Джони НОЕР в БЪЛГАРИЯ 28.09-05.10 2014

ДЖОНИ НОЕР: ПРИЗИВ към БЪЛГАРСКИТЕ ХРИСТИЯНИ (ВАРНА 05.10.2014 от 17ч.)

noer

ВИДЕО АРХИВ:

Преди 25г., през април 1989, един проповедник влиза в България с послание за българските вярващи. Той ще го проповядва от Кричим и Меричлери, през Ямбол и Сливен, та чак до Варна, където на първото богослужение се събират над 4000 души, а в неделното 8000.

Посланието е просто, но ясно. Всъщност, то съдържа точните думи, които агентите на комунистическата милиция, след като го арестува и отнема паспорта му, запрещават да говори. Думите на проповедта са: „ПУСНИ ЛЮДЕТЕ МИ!”

Заграден от плътен кордон милиционери, сред вярващите надошли от цялата страна, Джони Ноер се изправя върху импровизираната платформа на варненския бул. Ленин с послание, което разтърсва духовните основи в България: „ПУСНИ ЛЮДЕТЕ МИ!” Седем месеца по-късно, комунизмът в България пада завинаги…

Точно четвърт век след тези събития, Джони Ноер в отново в България за да проповядва думите на съшото послание на същия народ от същия Бог: „ПУСНИ ЛЮДЕТЕ МИ!”

Джони НОЕР: КЪДЕ са СВИТЪЦИТЕ?

Брат Джони Ноер призова всички мъже, които са смели и дръзновени, да излязат напред, за да послужат на своя Бога. Той подчерта, че времето на компромиса и дискусията е преминало и сега трябва да се действа. Накрая на богослужението хилядите мъже, които бяха вдигнали ръце в знак на съгласие останаха за да влязат на групи в сградата на църквата и да сложат подписи под двете писма – едното до ръководителя на българската държава Тодор Живков, а другото до ръководителя на Съветската държава Михаил Горбачов. В текста се казва, че ние, християните в България, се молим за тях, Бог да им дава мъдрост в духа на стиховете от 1 Послание към Тимотея 2:1-2. Писмата и подписите бяха заснети от телевизията. Много от мъжете, а след тях и доста жени, чакаха повече от 1,5 часа, за да сложат своя подпис. Бяха събрани около 5000 подписа. (П. Тодоров, 1992)

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 4

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 2

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 1

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 11

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 5

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 7

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 8

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 10

 

19 comments for “Джони НОЕР в БЪЛГАРИЯ 28.09-05.10 2014

 1. Много добре си спомням това драматично време-април 1989 г..ДС в Силистра знаеше за Джон Ноер. Поставиха ме под домашен арест и писмено ме предупредиха да не ходя на неговите събрания.Но на 10 април аз изчезнах и отидох на богослужението във Варна.Мястото беше обградено от милиционери и въжета и не пускаха никого да припари.Въпреки всичко там бяха събрани 8 хиляди от цяла България.По време на проповедта Джон Ноер пророкува:“След седем месеца българският фараон ще падне!“Това пророчество се сбъдна буквално-точно след седем месеца,на 10-ти ноември Тодор Живков падна от власт.Слава да бъде на нашият Господ Исус Христос !!! АМИН

 2. И аз бях там. Благословени дни!

 3. Джони Ноер тази вечер беше в Пловдив. Все още си носи същия огън и говори, че е време за нова реформа. Ще бъде в България и на 5 октомври в деня на изборите. Каза, че е време да подпишем нови свитъци и да потвърдим решимостта си да говорим евангелието, да живеем евангелието и да издигаме Исус Христос в България. Вярваме, че неговото идване е отговор на молитва. Бог е в контрол. Нека Бог да ви води!!! Съдбоносна неделя ни предстои!

 4. Знае ли някой този пастор Джони Нойер в кои градове ще бъде и дали ще дойде в София при това си посещение? За колко време е в България?

 5. Слава на Бог , че изпрати отново този човек !

 6. Аз също съм свидетел на онези събития, които имаха и политически контекст. Джони Ноер изпрати едно НЕДВУСМИСЛЕНО ПОЛИТИЧЕСКО ПОСЛАНИЕ: „Пусни людете ми!“ не към хилядите евангелисти, а към комунистическата система у нас. Несъмнено то бе успешно! Несъмнено то бе подбудено от Царя на царете и Господаря на господарите.

  Но също така искам да кажа някои неща от самата „кухня“ на противната страна на събитията – реакцията на тоталитарната система, на която робуваше цялото ръководство на СЕПЦ тогава. Председателят Динко Желев събра спешно преди събитието във Варна цялата пастирска колегия в централната църковна сграда „Бачо Киро“ в София. Бяхме повикани, за да чуем заповедите на тогавашния Комитет по религиозните въпроси чрез другаря Цвятко Цветков. Д. Желев му бе предоставил амвона на „Бачо Киро“ и ние бяхме заплашени със санкции, ако не възпрем Джони Ноер. В подкрепа на партийната повеля се изказаха Иван Зарев и Виктор Вирчев, който с плачлив и угоднически глас ни съобщи, че действията на Джони Ноер „вредили на Божието дело“ у нас. Присъстващите ще си спомнят, че аз не се стърпях и направих остро изказване срещу лакейническото поведение на Зарев и Вирчев, ясно посочвайки, че не е наша работа да възпрепятстваме успешното служение на Джони Ноер именно защото сме Божии служители. Лакеите на Комитета се опитаха да ме прекъснат, съскайки от местата си…

  Такива неща трябва да се знаят. Не съм съгласен, че „спомените от миналото“ – добри или лоши, свещени или безчестни – трябва да се потулват! Библейският текст изоблиства на Божии заповеди: „Помни! Помнете!“ Няма сигурно настояще без спомените от миналото. Няма ново бъдеще без знание за миналото! Няма очистване на Църквата без самокритика!

 7. Къде може да намерим видеото от бургас

 8. Благодаря на В. Пеев, достор, за картинното и детайлно описание на това мероприятие, наподобяващо „оперативка“. Не се съмняваме, че той с мъжество и достойнство е отстоял Божието дело и е поставил на място хленчещите, а така също и съскащите.

 9. Г-н Борис Георгиев, много правилно определяте спешното събиране на пастирската колегия на СЕПЦ от председателя Динко Желев и лакейническото ръководство с цел ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕТО НА ДЖОНИ НОЕР да послужи във Варна като „ОПЕРАТИВКА“. Аз бих прибавил библейското определение „ДОПУСКАНЕ МЕРЗОСТТА НА ЗАПУСТЕНИЕТО“ в СЕПЦ. Динко Желев и продажното му ръководство, което бе наложено от Комитета и ДС (а не избрано според Устава на СЕПЦ), въведоха практиката на ВКАРВАНЕ на висшестоящи атеистични държавни представители в централната църква „Бачо Киро“, за да спускат на пасторите комунистическите си директиви. Онези колеги, които още са живи, ще си спомнят присъствието и изказванията на бившия председател на Комитета другаря Л. Попов, който говори пред нас против концепцията на „перестройката“ на М. Горбачов в края на 80-те години. На „Бачо Киро“ са ни „проповядвали“ неведнъж хора като един от помощниците на Л. Попов – другарят Цв. Цветков. А знае ли евангелската общност за вкарването на офицер на ДС на заседание на пловдивската ЕПЦ от нейния пастор по същото време? Не е ли това „мерзостта на запустението“?

  Струва ми се обаче, г-н Борис Георгиев, че не приемате достатъчно сериозно проблема, който засягам. Не знам на каква възраст сте, но ако лакейническото и хленчещо поведение на хора като председателите на СЕПЦ в новата ни история не се приеме на сериозно, това означава поне две неща: първо, ниски интелектуални и етически критерии на отричащите или омаловажаващите проблема; и второ, поддаване на елементарното приповдигнато настроение в нашите общности, което цели да замаже продажната роля на 6-7 пастори, които са работили за атеистическата държава в ущърб на СЕПЦ. За сведение, съществуват неоспорими документи и факти, които подкрепят критичното ми мнение по тези въпроси. Бих могъл да цитирам десетки доноси от архива на различни атеистични институции, които показват истинските лица на лакеите в СЕПЦ.

  Д-р Вениамин Пеев

 10. Опитвам се да разбера, какво са съдържали тези свитъци и защо е важно да се преподпишат?
  Някой може ли да хвърли светлина по въпроса. Посланието на Дж. Ноер го разбирам, но някак ми се губи какво точно ще стане днес във Варна и как да подпиша нещо, което не разбирам и не знам от къде да прочета.

 11. Единство във христовото тяло и прокламираме че заставаме срещу содом и гомор/ това е светът на разврата,нечестието и хомосексуализма/ заставаме срещу мръсните дела на сатана и разрушаваме всеки план на нечестивия за нашата страна/Бог идва за своята невяста/църквата/ и ние трябва да бъдем готови -чисти и святи ,както бог е свят!
  „Дерзайте,аз победих света!“
  Всеки ,който се подпише декларира че е част от Божията армия и ще се бие до победа!

 12. Въпросът на г-н М. Илиев за СЪДЪРЖАНИЕТО на изгубените свитъци, подписани в гр. Варна преди 25 години, е основателен. Ако може някой от подписалите ги тогава (аз лично не съм ги виждал), нека отговори.

  Но не по-малко интересен ми се струва въпросът за МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО на двата свитъка от онова време – КЪДЕ СА ТЕ? Дали не се съхраняват (или съхранявали) в архивите на ДС? Ако е така, как са се добрали ДС до тях? Кой им ги е предоставил? Ще имаме ли отговори на подобни въпроси скоро?…

 13. Брат Джони Ноер призова всички мъже, които са смели и дръзновени, да излязат напред, за да послужат на своя Бога. Той подчерта, че времето на компромиса и дискусията е преминало и сега трябва да се действа. Накрая на богослужението хилядите мъже, които бяха вдигнали ръце в знак на съгласие останаха за да влязат на групи в сградата на църквата и да сложат подписи под двете писма – едното до ръководителя на българската държава Тодор Живков, а другото до ръководителя на Съветската държава Михаил Горбачов. В текста се казва, че ние, християните в България, се молим за тях, Бог да им дава мъдрост в духа на стиховете от 1 Послание към Тимотея 2:1-2. Писмата и подписите бяха заснети от телевизията. Много от мъжете, а след тях и доста жени, чакаха повече от 1,5 часа, за да сложат своя подпис. Бяха събрани около 5000 подписа.

 14. Преди 30г. Джони НОЕР пророкува падането на комунизма | Lidersko.info: сайт за библейско лидерство каза:

  […] П. ТОДОРОВ, 1992: Брат Джони Ноер призова всички мъже, които са смели и дръзновени, да излязат напред, за да послужат на своя Бога. Той подчерта, че времето на компромиса и дискусията е преминало и сега трябва да се действа. Накрая на богослужението хилядите мъже, които бяха вдигнали ръце в знак на съгласие останаха за да влязат на групи в сградата на църквата и да сложат подписи под двете писма – едното до ръководителя на българската държава Тодор Живков, а другото до ръководителя на Съветската държава Михаил Горбачов. В текста се казва, че ние, християните в България, се молим за тях, Бог да им дава мъдрост в духа на стиховете от 1 Послание към Тимотея 2:1-2. Писмата и подписите бяха заснети от телевизията. Много от мъжете, а след тях и доста жени, чакаха повече от 1,5 часа, за да сложат своя подпис. Бяха събрани около 5000 подписа. […]

 15. […] П. ТОДОРОВ, 1992: Брат Джони Ноер призова всички мъже, които са смели и дръзновени, да излязат напред, за да послужат на своя Бога. Той подчерта, че времето на компромиса и дискусията е преминало и сега трябва да се действа. Накрая на богослужението хилядите мъже, които бяха вдигнали ръце в знак на съгласие останаха за да влязат на групи в сградата на църквата и да сложат подписи под двете писма – едното до ръководителя на българската държава Тодор Живков, а другото до ръководителя на Съветската държава Михаил Горбачов. В текста се казва, че ние, християните в България, се молим за тях, Бог да им дава мъдрост в духа на стиховете от 1 Послание към Тимотея 2:1-2. Писмата и подписите бяха заснети от телевизията. Много от мъжете, а след тях и доста жени, чакаха повече от 1,5 часа, за да сложат своя подпис. Бяха събрани около 5000 подписа. […]

 16. […] П. ТОДОРОВ, 1992: Брат Джони Ноер призова всички мъже, които са смели и дръзновени, да излязат напред, за да послужат на своя Бога. Той подчерта, че времето на компромиса и дискусията е преминало и сега трябва да се действа. Накрая на богослужението хилядите мъже, които бяха вдигнали ръце в знак на съгласие останаха за да влязат на групи в сградата на църквата и да сложат подписи под двете писма – едното до ръководителя на българската държава Тодор Живков, а другото до ръководителя на Съветската държава Михаил Горбачов. В текста се казва, че ние, християните в България, се молим за тях, Бог да им дава мъдрост в духа на стиховете от 1 Послание към Тимотея 2:1-2. Писмата и подписите бяха заснети от телевизията. Много от мъжете, а след тях и доста жени, чакаха повече от 1,5 часа, за да сложат своя подпис. Бяха събрани около 5000 подписа. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *