ЗАВЕТА НА АНТИХРИСТ

ДАНИИЛ 70

 

И тъй, знай и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради отново Ерусалим1 до идването на княза Месия ще бъдат седем седмици2 ; и за шестдесет и две седмици ще се съгради отново3 , с улици и стени, макар и в размирни времена. И след шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен4, и не ще има кои да Му принадлежат; и воините на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището5; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната ще има определени опустошения. И ще потвърди завет с мнозина за една седмица6; а в половината на седмицата ще сложи край на жертвата и приноса7; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите, която докарва запустение. ; докато крайната предопределена гибел не постигне опустошителя8.“ Даниил 9:25-27

(продължение от Даниил 9:24)

В пророческото послание на Даниил 9:24, се появява ШЕСТАТА И ОСНОВНА ТАЙНА: Да се запечата видението и пророчеството“…. и пророчеството е  било „запечатано“. И до днес то остава  непонятно, неуловимо, и изплъзващо се. Всеки, който го изучава има усещането, че е на стъпка от разгадаването му и в същото време все нещо му се изплъзва.

И ето ни и нас сега, имаме основните събития и дори знаем ключът за времето, остава ни само да сглобим пъзелът от тези събития и готово, всичко ще ни стане ясно… но не е! Сметката с годините ни се оказва невярна, за да се потвърдят думите на Христос А за онзи ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец (Мат.24:36)  За това и публикувах тази схемата, с надеждата внесе някаква яснота.

Повечето библейски тълкуватели приемат, че в 70-те Даниилови седмици от пророчеството, един ден е равен на 1 година. Седемдесетте седмици съдържат 490 дни, равни на 490 години.

И тук има изключения. Седемдесетата, последна седмица съдържа събития, които ще са в края на времената, за това изследователите приемат, че Даниил не е виждал и не е знаел за случващото се във времето на църковният период, и това е било скрит за него период. Това изключение е направило Даниил да вижда само върховете на важните събития и е  „запечатало“ пророчеството т. е. направило го е непредвидимо по дати и време, но очаквано по събития.

Първата седмица на пророчеството започва с излизането на заповедта да се съгради отново Ерусалим1.  Исая пророкува 200 години преди това, че цар Кир ще издаде тази заповед:
Който казва за Кир: Той е Моят пастир и ще изпълни всичко, което Ми е угодно; и ще каже за Ерусалим: Нека се съгради, –и за храма: Нека се положат основите ти “. Ис 44:28

  1. Цар Кир издава указа за възстановяването в края на 536 г. пр. Хр. – вижте изпълнението в Ездра 1 глава.
  2. Самото възстановяване трае 7 седмици – 49 г. и за него може за прочетете в книгите Ездра и Неемия.
  3. След този период, за 62 седмици или 434 години, Ерусалим ще бъде напълно възстановен, макар и в размирни времена.
  4. В края на периода от 62 седмици, „Месия“ ще бъде „посечен“,  т.е. насилствено ще загуби животът си. Това и пророчеството за Христос, Който бе разпънат за нашите грехове
  5. След погубването на Месия, ще дойде „княз“ който ще ще унищожи градът и „светилището“ храма. Пророчеството започва да се изпълнява през 66 година сл.н.е., когато евреите вдигат бунт срещу римляните. Ерусалим изпълнен с въстаници, е обсаден от римска армия водена от бъдещия император Тит. След 4 годишна обсада, на 7 септември 70 година, римляните превземат и опожаряват града, разрушават храма и избиват, разпъват на кръст и отвеждат в плен стотици хиляди евреи.

Следва период, за който Даниил не е имал откровение. Това е периода на Църквата или на благодатта. В края на църковният период идва времето на Антихрист.

 6.  След скрития период на църквата, следва седемдесетата седмица, т.е. седем годишният период на управлението на Антихрист, който ще започне с големи обещания и „завет“ с Израел, който ще му се даде огромна власт и влияние. В първата част от този период, Антихрист ще има подкрепата и на Израел.

7. В половината времето от тази седемдесета седмица, Антихрист ще наруши договора си с Израел, ще прояви истинския си сатанински характер, ще оскверни новопостроения храм в Ерусалим и „ще сложи край на жертвата и приноса„.

8. В края на тази последна, 70 седмица на Антихрист, ще го постигне внезапна гибел.

Същността на събитията и характеристиката на личността на Антихрист от този период, става по-ясна, ако си припомним коментарите от предишните Даниилови пророчества за Антихрист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.