ПРЕБРОЯВАНЕ и на ПРОТЕСТАНТИТЕ в България 2021

Срокът за електронното преброяването на населението на страната се удължава до края на септември – стана ясно след приключване на правителственото заседание днес. Новината съобщи Антон Кутев, говорител на служебния кабинет.

Масово граждани подават сигнали, че не могат да извършат преброяването заради хакерски атаки към сайта, както и че не могат да се свържат с телефоните, за да дадат кода си. Вчера имаше заявка и от НСИ с около седмица да бъде удължено преброяването на населението по електронен път.

Първоначално, то трябваше да приключи на 17 септември.

На 7 септември 2021започна Кампания по преброяване на населението на Р. България от Националния статистически институт, 2021.
От изключителна важност е всички християни от протестантските вероизповедания и общности да посочат в анкетата

в часта “Вероизповедание” (Н12)

принадлежност към Протестантското християнство.

Според действащото законодателство Чл. 28.(2) (Доп. – ДВ, бр. 29 от 2019 г.) Разпределението на държавната субсидия се одобрява ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България в зависимост от броя на самоопределилите се лица към съответното вероизповедание по ал. 1 към общия брой преброени лица при последното преброяване на населението по данни на Националния статистически институт, както следва:
1. за вероизповеданията с по-малко от 1 на сто на самоопределилите се към съответното вероизповедание спрямо общия брой на преброените лица по ал. 1 – в размер, определен за всяко вероизповедание;
2. за вероизповеданията с повече от 1 на сто от самоопределилите се към съответното вероизповедание спрямо общия брой на преброените лица по ал. 1 – в размер, определен за всяко вероизповедание, като за едно самоопределило се лице се предвижда субсидия в размер, не по-малък от 10 лв.
(3) На вероизповедание, на което е определена субсидия в по-малък размер от размера, който се полага съгласно критерия по ал. 2, т. 2, държавната субсидия, която се одобрява, не може да бъде по-малка от 15 млн. лв.
Към момента на тези критерии отговарят:
Българската православна църква с 4 374 135 лица
Мюсюлманското вероизповедание с 546 004 човека
Към протестантите са се причислили едва 64 476 души, а 1 на сто от самоопределилите се лица при население 7 млн. се равнява на 70 000 души.

Нека бъдем отговорни!

Образец на анкетна карта: https://census2021.bg/…/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf

НСИ разчита на това колкото се може повече хора да се преброят електронно поради факта, че е най-безопасното и сигурното преброяване. Електронното преброяване е максимално улеснено и осигурява по-бързи резултати. От НСИ се надяват колкото се може повече хора да се самопреброят електронно.

Когато приключите със самопреброяваенто, се генерира самостоятелен код, че всичко се преминало изрядно и след това преброителите събират кодовете. До 17 септември 2021 продължава самоелектронното преброяване и след това продължава по стандартния начин. Към момента са ангажирани около 27 000 души, от които над 20 000 са преброители, а останалите са контрольори. Всички те са инструктирани как да спазват мерките, определено разстояние и е осигурена възможността на всички, които желаят да се ваксинират.

ВСИЧКО за ПРЕБРОЯВАНЕ 2011

Българският юрист Христо БЕРОВ: ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ВЯРВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2011 г. https://pastir.org/?p=2181

д-р Николай НЕДЕЛЧЕВ и ОЕЦ: ОТНОСНО: Преброяване 2011 г. https://pastir.org/?p=2247

Съюз на Евангелските съборни църкви. Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България 2011 http://sesc-bg.org/node/399

ЕПЦ-Русе: ПРЕБРОЯВАНЕ: http://www.epc-ruse.org/2011/02/census/

Български евангелски църкви по света http://bulgarianchurches.com/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *