МОЛИТВА за ВАРНА

Вицепремиерът Бобева успокоява пострадалите от потопа

Двете изчезнали деца във Варна все още се издирват

Чешмяната вода в част от Варна негодна за пиене и готвене

11 жертви във Варна и 1 в Добрич по официални данни

Жестока трагедия: Най-малко 10 загинали при наводнения във Варна след пороите

Десет души са загинали след потопа във Варна, съобщи директорът на Областната дирекция на полицията Николай Калчев пред бТВ. Сред загиналите има и 5-годишно дете. Трупът му е открит в района на четвърто управление на полицията в квартал „Аспарухово”, като до момента няма информация как се е случил инцидентът. Очевидци разказват за почти двуметрова вълна, която е заляла квартала. Други са видели как придошлата вода е заляла спирка на градския транспорт, в следствие на което се издирват четирима души. В квартал „Аспарухово“ положението е бедствено, улиците са заляти от кални потоци. Силната буря е била придружена с гръмотевици и много силен вятър. Жители на града се оплакват от спряно електричество. В квартал „Аспарухово“ електрозахранването умишлено не е възстановено, поради опасност от аварии.

140 млн. литра вода минали през дерето в кв. Аспарухово

Бедствието се пренася от Варна към Добрич

Кметът на Варна – неадекватен

Кметът на Варна: С никой от държавата не мога да се свържа

В отводнителното дере в „Аспарухово“ е строено

Кметът на Варна: Бедствие! Водата е събрала няколко къщи в едно!

Видео: Варна под вода

Очевидец на потопа: Водата стигна до главата на момче и го заливаше!

Официално: 10 жертви във Варна

10 загинали във варненския квартал Аспарухово

Потопът във Варна взе най-малко 10 жертви. Проходът на Републиката също е затворен, евакуация в Килифарево

10 жертви на пороя във Варна (обновена в 23.37ч.)

Бедствено положение е обявено на територията на варненския квартал „Аспарухово“

655-402-varna-poroj[1]

12 comments for “МОЛИТВА за ВАРНА

 1. Ужасна трагедия! Дано всички хора разберат, че това е част Божия гняв! Покайте се хора и помислете и се замислете и се променете! Това е предупреждение за хората, които нямат страх от Бога! Може да стане и много по-страшно! Да не бъде!

 2. Господ се разгневи,заради корупцията в лекарският съюз.
  Българските лекари нарушиха много търговски споразумения,част от които и международни.
  В малките градове има 2-ино повече открити аптеки от необходимите.
  Търговията с медикаменти направи супер-богати много лекари от БЛС.

 3. BOG da pazi vsi4ki da se xvanem raka za raka i da si pomognem vzaimno

 4. Господ си излива потопа, а ние все още продължаваме да се критикуваме и осъждаме. Играем си с Божията Милост, не оценяваме Божията милост към нас.

  Господа Лидери на Църкви – Епископи, Апостоли, Пастори, Учители и др. , обявете национална молитва , да потърсим лицето на Бога, да се смирим и да се помолим за България, Организирайте се, Побързайте!

 5. rzi-varna.com
  20.06.2014г. По данни да ВиК-Варна ООД е прекъснато водоподаването 20.06.2014г. в следните райони на община Варна:
  – част от кв.“Левски“, Цветния квартал, част от кв.“Чайка“, кв.“Бриз“, местност Горчива чешма и местност Свети Никола до 20 часа;
  – част от курортен комплекс св.“Константин и Елена“, част от к.к.“Чайка“, местност „Ален мак” и малка част от к.к.“Златни пясъци“ до 18 часа;
  – абонатите около улица Войнишка сградата на „Охрид-Гардънс“ и Техникум по облекло до 18 часа;
  – с.Каменар поради липса на ел.захранване на помпена станция до 20 часа;
  Издадено е предписание до експлоатиращото предприятие за незабавна промивка и дезинфекция на водопроводната мрежа и извършване на съответния лабораторен контрол до възстановяване на качествата на водата.
  На основание гореизложеното, питейната вода в изброените райони не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна, непосредствено след възстановяване на водоподаването. За отмяна на забраната населението ще бъде допълнително уведомено.

 6. Колеги, ромският квартал в Аспарухово е в разруха, тотална дезорганизация и отчаяние. Хората не знаят какво да очакват като помощ и от кого.Загиналите роми са около 14 – казвам около, защото има все още хора в неизвестност.Напълно са разрушени около 15 къщи, но на практика никой не знае все още колко са наистина напълно разрушените домове, защото никой не ги е преброил. Наводнените домове са над 50, чийто покъщнина е напълно унищожена. Освен Интегро, храна, вода, завивки, памперси, детски храни са раздавали БЧК, БПЦ, но много хора тази нощ ще спят върху мокри и кални повърхности. Община Варна е осигурила настаняване на останалите без дом в сградата на СУПЦ, но само 6 души са пожелали да бъдат настанени там. В квартала бяха изпратени техници, които работеха за отстраняване на аварията в електропреносната система и към 20.00 в някои Част на квартала токът бе пуснат.В квартала има огромна нужда от почистваща техника, но хората споделиха, че такава е имало за кратко.Има цели загинали семейства, за които ще трябва помощ да бъдат погребани.Всички извън квартала сочат ромската сеч за причина за пороя. Но ролите споделят, че и преди са валяли обилни дъждове, но е нямало 5-метрова вълна. Над махалата има военни обекти и хората изказват предположения, че там има преляли водоеми.Хората имат нужда някой от държавата да отиде при тях и да ги окуражи, да ги информира какво предстои и как ще им помогне ДЪРЖАВАТА. Това днес все още никой не го е направил.

 7. Накратко за деня днес в Аспарухово. Много съм щастлива от хилядите доброволци,които се включиха днес. За тези,които се притесняват,че циганите грабят помощи , ви уверявам,че такива днес нямаше. Всякакви такива опити бяха предотвратени. Появяваха се желаещи и бяха придружавани от доброволци ,за да установят истиността на нуждите им и където такиванямаше, бяха отпратени. Раздавано е на място само и единствено на нуждаещи се. Доброволки на групи обикаляха най-засегнатите улици и записваха информацията,която се подаваше в щаба и от там веднага се реагираше. Бяха доставени над 600 чифта ботуши,кофи и лопато,кирки,,маски,ръкавици. остава най-голяма нужда от мъже ,които д отводняват и помагат в разчистването. Имаше къщи, в които работеха по 19-15 момчета. Имаше доброволци от цялата страна.два тира с вода са доставени и разтоварени и запълват нуждите на пострадалите. едва след като се разчисти, ще се изостри нуждата от завивки , прибори,чинии,дрехи и обувки. трудно ни е и на нас доброволците,но повярвайте, смисъл има!
  Благодаря на всичките ми приятели,които се притекоха на помощ, знам,че винаги може да се разчита на вас ! Много неща имам да правя,нямам време да пиша,затова само казвам- продължавайте да помагате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *