95г. ПЕТДЕСЯТНИЦА в БЪЛГАРИЯ

Скъпи приятели,
През 2015 Pastir.org става на 10г. с първа публикация в Деня на Реформацията, 31 октомври 2005. По случай десетата си годишнина Pastir.org, организира събития в цялата страна с цел отпразнуването на 95г. от нaвлизане на ПЕТДЕСЯТНИЦА в БЪЛГАРИЯ.

Петдесятното учение е донесено в България през есента на 1920г. чрез изпратените от Асамблеи на Бога мисионери, Иван Воронаев и Дионисий Заплишни, техните съработници и семейства. В настоящите празнични събития са включени книги, видео материали, ежеседмични лекции и публикации по теми свързани с богословието и историята на Петдесятното движение в България. Публикуването на тези изследователски студия започва 7 седмици преди Великден и завършва 7 седмици след Великден на Деня на Петдесятницата.

Целият архив на събитията ще може да намерите тук: ПЕТДЕСЯТНИЦА в БЪЛГАРИЯ

Ще се радваме ако ви бъде за полза благословение!

Pastir.org – Българският Християнски портал (не само за пастори) е активен от 2005г. По своята същност, това е социална мрежа в която християни споделят свои преживявания, знания, мисли, идеи и емоции ограниченията на деноминации.

Основните цели на Pastir.org са информиране на обществото в България относно всички области на живота от християнска гледна точка и посредством ясно и безкомпромисно представяне на Библейския мироглед. Това включва новини, статии, и коментари за политика, икономика, образование, спорт, култура, екология, семейство, църковен живот и разбира се Библията. Всеки посетител ще може да изрази своето мнение свободно и без предразсъдъци.

Свободата на словото и Библейската чистота правят Pastir.org най-популярното място за онлайн общуване на християните в България повече от десетилетие. Той е и единствената българска медия в която активно участват над 250 евангелски пастора. Въпреки многобройните атаки с цел да се дестабилизира сървъра, на който е разположен сайтът продължава да работи успешно като качествено място за общение и растеж на българските християни.

2 comments for “95г. ПЕТДЕСЯТНИЦА в БЪЛГАРИЯ

  1. PASTIR.ORG -Ч Е С Т И Т О ГОДИШНИНА !!! Дадохте поле на всеки,който желае да изяви своята мислителна способност.Поле за дискусии,сблъсъци на идеи и доктрини.Лично аз научих много нови и интересни неща,които ползвах за изграждането на мен като пастир и на моята църква,за което БЛАГОДАРЯ !!!
    През месец март излиза книгата на п-р Джон Бивиър „Святият Дух“, която е в чест на 95 годишнината от изливането на Святият Дух в България. Разпространява се безплатно,предимно за служители, от най-доброто издателство в Б-я-„ИГЪЛ“ и п-р Николай Марков.Той е презвитер от моята църква,но е пастир на църква в гр.Добрич.
    Колеги,обаждайте му се на GSM-0896808468-VIVACOM.Звънете и не го жалете.
    P.S. Освен,че ще празнуваме 95 годишнина от изливането на Святия Дух в България,Божия Църква-Силистра ще празнува и 30 години от основаването си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *