Писмо на Християни приятели на Израел – България и Европейска коалиция за Израел във връзка с бомбения атентат срещу израелски туристи в Бургас

МОЛИТВА за БУРГАС: Автобус с израелски туристи е взривен на летище Бургас

Скъпи пастири, съработници, братя и сестри

Дълбоко сме покрусени от новината за бомбения атентат срещу израелски туристи в Бургас. Скърбим за загубата на скъпоценен човешки живот и осъждаме това чудовищно престъпление.

Призоваваме всички протестантски църкви в България да застанат заедно в молитва за жертвите и техните семейства, както и за целия народ на Израел. Нека също да изразим по всякакъв възможен начин солидарността си с Държавата Израел и еврейската общност в България; нека заклеймим публично това престъпление и нека бъдем готови да помогнем с всичко, с което можем.

Именно в трудни моменти се разбира кои хора са истински приятели. Вярваме, че тази трагедия няма да отслаби, а напротив, ще укрепи връзките между нашите два народа. Молим се приятелството и солидарността, която българите са показвали на своите братя евреи в миналото, да бъде реалност и днес.

Нека също да издигнем молитва и за българския народ, защото този терористичен акт е шокиращ за всички нас. Нека се молим за мира на народа ни и за мъдрост за нашите управници.

В молитва заедно с вас,

Андрей Аврамов
Представител за България
Европейска коалиция за Израел

Митка Атанасова
Представител за България
Християни приятели на Израел

1 comment for “Писмо на Християни приятели на Израел – България и Европейска коалиция за Израел във връзка с бомбения атентат срещу израелски туристи в Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *