Меджународен ден на жертвите от комунистическите, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими

DvoredВъв връзка с отбелязването на 23 август – Меджународният ден на жертвите от комунистическите, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими обществените организации на пострадалите от комунистическото насилие, репресии и терор

ОРГАНИЗИРАТ НАЦИОНАЛЕН ВЪЗПОМЕНАТЕЛЕН СБОР в ПАМЕТ на жертвите от комунистическите, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими в света през 20 век.

Сборът ще се състои на 23 август (събота) от 11.00 часа пред Мемориала на жертвите на комунизма, който се намира в парка на НДК и ще завърши с поклонение на паметника, посветен на Берлинската стена, намиращ се в същия парк.

Каним всички родолюбиви български граждани и гости на Столицата да почетем паметта на погубените от комунизма хора.

За участие в сбора са поканени още Президентът Росен Плевнелиев, Министър-председателят проф. Г. Близнашки, Министърът на външните работи г-н Д. Митов, Президентът д-р Ж. Желев, Президентът П. Стоянов, Кметът на София госпожа Й. Фандъкова, Председателят на СОС г-н Елен Герджиков, представителят на Европейската комисия в България, посланици на държави от Европейския съюз, евродепутати, политици и общественици.

София 20.08.2014 г. С уважение:
Доц . д-р Драго Михалев
/председател на Съюз на репресираните от комунистическия терор в Р. България

1 comment for “Меджународен ден на жертвите от комунистическите, националсоциалистическия и фашистките тоталитарни режими

  1. Хубаво е, че тази тема – близо 17 месеца след публикацията си – предизвиква отново интерес! Атеистичният и антихристки комунистически режим у нас не бива никога да бъде забравян, за да не се повтори отново. Затова трябва да излизат на бял свят всички неизвестни факти за репресиите над или вклиняването на този режим в живота и дейността на българските църкви. „Помненето“ е библейски и морално обосновано. Ще припомня отново думите на автора на Посланието към евреите:

    „Помнете затворените, като че сте с тях заедно затворени – страдащите, като сте и сами вие в тяло“ (13:3)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *