ОТНОСНО: Преброяване 2011 г.

Скъпи братя и сестри,
Във връзка с ПРЕБРОЯВАНЕ 2011, което започва в 00,00 ч. на 1 февруари 2011 г. и приключва в 20,00 ч. на 28 февруари 2011 г., ви информираме за следното:
С оглед на това, официалните статистически данни да отразяват реалния процент на евангелско-протестантско присъствие в страната, ви насърчаваме да обърнете внимание на раздел 4, въпрос 12 и 13 от въпросниците:

* На въпрос 12: РЕЛИГИОЗЕН ЛИ СТЕ?
би следвало да се отговори с ДА, тъй като в контекста на въпросника РЕЛИГИОЗЕН означава ВЯРВАЩ.

* На въпрос 13: ВАШЕТО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ Е…
следва да се отбележи ПРОТЕСТАНТ, тъй като всеки друг отговор попада в графата „Други”.

Насърчаваме пастирите да направят разяснителни кампании в местните църкви, в които да се откроят тези два момента в преброяването.

От 00,00 ч. на 1 февруари 2011 г. до 24,00 ч. на 9 февруари 2011 г. преброяването ще се извършва по интернет чрез попълване на електронен формуляр. Попълващият трябва да си запише уникалния номер, който ще му бъде генериран след попълване на формуляра, и да го представи на преброителите.

От 8,00 ч. на 10 февруари 2011 г. до 20,00 ч. на 28 февруари 2011 г. преброяването ще се извършва от преброители чрез посещение на домакинствата, сградите и жилищата.

В интернет страницата на НСИ (http://www.nsi.bg/census2011/) могат да бъдат намерени бланка и инструкции за попълването й, като опцията за попълване онлайн ще бъде отворена на 1.02.2011 г.

Ваш в Господа!
П-р Н. Неделчев
председател на ОЕЦ

21 comments for “ОТНОСНО: Преброяване 2011 г.

  1. Въпроси 12 и 13 не са задължителни, хубаво е това да се каже, а не натрапчиво да карате хората какво да маркират. Като се правят такива разяснения нека бъдат наистена обективни докрай. Кажете, че е добре да се отбележат тези неща от въпроси 12 и 13, но да казвате, кое трябва да се отбележи е малко прекалено!

  2. Брат Жоро, не си ли доста негативен в преценката си като не показваш уважение към председателя на ОЕЦ? Много добре знаеш, че има роми и хора от село от твоето църковно семейство, които не правят разлика в понятията които предлагаш и просто са записвани като православни и дори атеисти. Ти това ли искаш да се получи?

  3. Аз съм протестантка, но според мен също не е правилно . Отваряш сайта bibliata.com и това е първото което виждаш. Прави лошо впечатление, малко като предизборна агитация- „протестант“. Изглежда точно като отбелязаните бюлетини за пристигащите с автобуси чужди граждани, които идват да гласуват. Може би трябваше да се публикуват определения за различните вероизповедания и всеки да се „сложи“ в някоя графа. Така не е ясно нищо. Все едно някой се бори за „бройки“ в „Небесния парламент“.

  4. За първи път го чувам това име, а още по-малко да го познавам човека, че да показвам каквото и да е уважение. А и не знам защо въобще ми споменаваш титлата му, трябва да се респектирам ли, какво? При все, че не мисля, че съм показал неуважение. Просто коментирам изявлението на човека, а дали съм ти брат, това е друг въпрос. А и в крайна сметка ми е ясно защо толкова държят да се попълнят тези графи правилно… 🙂

  5. Сестра Гери, ромите и хората от село няма да видят това подканване от интернет. А защо му е на някого да знае точно колко са ПРОТЕСТАНТИТЕ в България, това е друг въпрос. Може би, за да се каже колко сме много или да изтъкнем колко сме „влиятелни“ По въпроса за уважението кое е на първо място, Н. Неделчев първо брат ли ни е или е председател на ОЕЦ на първо място. Мисля, че Исус не се впечатлява от титли (както ти в случая), тогава защо да го правим ние? И последно. Ако съм последовател на Исус, а не ПРОТЕСТИРАМ против нищо, тогава в коя графа попадам?

  6. Първо към Жоро: Виж какво приятел, твоите думи издават твоята неинформираност относно значението на статистическата информация. Тази информация се използва от правителството, за да формира своята политика спрямо отделните малцинствени групи. Ти явно нямаш опит с работа с правителство и администрация и затова мислиш така. Но ние, които сме имали вземане-даване знаят колко важно е да бъдем познаваеми като евангелски вярващи. Така че направи си труда (ако си пастир, както казва Гери)и разясни важността на това да се идентифицират като „религиозни“ и „протестанти“.

    Второ към Ted: А ти Тед като не „протестираш против нищо“ те прави неук относно историята на протестантизма. Вземи се образовай и наистина се гордей, че принадлежиш към протестанското крило на християнсктвото. От друга страна, Исус може и да не се впечатлява от титли, но Библията учи да се показва уважение към онези, които стоят над нас като авторитет. А когато нашите дядовци и бащи са поставяли началото на ОЕЦ ти и аз не сме били родени.

  7. Ето един прекрасен пример за това защо е нужно във всяка възможна медия, евангелистите да бъдат обучавани и образовани за своята собствена идентичност. За да им е ясно защо трябва да се попълни графата. Последните 3-ма са най-точния еталон надъхани протестанти за които протестантството в България няма абсолютно никакво значение. Това само историческо наследство, верска принадлежност . Язък дето търкат пейките в църква.

    Сега домоуправителя като ги нацъка по графите, че са православни или мюсюлмани, а след това директно като ги набутат в графата, че са електорат на БСП-то на изборите и като им сложат още един комунистически президент и герберски кмет, и като почнат от кметството да им налагат, че сградата на църквата им не е по код, че е задължително децата им да изучават православна религия, догма и канон, и а и те като дори и гласувате, щото за който и да гласуват е или настоящ или бивш компаритиец – просто така им се пада.

    Но нека не се оплакват от живота, че работят в някое мижаво учреждение или са безработни и живеят при родителите си на по 20-30 години. Връзката да си я правят сами. С такива протестанти обаче дори Лютер и Калвин не могат да направят реформация, пък какво остава за Стара загора или Казанлък.

    ПС
    (не)Брат Жоро, ти ако верно не знаеш кой е Николай Неделчев, явно дори не си част от евангелска църква и е по добре да не списваш по протестантските сайтове. А дали ромски братя и сестри ги посещават тук, само виж кои са водещите аудио и видео материали и тогава пак коментирай. Май са ви поизгонили от другите форуми и тук сте си намерили седянка премянка?

  8. Жоро,ако беше повярвал и живял в комунистическо време,би мислил по друг начин.Да си протестант по времето на комунизма беше равно на американски шпионин и със сигурност ще си имаш работа със държ.сигурност.Гордея се ,че съм протестант и открито го заявявам.

  9. Zdraveite ,vcsichki,koito ste komentirali,na stranicata…POTRESENA sam ot nachina vi na izraziavane,opredeliam sebesi kato viarvashta i protestantka,no `nachinavi ,grub,bezpardonen,na izraziavane mislai che naistina naprazno tarkate skameikite v carkvite si. pastora e napravil priziz,a vie go RAFATE,kato hieni .Za kakva viara govorite,niama libov v dumite vi a samo napadki,podobre e naistina da ne se opredeliate kato PROTESTANTI, edva li ste ….vsichki

  10. Статистиката е важна дори от научна гледна точка. В момента пиша дисертация и не мога да намеря необходимата ми информация за това колко евангелски вярващи има в България.Моля ви да направите вашата част, ако сте евангелски вярващи, да отбележите, че сте протестанти и религиозни, за да имаме представа все пак има ли растеж или спад в евангелското население в България към датата на това преброяване.

  11. ALEX, виж приятелю, то е ясно, че християните за нищо не могат да се разберат, няма да тръгвам да обеснявам това, което и написах в първия си пост. Ако искаш прочети го пак внимателно и разсъждавай върху думите ми. Много добре знам, за какво се правят преброяванията. Държиш се смешно като ми казваш колко съм невеж без да знаеш дали наистена не разбирам материята, за която говоря. А тази Гери просто стана банална с това ако познаваш този или онзи. Аз не съм евангелист, що за глупост е това да кажеш, че си евангелист. Стара я се да бъда християнин, а въобще не се старая и не искам да бъда евангелист. Посещавам такава църква, но идентичността ми не искам да я свързвам с името или деноминацията на църквата. В Антиохия бяха наречени учениците Християни, не евангелисти, методисти и прочие. Аз също написах в моята декларация ПРОТЕСТАНТСТВО, защото може би се доближава най-много до правилния отговор. Не съм против това да се пише протестант, така ли не го разбрахте. А на VALIORAD искам да кажа, че като човек, който явно е живял по времето на комунизма и е бил вярващ за онези времена човек, как намиращ църквата христова сега и как е била тогава? Поне няколко от чудесата които са ставали постоянно тогава виждал ли си през последните 10 години толкова чудеса колкото по времето на комунизма са били ежедневие. Искрено се надявам преброяването, на което толкова много се надявате да промени отношението към вярващите да не се окажа като преброяването, което Давид направи!

  12. ЖОРО вазното е че си писал ПРОТЕСТАНТ въпреки прдубежденията си. А за Давид има някакъв смисъл, но какво да кажем за книги като Летописи, Неемия, Ездра където ИЗРАЕЛ беше преброен по заповед от Бога? Какво да кажем за Откровение където 144 000 са дадени по племена и раздели? Има толкова много случаи. Давид не е най-подходящия пример тук. Говорим за социална промяна на едно закостеняло и остаряло статукво в България, което трябва да се промени – не просто за преброяване от гордост. Това е.

  13. v tova prebroqvane qvno nqma konsultanti po terminologia primer/religiozen li si =ne sam az sam vqrva6ta za boga/ili protestant az ve4e se prebroih no sam vazmotena ot sistemata ni

  14. Жоро, причината ОЕЦ да излезе с призив към вярващите да отговорят по определен начин във въпросника е по две причини най-малко:
    (1) Първо, защото въпроси 12 и 13 не са задължителни и ако ние не настояваме да бъдат отговорени според нашата принадлежност, тогава всички ще бъдат сложени в кюпа „православни“. Не си наясно с голямата игра в политиката. Както казваше един екс-премиер – вервай ми!Всяка администрация показва нежелание да ни съдейства, когато искаме да вършим духовна работа, защото сме никои. Това преброяване ще ни покаже колко е пораснала ЦЪРКВАТА, в частност евангелската църква в България. Пак ти казвам извадката от това преброяване ще даде коз на правителството (което и да е то) да формира своята политика спрямо религиозните малцинства в България.
    (2) Втората причина ОЕЦ да обърне внимание на гореспоменатите въпроси, е защото този въпросник не е правен в БГ. В западна европа въпросът „РЕЛИГИОЗЕН ЛИ СТЕ“ означава „ХОДИШ ЛИ НА ЦЪРКВА ПОВЕЧЕ ОТ ВЕДНЪЖ В СЕДМИЦАТА/МЕСЕЦА“. Много от нашите вярващи са учени, че ние сме „ДУХОВНИ“, а не „РЕЛИГИОЗНИ“. Ето защо тук трябваше да има разясняване на смисъла на въпрос 12. Отговаряйки с „ДА“ човек декларира, че взаимоотношението му с БОГ са наистина важни и вярата му намира практичен израз в редовно посещение на богослужения.

    Колкото до твоето тълкувание, че ти предпочиташ да се наричаш християнин звучи доста плоско, за съжаление. Етикетите „методист“, „баптист“ и прочие ни идентифицират като принадлежащи към определена църква придържаща се към определена доктрина. А етикета „евангелист“ беше лепнат от пресата в началото на прехода. А това не е чак толкова лошо, защото ни идентифицира като хора, които проповядват ЕВАНГЕЛИЕТО (т.е. БЛАГА ВЕСТ). Да кажеш, че не искаш да се идентифицираш като ПРОТЕСТАНТ или ЕВАНГЕЛИСТ е все едно да кажеш: роден съм в семейство Петрови, част съм от това семейство, но не искам да се идентифицирам със семейство Петрови. Поне за мен такова твърдение звучи малко нелепо.
    Желая ти успех в твоя християнски „благочестив“ живот!

  15. Тези християнски клоуни пак изтрещяха. Сега като видяха че много хора се самоопределят като НЕРЕЛИГИОЗНИ (над 50%) се сетиха да призовават… и от къде накъде те ще ми казват как да се преброя? Преброих се като НЕРЕЛИГИОЗЕН и НЯМАЩ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ защото съм свободен човек. И това че не се смятам за християнин не ме прави по-малко българин!

  16. Здравейте, хубаво е да имаме собствено мнение и ако мнението на другите е различно от нашето, не би трябвало да смятаме че е тотално грешно. Всички знаем че не ние /евангелските християни/ сме хората които са съставяли въпросниците и със сигурност имаше нужда някой да внесе яснота относно въпроси 12 и 13.Становището как да се отговори на тези въпроси е адресирано само до онези които желаят да отговорят, то не прави отговарянето задължително.

  17. Скъпи братя и сестри в Господа,
    пиша Ви това писмо и надявам се ,че всичките , които сте коментирали в по горните редове , сигурно останахте доволни или недоволни.Колкото и да искате да знаете точното число на Християните истината е,че няма да узнаете поради няколко причини;
    Християните заминавайки зад граница , престават да се наричат такива поради простата причина,че няма работа за тях.
    Протестантите на запад , а особено в Католическият свят не им се придоставя работа ако се узнае,че са протестанти.
    Протестантите от друга страна има местен обичай в чужбина да не се наричат такива , за да могат да изкарат парче хляб.
    Освен това в мемента от Българският народ липсва 65% ,което значи статистически е невъзможно да преброявате колко са.
    Относно РОМИТЕ ,те разбират много добре от така наречено КОМПЮТЪР и влизат , но въпроса е дали ще направят вече постъпления е друг въпрос.
    Преброяването на вярващите Християни е добре дошъл за държавна сигурност , като статистика и статистически данни.
    Пастор Неделчев надявам се,че се сеща за гонението и преслео надването на вярващите, да да не речем , с точност,че и в момента има пастори ,които служат на ДС в църквите ,като някои са генерали по чин.Да не споменем,че в Баптистката църква с шепа да ринеш . Числото се знае преди да сте се преброили.
    Във всяка църква има такава статистика , но въпреки това се изисква ,разбира се че се знае ,защо ?
    Има няколко проблема в ОЕЦ и трябва да се уредят , очистете гнилото и всичко ще бъде чисто ……
    Не съм против истинските , а против онези ,които наричат себе си такива а не са.
    Искам да свеждам и да допълня ,графа РЕЛИГИОЗЕН може да попадне и сатана , защото и той вярва в Бога и трепери от Него ама не иска да се покори.
    Графа РЕЛИГИОЗЕН попада и Будисти,Мюселмани,Мормони,Свиделели на Йехова,Масони,Ислямисти и др.

    За да се прави разлика от другите има само една ясна дума ХРИСТИЯНИ , тук не можете да сгрешите . Простестантизъма отдавна загина . Днес има МОДЕРНИЗЪМ .

    Мога да кажа в някой моменти има КАТОЛИЦИ по милостиви от евангелистите , разбира се ,че ЕВАНГЕЛИСТ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ САМО НА КОНГРЕШАНИТЕ и всички знаят това и защо ?

    За да се отделят и да направят своята изповед нарекоха се ПЪРВИ , за да не се злоупотреби .
    Но и та си има не малко проблеми с Количев , Иванов и работата е кой е по голям в служба в ДС от това , могат да го разберат само големите наречени с високи титли, а не братя……

    Относно дисертацията на някои , братя недейте да мързалувате с готови статистики и баба може така …… Тази глава е дадена да мисли и да се труди ……..

    Нека да ви кажа накрая относно това , преброяване , защо не сте го правили преди тях , преди това преброяване , къде са ИСТИНСКИТЕ ТИНЧЕВИСТИ , че тогава ще имате истинска съпротива , а именно ИДОЛОПОКЛОНИЧЕСТВАТЕ . Доктор Неделчев нали и ти беше гонен заради вяра и знаеш как е ? Помниш ли битките ,които си водил с баптистите и , че беше принуден да напуснеш съюза Ти , Теди , Румен …и др.

    Не е лошо да броите ама вижте да не осакатите невините , какво правят списъците в църквите и защо ги криете братя пастори.

    Изкарайте и даите им , знаете адресите , колко члена са в домовете и т.н. Колко ще пострадат след това , помислихте ли ?

    Държавата и църквата днес работят заедно , Божиите ангели със сатаните , работете , та дано сполучите ………….

    За съм ясна , като сестра в Господа искам да кажа , днес вече е вярно , че антихрист нарича себе си Бог , ако вярвате напишете в търачката на английски ЧАТ С БОГА и вижте къде ще попаднете , точно това целите да заблудите народа ли ?

    Има слово и Святи Дух има и Бог няма да остави народа си.

    Ваша сестра в Господа Маги

  18. драги приятели, които толкова се вълнувате от преброяването искам да ви кажа че тези, които водят политиката не ги интересува колко сте ако сте повсече от колкото искат ще намерят начин да ви редузират. Още ли не сте видяли че си пражят каквото си искат.“Наште“ са част от Европа, Европа се управлява от Илюмиматите Ватикана също а те служат на сатана.какво разбиране говорене и очакване имате. Писано е че сатана е човекоубиец. Техните събрания решават колко да бъдете вие сте като доботък за тях.Планират унищожаване на 4 милиарда а вие сте седнали да смятяте как да искарате 1000 протестани повече.когато установят пълен контрол с чиповете христичните ще ги убиват както по времето на 1 и 2 век. Събудете се и не живеите в техния виртуален свят. Спасителят идва скоро прекарваите времето си в молитва и пост и имайте общение със Святия Дух за да ви научи да живеете свръхестествен живот защото тиа които не са се доверили 100% на Господа нема да могат да избегнат ужасите които идват от сатана върху тая планета защото знае че му остава малко време.Бог да ви благослови и да ви помогне да видите злото от далече и да се спасите от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *