12 comments for “Есхатологичен план на книгата Откровение

  1. Има логика.Това съвпада с ОТКРОВЕНИЕТО ИЗТЪЛКУВАНО ОТ КЛАРЕНС ЛАРКИН,което според мен е най-доброто.Според някои ОТКРОВЕНИЕТО има около 50 тълкувания.Аз съм чел 6 различни,но този сценарий на есхатологичният план за мен е най-логичният.

  2. Да, има логика, но грабването, както и първото възкресение са сложени прекалено рано, още преди Израел събран в безверие. А „Израел събран в безверие“ не е нещо друго, а това, което се е случило от 19 век насам- Израел се връща в земята си, а през 1948 г. е създадена и държавата Израел.

  3. При Ларкин има диспенсации което ограничава действието на Светия дух.
    “Израел събран в безверие не е израз от Библията!

  4. Има много грешки. 1.Грабването е при последната тръба според 1Кор.15 глава. Това , че грабването и пришествието са при тръба го пише и в 1Сол 4 глава.
    2. Не се разграничават „голямата скръб“ от „Божият гняв“ като събития във времето и като две различни по естество събития. Гняв и скръб са различни неща. А има разлика и м-ду „гневът на Агнето“ и „Божият гняв“. Гневът на Агнето е преди голямата скръб при 6-тият печат , а Божият гняв е след „жетвата“. Жетвата е грабването , което е при последната тръба. Тръбите се раздават при 7-мият печат.
    3. …. Няма смисъл да показвам и други грешки , защото те в голямата си част са следствие от първите 2 точки .

  5. Грешката на средностатистическите евангелисти като Петьо Николов е че не си чете внимателно Библията а разчитат на махленското богословие от някоя адвентна книжка. Ако Петьо си беше чел внимателно Библията щеше да е наясно, че в Iко. пише за възкресението при последната тръба, а Iсол. за грабването при божията тръба. Седемте тръби на ангелите са различни от божията тръба. От там и ересите при средностатистическите евангелисти като Петьо който уж вярва в Божията суверенна сила но пак ходи по протестите като че ли Бог има нужда от неговата помощ за да промени историята на последното време. Ако вярата му в Бога не проработи поне от ходенето му да има файда. Ако от молитвата за изцерение не му мине главата то поне от аспирина да мине! Такива пишман боголсови като Петьо трябва внимателно да си четата библиите за да знаят мястото на църквата в Божия план и онова слово което казва „Нито ще чуе някой гласа Му по площадите“. Поздрави!

  6. И коя тогава е последната ? Отговори щом знаеш Боби ! А и ето друг въпрос : къде в Откровение ясно е описана връзката желязо и кал ? Отговори и на това ! Нали не си от „средностатистическите евангелисти“. Ами защо тогава чак при петият печат се раздават бели дрехи на тези чиито души са под олтара ? Хайде давай с отговорите Боби ! Знам , че не знаеш правилните отговори на тези въпроси. И в книгите които си чел ги няма. И аз няма да ти ги кажа.

  7. Тоя Петьо Николов само пише със псевдоними и създава интриги. Модераторите да го спрат преди да е направил отново кавга както миналия път. Как може такъв език от вярващ човек.

  8. Не е проблем да продължим дискусията с Петьо Николов ако той въобще има нещо съществено да каже по въпроса и разбира се ако модераторите решат че е полезна. Съгласен съм че няма есхатологичен модел който е напълно 100% правилен, но не можем да останем вечно и на нивото на Петьо Николов
    В отговор на зададените от него „тъй сложни въпроси” точната дума е глина, а не кал и се споменава в Отк.2.27 Той ще властва над тях с железен жезъл и ще ги натроши на парчета като глинени съдове. А кога се раздават белите дрехи и защо решава само Бог, а не Петьо Николов.
    Въобще щом Петьо Николов предлага някакво ново познание на Словото което е открито само и лично на него аз предварително се признавам за победен пред неговото вездесъщо просветление. Няма отворен канон и въпреки че признавам духовните дарби не смятам че само определени хора с месиански комплекси които претендират за специфично познание на Откровение и 1 000 000 като Петьо Николов ще ни тълкуват Библията. Като протестанти всеки вярващ е свещеник който може и трябва да чете и тълкува Библията без да зависи от вездесъщото познание на недопомазани богонаместници които твърдят че държат ключа към познаването на Бога като Петьо Николов и мнозина други. Достатъчни ни бяха толкова години на комунизъм и култ към личността за да ги въвеждаме сега в църквата Христова.

  9. Bobi, nali syzdadoha kult kym bivshia Patriarh v Cyrkvata, pri vse, che vsichki vidjaha dokumentyt, s kojto e izbran ot Politbjuro za Patriarh. A posle toj sam i negovia klir dokaraha v Sofia trite chudotvorni ikoni, za da im se poklanjat vischki imenno v dnite na negovoto „izbirane“ za Patriarh – 4,5,6 juli 2008. Po-goljam Antihrist ima li ot nego? No ima i oshte edin, naistina, sys silata na kogoto se izvyrshi vsichko – dneshnijt Patriarh!

  10. Не пиша с псевдоними. Аз съм християнин със собствен бизнес с диамантени продукти. В интернет пространството бихте намерили достатъчно доказателства за това.

  11. Преди си мислех че Петьо е трол но вече се държи и като ченге. Спомням си как едно време така правеха агентите по църквите. Все слухтяха, все разпитваха и си записваха, а после обвиняваха че други били агентите. Кой друг би слухтял по форумите с лъжлива информация докато си прави търговия с диаманти. Гони го просперитета много!

  12. Пропуснали сме да отбележим Петко и Пеев са се завърнали след едно доста дълго отсъствие. Грешките им са много както подобава на дълго отсъствалите от клас. 1. Петко не разбира последната тръба, 7-та тръба без да прави разлика между Господната и ангелска тръби, които и децата в неделното знаят че са различни. 2. Петър се опитва да поназнайва разликите между гнева на Агнето и Божият гняв, но не прави разлика между Царствата им от където няма как да знае от къде ще дойде антихриста. 3. Няма смисъл да показваме другите му грешки в непонятните му статии защото няма как да се обясни Истината на хора не разбират езика на Библията и са я чели единствено и само в ограничени издания. А Красен просто се е объркал заради което ще си минава скръбта както и той самият си го иска…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *