитаник и т.н. Срамно е да нападате братята си и да воювате по между си.
    Не ви стигнаха 45 години , а сега какво ? Искате да докажете,че това което сте създали е срам за вас! Така е фарисейино ! Явно си от ДС , за да нападаш собствените си братя по дух.
    Моя съвет е , говорете истината , осъдете греха , а не братята си ! Защото ,който е невинен нека пръв хвърли камък! Този е вашият плод и е срамно за вас !
    Предлагам да се молите и ако можете да помогнете , помогнете а не да се съдите пред света!
    Грях е и никой не е оправдан.

  3. hari Влаев като решите дали харесвате презветеринците бихте ли се включили с мнение по въпроса за гей свещениците защото мисля че като че ли шикалкавите по този въпрос!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *