Есхатологията на първите Петдесятни

100 години ПЕТДЕСЯТНИЦА в БЪЛГАРИЯ – Pastir.org/100

100 статии за Петдесятното движение в България 1920-2020 (научна поредица на Pastir.org)

 

Есхатологичен план на книгата Откровение

Есхатологичен план на книгата Откровение

Пастири-студенти в петдесятното богословско училище в Гданск/Данциг изучаващи книгата Откровение. Зад тях на стената ясно личи план-карта на книгата Откровение в превод от изданието на Клерънс Ларкин „Тълкуване на Откровението“ (1919).

Пастири-студенти в петдесятното богословско училище в Гданск/Данциг изучаващи книгата Откровение. Зад тях на стената ясно личи план-карта на книгата Откровение в превод от изданието на Клерънс Ларкин „Тълкуване на Откровението“ (1919).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Книгите на Клерънс Ларкин „Тълкуване на Откровението“ (1919), Диспенсационната истина, Тайните на царството небесно и др. са едни от първите четива преведени на български от Донка Кинарева, библейска работничка на СЕПЦ, стипендиант ба Американския колеж в Самоков, следвала славянска филология в СУ и преподавател по българска литература в Самоковския колеж. Член на Комисията по организационна и книжовна дейност в Съюза на евангелските петдесетни и редколегията на „Благовестител” и „Петдесетни вести”

1 comment for “Есхатологията на първите Петдесятни

 1. Глед възкресението , според Исая 26/19-21 , ставап затварянето на вратите , скриването на Божиите хора и изливането на Божият гняв. Ето: Исая 26:19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде {Еврейски: Изхвърли.} мъртвите.
  26:20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.
  26:21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.
  След затварянето на вратата, според думите на Господ, спасение няма да има. Ето: Лука 13:23 И някой си Му рече: Господи, малцина ли са, които се спасяват? А той им каза:
  13:24 Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат,
  13:25 след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате: Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте.
  13:26 Тогава ще почнете да казвате: Ядохме и пихме пред Тебе; и в нашите улици си поучавал.
  13:27 А Той ще рече: Казвам ви, не зная откъде сте; махнете се от Мене всички вие, които вършите неправда.
  Във Есхатологичен план на книгата Откровение , никъде не е описано времето за което говори Христос. В описаният план , след възкресението пак има възможност за спасение. Според думите на Христос в Лука 13 , това не е така. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *