Ден на почит към жертвите на комунистическия режим

DvoredНа днешния ден в България се отдава почит и признателност към жертвите на комунизма. Той е включен в официалния ни календар с решение на Министерския съвет от 19 януари 2011 година.

Датата е избрана, тъй като 1 февруари 1945 г. е денят, в който комунистическият народен съд издава смъртни присъди на тримата регенти, както и на депутати, офицери, министри и общественици. Той става знаков за нашата история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ.

Миналата година президентът Росен Плевнелиев стана първият действащ държавен глава, който участва в специална тържествена церемония пред Мемориала на жертвите на комунизма с отдаване на военни почести, припомня БНТ.

В Бургас по повод Деня на почит към жертвите на комунистическия режим Националният съюз на репресираните от комунизма в България организира панихида. Тя ще бъде отслужена утре /събота/ от 11 часа в храм „Света Богородица”.

3 comments for “Ден на почит към жертвите на комунистическия режим

  1. http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5496451 – май Бойко Борисов и себе си прецака със закона за досиетата.Искаше на базата само на едно картонче да се таксува като агент всеки,но сега и него го издокараха комунистите.

  2. Мога да ви го спретна на всички това с „Буда“, отсече Борисов
    Ако бях агент и ако съм могъл да помогна на службите, само щеше да ми е приятно да го споделя и да се похваля http://news.ibox.bg/news/id_1738729484

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *