Ръкописа на храма

От книгата на Пери Стоун: 14 Библейски пророчества сбъднали се след 1967г.

The Holy of Holies„Тогава Давид даде на сина си Соломон чертежа на притвора на храма, на обиталищата му, на съкровищниците му, на горните му стаи, на вътрешните му стаи и на мястото на умилостивилището,“ 1 летописи 28:11

Става въпрос за храма в който се е пазил ковчега на Божия завет – кивота. Цар Давид през целия си живот мечтал да построи този храм на хълма Цион, но пророк Натан открил на Давид, че Бог не желае царят да построи такава сграда, защото е „пролял много кръв“. Натан му открил, че Бог ще позволи това на синът му Соломон. Преди смъртта си Давид предал на Соломон плановете за храма записани върху пергамент.

Соломон построява този храм, това бил храмът в който се е спуснал „Господният облак“, така че „поради облака свещениците не можеха да застанат да служат“ В Стария Завет няма описание на строителен план за храма. Има само описание на различните съдове и предмети в храма и за тяхното използване и предназначение, но не специално за онзи храм, който Соломон е построил.

Храмът на Соломон бил разрушен от вавилонците през 500г.пр.е. Стотици години евреите не са имали храм като Соломоновия. Действително, Херод започва строителството на храмовия хълм 450г след разрушаването на Соломоновия. Този храм не можел да сравни с първия, ковчегът на завета и славата на Господ липсвали в него. Съхранени били само предаваните от поколения ритуали.

За да обитава Бог храма, трябвало той да бъде направен точно според плановете, които Бог бил дал на Давид. Тези, които вярвали, че храмът ще бъде съграден отново били Есенитите, които живеели в Кумран.Те имали видения за деня , когато величествен храм посветен на Йехова ще бъде построен в Йеросалим. Те записали виденията си на пергаметови свитъци за да ги съхранят. Никой не е знаел за съществуването на тези ръкописи до 1967г.

Един професор Игаел Ядин заедно с няколко военни професори заминали за Витлеем да проверят носещите се слухове за някакъв овчар, който криел някакви ръкописи, намерени в пещера близо до Кумран. Открили го и той им предал свитък на 1900 години, който никога не е бил отварян. Представлявал пергамент изработен от животинска кожа с дебелина една десета от милиметъра и съдържал 66 колони със записи и имал ширина седем фута. професорът датирал свитъка от 125г. пр.н.е. или най-малко 100 години преди Херод да започне да строи своя храм.

През 1984г се появи статия с превода на ръкописа. Половината от ръкописа съдържа планове, правила и описания за построяване на храм в Йеросалим, поради което по-късно той бе наречен „Ръкописа на храма“ . Равините казват: „Ръкописът“ описва вътрешен двор, среден двор и външен двор. Вътрешния двор трябва да има четири врати, а средният -дванадесет, които да носят имената на дванадесетте синове на Вков. Външният двор се състои от 60 стаи, гостни, олтар, умивалня, дом за съдовете и дома за жертвопринушение. „Ръкописът на храма“, който бе благословен от Свтият Бог, бе даден на от Него на Мойсей. Мойсей го предадена на Джошуа и Джошуа го предаде на старейшините. Старейшините го предадоха на пророците и пророците на Давид. давид го даде на Соломон…“

Построяването наново на Соломоновия храм в който ще бъде кивота е едно от пророчествата, които ще се сбъднат и ще бъдат белег за второто пришествие. Плановете вече са налице, остава да се намери точното място където е бил построен този храм и за което се смята, че върху него в момента се издига една от светините на мюсолманите, което прави построяването му да изглежда невъзможно.

1 comment for “Ръкописа на храма

  1. Построяването наново на Соломоновия храм в който ще бъде кивота е едно от пророчествата, които ще се сбъднат и ще бъдат белег за второто пришествие.-това са криво разбрани пророчества когато се говори че Нечестивият ще влезе в храма и ще седне там като Бог се има предвид че сатаната ще влезе в определен човек с голяма сила и този човек ще се има за Бог прочетете Данаил а и другите пророци …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *