Идване на Антихрист и съграждането на Соломоновия храм

В Израел направиха жертвеник за Третия храм

Институтът на Храма в Ерусалим е похарчил около 27 милиона долара за подготовката на възстановяването на еврейския Храм

За пръв път от две хиляди години насам,след разрушаването на Втория храм в Йерусалим (по времето на Тит Веспасиан), в Израел – в селището Мицпе Йерихон, през изтеклата седмица бе издигнат жертвеник и бяха произнесени думите на специалната молитва. Това е първият жертвеник, издигнат в Израел, след като Вторият еврейски храм е разрушен от император Тит през 70-та г. след Христа и от тогава до днес от него е останала единствено Западната стена, известна като Стената на плача.

Жертвеникът в селището Мицпе Йерихон бе съграден от камъни от Юдейската пустиня, взети от място, където не е стъпвал човешки крак. Съгласно законите на еврейската религия, тези камъни са били обработени без използуването на железни инструменти и са слепени със специален материал, изработен от пясък от кратера Рамон и битум от Юдейската пустиня. Така направеното лепило издържа на високи температури, не се топи от горещината, което позволява да се подържа постоянен огън в жертвеника, съгласно заповедите на Тората.

Новият жертвеник е висок 4 метра, с дължина и ширина 6 метра и е създаден от сътрудниците на Института на Храма.Този институт вече 20 години се занимава с възстановяването на свещени съдове, украшения, мебели и елементи, които трябва да бъдат използувани след построяването на Третия Храм. Сред вярващите евреи в Израел съществуват и такива, които обмислят възможността за реконструкция на Храма, разрушен от римляните. Института на Храма разполага с около 70 предмета, с които да бъде украсен бъдещият Трети Храм. Сред тях те са учените са успели да възстановят златната арфа на цар Давид, златния седемсвещник, златния жертвеник за благовония, медния умивалник, златния стол и одеждите на първосвещеника.

През 2005 година Инстиутът на Храма получи неочакван подарък от тихоокеанската държава Папуа-Нова Гвинея – десет златни слитки, украшения и скъпоценни камъни, както и 10 хиляди долара, предназначени за възстановяването на Трети Храм. Директорът на института равинът Йеуда Глик заяви, че се сбъдват пророчествата от Стария Завет, в който цели стихове са посветени на това, че чуждоземци и неевреи ще пристигнат в Обетованата земя и ще построят Храма. Дарителите от Папуа-Нова Гвинея са разказали и за мечтата си да изпратят в Израел кораб с дървен материал, от който да бъде създаден Третият Храм.

Йерусалимският храм, според Стария Завет, е бил построен с цел в него да бъде поставен Ковчегът на завета и е бил най-важната и свята сграда според юдаизма. Храмът и мястото, където той се е издигал, е от голямо значение за трите монотеистични религии – юдаизъм, християнство и ислям. Разрушаването на храма е важен момент от юдейската традиция – от този момент юдаизмът приема практиката на открития култ, съсредоточен върху Книгата /култа в Синагогата/, а не върху жертвоприношението.

Сега бе разкрито, че Храмовият институт вече е похарчил около 27 милиона долара за подготовка за възстановяването на храма, както и че Храмовия институт възнамерява този бъдещ храм да бъде молитвен дом за всички „монотеистични религии“. Изпълнителният директор на Храмовия институт, Йехуда Глик, казва, че голяма част от финансовата подкрепа за Храмовия институт всъщност идва от евангелските християни – различни протестантски демоницаии. „Има 70 милиона евангелски християни по света и повечето от тях са станали най-силните поддръжници на Израел.”

В действителност, Глик казва, че за да бъде изграден новия храм, джамията Ал-Акса не трябва да бъде премахната. „Ал-Акса може да остане”, казва Глик. „Тя дори не е на Храмовия хълм. Но ние възнамеряваме да градим само върху Купола на скалата. Може да намерим начин да я включим в третия храм.”

Една шокираща статия, която бе публикувана във водещо списанието на религиозния закон в Израел представя сценарий, при който „свещено откровение” е дадено на „автентичен пророк”, които ще позволи храма да бъде възстановен в мирна близост до джамията Ал-Акса и в близост до християнските храмове. Тази статия отрази чувствата на Глик чрез обсъждане на възможностите за превръщане на Храмовия хълм в „Божия Свят хълм” – „молитвен дом” за всички хора (Исая 56:7).

В действителност, има дори един еврейски сайт, който насърчава виждането за „Божията Свята планина”, където всички религии ще се покланят заедно: www.godsholymountain.org Този уебсайт изобразява хармонично бъдеще за Храмовия хълм, където мюсюлмани, християни и евреи се смесват и се молят между Куполът на скалата и реконструирания еврейски Храм.

Този проект се ръководи от еврейските членове на асоциация Interfaith Encounter. Тази организация активно насърчава трите религии да приемат нов богословски поглед, който би позволил на трите религии да се поклонят на планината на Храма. Дали съвсем скоро, Антихриста няма да се представи като еврейския Месия за да допринесе за използването на възстановения Храм за неговата единна световна религия? Във всеки случай, подготовките за възстановяване на еврейския храм са задвижени…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *