Покана от издателство ВЕРЕН за представянето на Гръцко-български интерлинеар на Новия Завет

В деня на 500-годишнината от началото на Реформацията

31 Октомври 2017 година

Издателство ВЕРЕН има удоволствието да Ви покани

на представянето на труда на д-р Доний К. Донев

Гръцко-български интерлинеар на Новия Завет

Аналитичен Нов Завет с критичен апарат

На базата на Nestle-Aland 27/28 и UBS-5

Плод на десетгодишен упорит труд, д-р Доний Донев представя един нов буквален превод на Новия Завет от старогръцки език. Несъмнено, този труд е нов и важен принос към работата по точното и вярно превеждане на текстовете на Библията на български език.

31 Октомври 2017 (вторник) 18.30 часа
Зала ВЕРЕН, София, пл. Славейков 1 (при книжарница ВЕРЕН)
https://www.facebook.com/events/2067296136826787/

3 comments for “Покана от издателство ВЕРЕН за представянето на Гръцко-български интерлинеар на Новия Завет

  1. Тази вечер се върнах от това чудесно събитие – представянето на „Гръцко-български интерлинеар на Новия Завет“ на д-р Доний Донев. Това бе истинско честване на Деня на Реформацията. Пред публика, която може да оцени по достойнство този колосален труд, авторът представи своята творба, която е плод на 10-годишна неуморна работа с гръцки текстове и специализирана литература. Изследването обхваща 655 стр. (формат А4), от които 28 стр. представляват исторически и екзегетически обзор на работата по библейския текст в цялата история на библеистиката. Сам по себе си този обзор представлява една самостоятелна студия!

    Искрено се радвам, че издателство „Верен“ е осъществило този колосален проект на един талантлив и отдаден на призванието си на библеист българин. Онези, които странят от всяка форма на популизъм и гледат сериозно на християнското си служение (проповедници, педагози, изследователи) ще оценят подобаващо труда на д-р Доний Донев.

  2. Благодаря ви за поканата. За мен е било много ценно и важно точното и вярно превеждане на Библията, за което оценявам с възхищение работата на д-р Доний Донев и лично му благодаря, а също и на всички дали своя труд за осъществяването на това Богоугодно дело.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.