Защо ДПС напусна вероизповеданията?

Депутатите на ДПС напускат Комисията по вероизповедания

Депутатите от ДПС напускат парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ. По думите му това е в знак на разграничаване на национализма и ксенофобията в управлението. Карадайъ изчете декларация от парламентарната трибуна, повод за която стана коментар на председателя на Комисията по вероизповедания Красимир Велчев (ГЕРБ) по предложението на ДПС за нов вид реабилитирани лица – ранените при протести срещу комунистическия режим.

Миналата седмица ДПС поиска ГЕРБ да отстрани Велчев от председателското място в комисията, тъй като насаждал ксенофобия.

„Законопроектът, внесен от народни представители от ДПС, касае обезщетяване на ранените в мирни протести по време на тоталитарния комунистическия режим. Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и израз на хуманност към пострадалите, които, отстоявайки правата си, се противопоставиха на режима и докараха демокрацията в нашата родина“, обяви в декларацията Карадайъ. Той посочи още, че оттеглянето на Велчев би значело, че ГЕРБ се придържа към европейските ценности, но това не се случило. Вместо това Велчев се оправдал в медиите, че не е ксенофоб, но ДПС не приема това за достатъчно, става ясно още от текста на декларацията. Движението изразява опасения, че това не било изолиран случай и че такива действия поставят на риск сигурността на нацията.

2 comments for “Защо ДПС напусна вероизповеданията?

 1. Някои се чудят защо след като през годините многократно и обосновано (с негови тукашни цитати) обвинявах Антон Тодоров в болезнен антисемитизъм, в юдофобство и конспиративни мании, след като го оценявах като един от най-злобните, ожесточени, фалшиви хора, сега не казвам и дума срещу него.
  Много просто.
  След като дочух, а след това и сам проследих каква кампания и то от най-отвратителни източници – от БСП, през Каракачанов, до Дайнов и Слави Трифонов – се е повела срещу него и как това се ползва за да се върти пак старата плоча за затваряне на КомДос

 2. Етническо вириле в 6 стиха $-мажор заради която могат да ви бият…

  Он си кара Мерцедес
  (но отзаде да е с S)
  Кара го по интерес
  днес христЯнин утре с фес
  вярата си е бизнЕс

  Член на НеСеРОБ експрес
  пращат го франко адрес
  конференции, конгрес
  бърка в кацата с петмез
  и не го вълнува стрес

  В краен случай лек компрес
  гръцки остров на залЕз
  хем кириз, хем со керес
  и с „пророчески” потрес
  пророкува с еСеМеС
  за рекордите ГинЕс

  По сърце е главорез
  ала пее с фа диез
  от песнЯрките с финес
  да изгони някои бес
  златен прах да падне днес
  връз пасомите в унес

  Пост молитва, може без
  все пак да не е в кафез
  а в амвон е и сербез
  проповЕдва си ерЕс
  и си кара Мерцедес
  тръгнал право за ХадЕс…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *