95г. Петдесятно движение в България

95y50bgПетдесятно-харизматичното движение в България организира поредица от събития, с които се отбелязват 95 години от основаването на първото петдесятно общество у нас, в град Бургас. Освен проведените регионални събрания, предстоят няколко прояви и в столицата.

На 12 юни в зала 2 на СУ „Св. Климент Охридски“, от 14:30 часа ще се проведе научна дискусия на тема: „Християнска духовност и култура“.

Участници с доклади:
Проф., дфн Георги Каприев с тема: „Духовното кръщение при Симеон Нови Богослов“
Гл.ас. д-р Веселка Гъркова с тема: „Християнското наследство на Ян Хус“
Д-р Вениамин Пеев с тема: „Социални аспекти на харизматичното движение в САЩ и България през 20. век“
Докторант Димитър Лучев с тема: „Петдесятно-харизматично движение като пробив на екзистенциалната дълбина (Богословски анализ на петдесятно-харизматичния феномен в началото на 20. век, пречупен през призмата на философията на Н. Бердяев за триизмерност на времето).“

На 13 юни от 16:00-19:00 часа, в залата на Християнски център София, кв. Люлин, ул. „Арх. Георги Ненов“ 27 (до метростанция Люлин) ще се проведе Общо младежко богослужение.

На 14 юни 2015 г. от 17:30 часа, в зала 3 на НДК ще е общото тържествено богослужение с гост — говорител д-р Виктор Павловски, зам. председател на Европейското петдесятно общение. Българските говорители ще бъдат п-р Тони Еленков, п-р Иван Врачев и п-р Павел Игнатов. Участие в богослужението ще вземат и пасторите Румен Борджиев, Андрей Аврамов, Румен Иванов, Емануил Бозов, Людмил Ятански, Людмил Арсов, Огнян Серафимов, Татеос Нигохосян, Иводор Ковачев, Венцислав Стойков, Иван Хазърбасанов, Трайчо Стефанов, Иван Минчев и Илиан Евтимов.

3 comments for “95г. Петдесятно движение в България

  1. Защо на такова голямо харизматично събитие сред поканените не присъства Ангел Пилев?

  2. Че кой кани АУТСАЙДЕРИ, които нямат нищо общо с историята и настоящето на българския харизматизъм?! Както и в медицинската практика, така и в ДУХОВНАТА ДЕЙНОСТ, от здравия организъм на Църквата се изрязват и отстраняват духовни „дефекти“, „чужди тела“ и прочее.

    Както знаем от Писанието, КЛЕВЕТНИЦИТЕ и ЗЛОСТОРНИЦИТЕ нямат място в харизматичната Църква!

  3. Защото Пилев явно не заслужава да е поканен. Питайте организаторите за поканените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *