Протестанти спъват оставка на кмета на Варна

evangelski vestnikЖалба срещу оставката на Кирил Йорданов е депозирана в Общинската избирателна комисия, съобщи Дарик. Информацията беше потвърдена от председателя на комисията Кристиян Богоев. Жалбата е от Протестантска евангелска общност и е постъпила буквално в последния момент преди Общинският съвет да избере утре временно изпълняващ длъжността кмет на град Варна. Жалбата трябва да бъде представена в Административния съд, който да прецени имат ли основание от Протестантската евангелска общност да протестират срещу оставката на Йорданов като кмет на Варна. Произнасянето на съдиите обаче може да се забави, а това да отложи и избора на временен градоначалник.

Кристиян Богоев призна, че все още не е виждал жалбата, тъй като пътува към Варна, и по тази причина не можа да каже повече подробности. Жалбата на практика няма да отмени утрешната сесия на Общинския съвет, но първата и най-важна точка може да отпадне за неопределено време. Юристи, потърсени от Дарик за консултация, изразиха мнение, че въпросната общност е юридическо лице и не би следвало да се жалват в това си качество срещу оставката на варненския кмет Кирил Йорданов. /ДАРИК/

54 comments for “Протестанти спъват оставка на кмета на Варна

  1. ОЕЦ трябва да се разграничи и от варненското общение и от ромската асоциация след като са протестантски само на име и се оказват кухи предизборни платформички на разни партии. Опасното в случая е че ОЕЦ като се разграничи 4-5 пъти няма да останат хора в ОЕЦ от които не са се разграничили. Нещо като Сион и Пилев – не може да се разграничаваш без да се самоограничаваш но това Пилев ще го разбере като му шитнат партийната книжка. Амвона не е щанд за продавачи на фалшива надежда!!!

  2. За да се върнем на темата – редно да се каже, че част от пастирите са се извинили за направеното и са поискали прошка от хората в църквите си. Това е достойно поведение и трябва да се отбележи и приветства.
    П.П. Към Вяра Илиева – в Отвореното писмо всеки от подписалите е споменал в качеството си на какъв е подписал писмото.

  3. Г-жо Вяра Платова, можете ли да уточните КОИ варненски пастори са се извинили пред църковните си общности?
    Доколкото знам, имаше информация по-горе само за Н. Кокончев.

  4. Госпожо Пеева, пастирът на баптистката църква във Варна. При това публично, на богослужение. За това се иска много смирение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *