Относно ангажирането на ОМБУДСМАНА с шествието „София Прайд”

Уважаеми Г-н Омбудсман на Република България,

Обръщаме се към Вас, тъй като по закон, Вие би трябвало да сте застъпник за правата на хората и пазител на обществения интерес – на интереса на обществото от граждани на Република България. Вие сте независим в своята дейност и би трябвало да се подчинявате само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила за Република България. Като такъв, Ви молим като вземете в предвид изложеното в ОТВОРЕНОТО ПИСМО, което Ви изпращаме и да вземете становище относно провеждането на мероприятия от такъв род, и записаното в чл. 13 (3) на Конституцията на Република България, като се има в предвид, че висшите държавници на Република България, освен че са задължени да спазват Конституцията, както и всеки един гражданин, но те и публично се заклеват над нея при встъпването им в длъжност, като декларират да я спазват. Считаме, че с даването на съгласието си, за допускането на такива мероприятия, съответните държавни органи влизат в конфликт именно с този член от Конституцията на Република България. Ще очакваме Вашият отговор, който се надяваме да стане и публично достояние.

 

ОТВОРЕНО ПИСМО от Радио „Глас на Истината

До Президента, Председателя на НС

и Министър председателя на Република България,

ОМБУДСМАНА на Република България,

Кмета на гр. София

Уважаеми г-н Президент на Република България

Уважаеми г-н Председател на НС на Република България

Уважаеми г-н Министър предстедател на Република България

Уважаеми г-н ОМБУДСМАН на Република България

Уважаеми г-жо Кмет на гр. София,

 

Дълбоко сме обезпокоени от планираният за пореден път на 21 юни 2014. и разрешен от Вас като официална власт в Република България гей-парад „София прайд“.

Обръщаме се към Вас с призив, да не допускате това събитие, което е мерзост пред Нашия Господ Бог Иисус Христос и води до дълбоки последствия рушащи бавно но сигурно първо морала, после и цялото ни общество.

1. Защо това не е редно да се допуска?

Според член 13 на Конституцията на Република България – страната ни се определя като „източноправославна“ или традиционно християнска страна.

Вие като представители в момента на властите в Република България многократно сте се обявявали за християни пред нас целокупният български народ. Като такива, вие не би трябвало да допускате провеждането на мероприятия или дейности, които противоречат на Божиите заповеди и неща, които са определени от Самият Бог като МЕРЗОСТ. Христянин НЕ Е ЕТИКЕТ – християнин е този, който чете Божието слово (Библията) и живее според заповедите на Господа Иисуса Христа.

Трябва да е пределно ясно на всеки един от Вас, че дори НЕ хората, наричащи се с Христовото Име – ХРИСТИЯНИТЕ създават някакви закони и правила, нито пък налагат на някого такива, НО САМ БОГ е СЪЗДАЛ и ПОСТАНОВИЛ всички тези закони и правила още преди създанието на света и той – светът е основан на тях и всеки ЧОВЕК, ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА с ТЯХ, независимо дали ни харесват или не. Поради това, че християните са познали Бога и Неговата Истина, тяхно задължение спрямо Бога и спрямо човеците е, да ИЗЯВЯВАТ тази Истина. Така че, НЕ ХРИСТИЯНИТЕ, нито дори ЦЪРКВАТА като ИНСТИТУЦИЯ налагат тези правила и закони, а БОГ – Живият Господ Бог Иисус Христос.

2. Какво следва, ако даден народ вкупом с властта правят неща, които са мерзост пред Бога?

Вероятно си спомняте скорошното земетресение на 22 май 2012г. Когато настъпи нещо подобно, всеки започва да преосмисля много неща от живота си, НО много малко хора си задават правилните въпроси – „защо се случи това?“

Чували сте за Содом и Гомор и как те са били поразени със сяра и огън. И знаете ли защо? Защото нечестието е било нараснало толкова много, че малцината праведни, които са останали измъчвали душите си в това общество и Бог се е намесил. Преди да бъдат унищожени Содом и Гомор, народа там е вършил същите мерзости, които и днес се вършат и никой нищо не е правел за да бъдат спрени. По напред още в дните на Ной, също нечестието е нараснало много и вероятно сте чували за потопа и как само праведния Ной със семейството си е бил спасен – общо само 8 души. Знаете за цунамито в Тайланд и вероятно знаете, че там детската проституция е била взела големи размери. Спомняте си наскоро цунамито ударило Япония и може би сте чували, че почти всеки японец имал в къщата си и са се кланяли на домашни идоли. Все неща, които Бог казва, че са МЕРЗОСТ пред Него. И нито едно от тези места не е избегнало наказанието, ако и да се е бавело, според както някой си мислят.

Трябва ли да чакаме и над България да дойде такова наказание, та да се опомним или ОВРЕМЕ ще отрезнеем и ще отхвърлим покварата от пределите на страната ни и ще се покаяме?!

3. КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ и какво ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ?

ПОКАЙТЕ СЕ !!!

Спрете тези мерзости – не ги допускайте, защото така си навличаме гневът на Бога!

От Вас зависи – Вие сте властта в момента и то не забравяйте, че всяка власт е от Бога !!!

НЕ ДОПУСКАЙТЕ ТАЗИ поредна МЕРЗОСТ – ПОКАЙТЕ СЕ !!!

Защото „… ето, сега е благоприятно време, ето, сега е спасителен ден.“  (II Коринтяни 6:2)

Умолявам Ви от Божия страна – ПОКАЙТЕ се и вземете Библиите си и започнете да ги четете. Там ще намерите мъдрост, според която да управлявате благочестиво страната ни и в трудни за народа ни моменти, ще знаете как да постъпвате според Божията воля и тогава ще виждате с очите си как Бог изпълнява Словото Си:

Да! ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя.

(Исая 43:19)

ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС ДА ИМА МИЛОСТ КЪМ ВСИЧКИ НАС !!!

19.06.2014г.

гр. Варна

П.С.: Приложено изпращам Ви адрес с аудиозапис от „ПОЗИЦИЯ на Радио „Глас на Истината“ по повод предстоящия гей-парад в столицата – „София прайд”“, както и файл с текстов вид на същото.

АУДИОЗАПИС: „ПОСЛАНИЕ на радио ВОТ относно провеждането за пореден път на ГЕЙ-ПАРАД в София – ‘Юни 2013“
https://www.youtube.com/watch?v=b-ujf-mc8bo

( www.RadioVOT.net )

7 comments for “Относно ангажирането на ОМБУДСМАНА с шествието „София Прайд”

 1. Дай Боже да чуят призива и да приемат на сериозно нещата управниците в нашата страна.

 2. Самото събитие мерзост пред Господа и нанася невероятен ущърб върху възпитанието на българските деца ! Друг въпрос е ,че след трагедията разиграла се в толкова градове в страната и жертвите „парад“ звучи вулгарно,неуместно и цинично !

 3. Адмирации за радио „Глас на Истината“.Но за да не остане само „глас в пустинята“,трябва всички църковни деноминации също да изпратят протестни писма.Какво чакат ???

 4. В християнството мили протестанти има голяма доза егоизъм и вашия егоизъм си личи от далече. ПРимер: Едно време, когато католицизма налагаше мнението си по определени религиозни въпроси, вие пищяхте и не бяхте съгласни затова, че държавата не трябва да подкрепя определена религия, сега правите същата грешка, която сами изобличавахте преди – а именно, да налагате религиозното си мнение и да го обличате с папска власт – срамота – лицемери! И вие сте тръгнали да раздавате правота в тая държава, срамота! Затова във всяка църква и всеки човек има собствен егоизъм и собствени цели за преследване, с които ако бяха а нечий друг гръб бихте ги изобличили. Срамота.

 5. Парадът е отменен, следващата седмица ще предложат нова дата.
  facebook.com/pages/Sofia-Pride/324662370932594?fref=ts

 6. Коментара на Иван Терзийски за съжаление е много на място и адекватен. Това за което се настоява в това писмо е дефакто за сливане на държава и религия, което ако познаваме историята ще видим, че никога не е било в полза на малцинството верни християни, и често е коствало дори живота им.

  Омбудсмана на РБ е институция създадена от закона и действаща в рамките на закона и като такъв той не може да приема заповеди и инструкции от Библията, защото такова нещо не е предвидено в законовата рамка в която той функционира. Цитирания чл. 13 от Конституцията НЕ казва, че България е „източно православна страна“, както писмото погрешно твърди, а казва буквално „Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание“. Т.е в този член се дава статут „традиционен“ на източноправославното вероизповедание. Традицията обаче няма статут на закон в България и никоя политическа институция не е обвързана с подчинение спрямо възприетите традиции. Ако сте обърнали внимание същия 1л. 13 на Конституцията заявява, че „религиозните институции са отделени от държавата“, т.е държавата не е ангажирана с тяхното кредо и ценностна система, както и че „Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.“

  Т.е това писмо започва с цитирането на Конституцията и след това се опитва да влияе на Омбудсмана по напълно неконституционен начин.

  Има съвсем друг подход на базата на закона да бъдат спрени подобни гей паради, а именно – всички държавни институции са ПРЕДСТАВИТЕЛНА власт и като такава те са длъжни да представляват в своите решение мнението и волята на народа и конкретно на мнозинството от народа. За разлика от медийната пропаганда и война срещу истината фактите са че МНОЗИНСТВОТО от българските граждани са против гей-парада. Ето защо абсолютно всички институции са длъжни да отразят този факт в своите политически решения и законодателство. Ето ТОВА е законово основание на базата на което може да се изисква от институциите да си застанат на мястото и да изпълнят делегираните им правомощия. Защото никоя държавна институция няма власт сама по себе си, но тяхната власт е делегирана от народа с цел да изпълняват волята на народа. Такъв трябва да бъде подхода ако искате да стъпвате на закона.

  И за да не бъда разбран погрешно аз нямам нищо против управниците да бъдат конфронтирани с Божието Слово и призовани към покаяние. Но това не става с неуместни опити за позоваване на закона и Конституцията. Такова обръщение се прави не от позицията на граждани на земни царства, а от позицията на граждани на Небесата и наследници на Царството което ще съсипе всички нечестиви царства с всичките им нечисти дела и ще владее завинаги над всички народи. Затова и Христос проповядваше „Покайте се, ЗАЩОТО Небесното царство наближи“. Т.е покайте се защото властта и мъдростта на този свят преминават и отиват във вечна погибел заедно с всички, които вършат делата им, и идва Царството на правдата, което няма да премине и ще владее до века. Затова покайте се и бъдете част от това Царство вместо да погинете заедно с прогнилите царства на които сега се подчинявате. От такава позиция се прогласява призива за покаяние, а не чрез неозначаващата нищо мешавица между стихове от Божието слово и неадекватно цитиране на Конституцията.

 7. Призивът е правилен ! Обаче какво очаквате да се случи ? От позицията на какви ние християните ще искаме да тържествува истината и правдата ? Нали отговорът който бихме получили е … „я се вижте вие с вашите предатели-агенти които в момента са пастори, проповедници, учители на вярата и свещенослужители“. За това покаянието трябва да почне от нас. Покаяние не само на думи , но особено на дело. Трябва да разберем, че каквото Бог прави в България го прави поради нас християните. Не търсете причината за злото вън от себе си. Причината е вътре в нас. Разбирате ли го това ? Ако не го разбираме ще го почувстваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *