Дадоха на прокурор учебно помагало, насърчавало разврат

ОЕЦ е против въвеждането на ново учебно ръководство, наръчник или образователен предмет, насочен към децата, които са ученици между 5-ти и 8-ми клас със заглавие: “Азбука за теб и за мен“ – пореден опит хомосексуална пропаганда и разврат да нахлуват в българските училища с учебник за сексуалното образование.

Среща на ОЕЦ с Комисията по вероизповеданията и парламентарна етика от НС

Жалба до главния прокурор беше пусната заради насърчаване на разврат и сексуално поведение сред деца. Сигналът е срещу авторите на учебно помагало по сексуално и репродуктивно здраве за ученици от 5 до 8 клас. Помагалото със заглавие „Азбука за теб и за мен“ е предназначено само за учители след 10-дневно обучение и няма задължителен характер.

Жалбата до главния прокурор Сотир Цацаров е подадена от Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни привърженици, и от адвокат Раденко Григоров. Тя е срещу авторите на помагалото.

Атакуват се няколко текста в помагалото. Първият е приказка, която учителят трябва да прочете на учениците.

„Корабният дърводелец отговорил на младото момиче: „Ще изпълня молбата ти, но искам преди това да преспиш с мен. Накрая младото момиче решило да изпълни условието на корабния дърводелец“, пише в текста.

В друго занимание пък е предвидено водещият да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност, като те трябва да влязат в различни роли:
– на гей, който крие ориентацията си от родителите си
– на лесбийка на 30 години, омъжена, но нещастна в брака си
– на малолетна проститутка
– на бисексуален мъж, който е семеен, но поддържа сексуални връзки и с двата пола
– на транссексуален, който демонстративно се облича като секси дама и обмисля хирургическа промяна на гениталиите.

Според Анина Чилева, психолог и също сред авторите на помагалото, целта е децата да се научат да правят избор.

„Разбира се, че трябва да влезе в ролята на различните хора, защото светът съществува и в тоя свят действително съществуват бисексуални хора. Съществуват хора, които продават телата си за секс.Тези деца, ако не знаят това, възможността да попаднат в тези стъпки е по-голяма, отколкото ако го знаят“, смята Чилева, цитирана от bTV.

В помагалото има и таблица с алтернативна сексуална индентичност, в която фигурира и педофилията. Жалбоподателите са категорични, не може да се слагат под общ знаменател педофилията и хомосексуализмът. Едното е престъпление по нашия Наказателен кодекс, а другото – не.

Според авторите на учебника обаче целта е била децата да бъдат запознати със съществуването на педофилите по принцип. Помагалото „Азбука за теб и за мен“ е написано през 2005 г. и само тогава пробно е било използвано в часовете. От Министерство на образованието и науката (МОН) заявиха, че то е било част от образователен пакет, финансиран от Фонда на ООН за населението. Разработвано е 2 години от експерти. Не е минавало процедура за одобряване през МОН, но е било избираемо за ученици и учители и се е преподавало със знанието на родителите. Учебникът вече не е в продажба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *