п-р Янко Добрев: Джони Ноер в България

Джони Ноер в БЪЛГАРИЯ 7Глава 13: Април 1989 г. – Джон Ноер от Дания

През месец април на 1989 г. в България дойде пастор Джон Ноер от Дания. Той е бил на остров Патмос, където Йоан е имал преживяванията, записани в книгата “Откровение”. Там заедно със своя екип постил три дни. След третия ден Бог му казал да дойде в България. Правеше евангелизации на открито, където се събираха хиляди хора да чуят Божието слово. Бог вършеше много чудеса и изцеления. Евангелизациите на открито и закрито по това време бяха забранени. Затова милиционерите го арестуваха няколко пъти и го пускаха, защото не знаеха как да постъпят с него. Пастори и вярващи от цяла България отиваха на тези евангелизации. Тогава от милицията писмено забраниха всички пастори да се срещат с него. На мен също ми забраниха и ме поставиха под домашен арест. Нямах право да напускам Силистра.

От един пастор разбрах, че на 9 април Джон Ноер ще има евангелизация в град Варна. Не можах да устоя на желанието да отида. Взех със себе си няколко братя и сестри и отидохме. Разбрах, че забранили на Джон Ноер да влиза във Варна. Евангелизацията щеше да се проведе в лозята извън града. Органите на реда блокираха този район. Имаше опънати въжета и не се разрешаваше на никого да влиза. На някои места нямаше милиционери и ние минахме оттам.

Бяха събрани много братя и сестри от цяла България. Имаше мощна уредба, така че и вярващите, и милиционерите слушаха проповедта. Пастор Джон проповядва за това как Бог изпратил Моисей да каже на фараона: “Пусни людете Ми.” Той заяви: “Бог ме изпрати да кажа на българския фараон: Пусни людете Ми! Не ги преследвай и не ги угнетявай!” След това добави: “Бог ми каза, че след седем месеца българският фараон ще падне.” Точно след седем месеца, на 10 ноември, Тодор Живков беше принуден да си подаде оставката.

След проповедта на платформата излязоха мъж и жена на около 60 години. Те казаха, че преди 20 години Бог им казал: “Април. Варна. Митинг.” Не знаели какво означава това, но го записали в една тетрадка. Те показаха тетрадката с пророчеството. Господ беше планирал тази евангелизация преди 20 години. Благодаря на Бога, че беше планирал и аз да бъда там.

След тази евангелизация пастор Джон Ноер беше изгонен от България. Това беше много драматично време, изпълнено с изненади и неочаквани събития. Никой не можеше даже да си помисли, че комунизмът ще падне. Сега всички знаем, че това стана възможно заради молитвата на църквите от всички страни. За Бог няма нищо невъзможно.

Едно голямо радостно събитие се случи на 14 юли същата година – роди ни се син – Давид. Съпругата ми имаше голям проблем в болницата. Не искали да го запишат с това име. Предложили й книга с традиционни български имена, за да избере. Но тя беше твърда до края и в регистрите беше записано името Давид.

2 comments for “п-р Янко Добрев: Джони Ноер в България

  1. Hе 3 дни а 7 дни Преди да дойде е имало дадено пророчество и видение на мъж наречен Джон който ще дойде с много деца в червен автобус и ще проповядва за Исус и самарянката.

  2. ДС чрез своите пастори-агенти е играла много активна роля при посещението на Джони Ноер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *