ИРАН: Презвитер Сaид Абедини е освободен

Saeed-Canyon-Text2Благодарете на Бог за освобождението на нашия брат, презвитер Саид Абедини, който беше освободен от затвора в следствие на американско-иранска сделка.
Тридесет и пет годишният Саид е един от четиримата затворници с двойно, ирано-американско, гражданство, който е освободен от ирански затвор тази седмица по време на интензивно водене на дипломатични преговори относно иранската ядрена програма.

Саид, който преди е бил мюсюлманин, трябваше да се събере отново с жена си Нагме и своите две деца в Айдахо в неделя. Той прекара повече от три години в затвора, след като беше арестуван през 2012 при посещение на сиропиталище, което той строеше с одобрението на правителството. Той беше осъден на 8 години затвор поради „застрашаване на националната сигурност“ чрез основаване на църкви.

Според сведенията, той е претърпял мъчения, заплахи за убийство и натиск да се откаже от вярата си (съобщение от 25.09). Отказана му беше и медицинска помощ при вътрешни наранявания, получени в следствие на нанасяне на удари. Около 90 християни са все още по затворите в Иран, включително Мариям Нагаш-Заргаран, която излежава 4-годишната си присъда в затвора Евин в Техеран. Тя е била малтретирана и в лошо здравословно състояние. Презвитер Бенам Ирани е задържан 2011 насам и се очаква да бъде освободен този октомври.

* Молете се Бог да излее Своето изцеление над Саид и неговото семейство, след като те са отново заедно. Както казва Нагме: “Пътят още не е приключил. Има още неща, през които ще трябва да преминем.“
* Молете са християните, които са все още по затворите в Иран.
* Помолете Бог да укрепи своите люде в Иран и да ги направи мощни свидетели на Своята любов.

1 comment for “ИРАН: Презвитер Сaид Абедини е освободен

  1. слава на Бога за освобождението на пастор Саид, то е отговор на нашите молитви към Бог, а не на беззаконната иранска сделка, чрез която Обама и ООН осигуряват милиони долари на терористична престъпна мрежа от ислямисти на радикалния ислям чрез радикалната ислямска органицазация Хизбула, чрез която сделка поставиха в смъртна опасност живота, сигурността, мира и бъдещето на целия свят, защото за радикалните ислямисти няма нито закон, нито морал, нито правда и милост, нито човешки права и нямат намерения да спазват никакви договорки и дори запрлашиха да убиват семействата на проверяващите ги инспектори ако разкрият пред света че те не изпълняват сопразуменията, и продължават да правят ядрени бомби!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *