Новини от VOM

Едно дете загина и пет други са сериозно ранени, след като бомба се взриви случайно в Лаос, област Йомфет. Децата, всички от които са от християнски семейства са намерили бомбата в джунглата. Те са си играели с нея, докато в един момент тя избухнала. Предполага се, че това е стара неексплодирала бомба от виетнамската война. Едно от петте ранени момчета приети в болницата в провинция Пра Банг е с опасност за живота. Да се молим за изцеление и сила на тези пет оцелели момчета. Да се молим също и за техните семейства, които са изправени пред гонения и сега допълнително носят бремето на този инцидент.

Индонезия: Презвитери арестувани заради водни кръщения
Четирима презвитери са арестувани от офицер на окръжната полиция, след като са били обвинени в кръщения на мюсюлмани. За това е докладвано на 20 юни, когато мюсюлманско семейство е съобщило, че негов член е станал християнин и е бил кръстен. Полицията е предупредила презвитерите, че семейството мюсюлмани планира да ги „хване“. Офицерът заявил, че тяхната работа е просто, по възможност, да ги арестуват. Полицията е конфискувала християнски книги на различни езици, както и един преносим компютър. Двама от кръстените скоро са се върнали към исляма.

Сомалия: Майка на две деца е отвлечена от мюсюлмански екстремисти
На 5 август мюсюлмани похитили 28 годишната Шамса Еноул Хюсеин и са заплашили 31 годишния й съпруг Мохамед Исе Осман заради тяхната християнска вяра. За нападателите е известно, че са част от терористичната група ал-Шабаб. Осман е намерил убежище за себе си и двете си момиченца на възраст 3 и 5 години, но не е чувал нищо за жена си след нейното отвличане. Църквата им в Сомалия потвърждава, че Осман и дъщерите му са в безопасност, но са страдат, понеже не знаят местонахождението и състоянието на Шамса.
Да се молим за безопасността и освобождението на Шамса, както и за християните в Сомалия, които преминават през големи гонения.

Израел: Проект на VOM
Да се молим за проекта, който цели да осигури място за срещи на преследвани младежи, да ги сдружи и те да получат подготовка и съвети за това, как да се справят в ситуации, когато ги преследват.

Колумбия: Проект на VOM
Да се молим за проект за доставка на провизии и насърчаване на вдовиците в Колумбия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *