Закриват мюсюлманските детски градини

Австрийският външен министър Себастиан Курц се обяви за закриване на детските градини за деца от мюсюлманки семейства. В отговор на въпроса дали смята за необходимо да се закрият такива детски градини, който му бе зададен по време на дискусия, организирана от изданието „Куриер“, министърът отговори: „Естествено. Те не са необходими. Мюсюлмански детски градини не трябва да съществуват“.

Според него такива детски учреждения са изолирани както в културно, така и в езиково отношение. В момента Себастиан Курц е и ротационен председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) В началото на този месец австрийските власти окончателно утвърдиха закона за мигантите и интеграция им в страната.

Освен всичко друго, той забранява женско облекло на обществени меса, което напълно закрива лицето, носенето на забрадки за чиновничките, съдийките и прокурорките, а също разпространението на салафитското тълкуване на Корана. Законът въвежда задължителни курсове по немски език. Отказът от него се отразява върху гаранциите, предоставяни от държавата, както и осигуряването на работа на обществено полезни места. Предполага се, че цялата интеграционна програма ще излезе на хазната в размер на 100 млн. евро годишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *