Защо ДПС напусна вероизповеданията?

Депутатите на ДПС напускат Комисията по вероизповедания

Депутатите от ДПС напускат парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека, обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ. По думите му това е в знак на разграничаване на национализма и ксенофобията в управлението. Карадайъ изчете декларация от парламентарната трибуна, повод за която стана коментар на председателя на Комисията по вероизповедания Красимир Велчев (ГЕРБ) по предложението на ДПС за нов вид реабилитирани лица – ранените при протести срещу комунистическия режим.

Миналата седмица ДПС поиска ГЕРБ да отстрани Велчев от председателското място в комисията, тъй като насаждал ксенофобия.

„Законопроектът, внесен от народни представители от ДПС, касае обезщетяване на ранените в мирни протести по време на тоталитарния комунистическия режим. Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за морален акт и израз на хуманност към пострадалите, които, отстоявайки правата си, се противопоставиха на режима и докараха демокрацията в нашата родина“, обяви в декларацията Карадайъ. Той посочи още, че оттеглянето на Велчев би значело, че ГЕРБ се придържа към европейските ценности, но това не се случило. Вместо това Велчев се оправдал в медиите, че не е ксенофоб, но ДПС не приема това за достатъчно, става ясно още от текста на декларацията. Движението изразява опасения, че това не било изолиран случай и че такива действия поставят на риск сигурността на нацията.

2 comments for “Защо ДПС напусна вероизповеданията?

  1. Някои се чудят защо след като през годините многократно и обосновано (с негови тукашни цитати) обвинявах Антон Тодоров в болезнен антисемитизъм, в юдофобство и конспиративни мании, след като го оценявах като един от най-злобните, ожесточени, фалшиви хора, сега не казвам и дума срещу него.
    Много просто.
    След като дочух, а след това и сам проследих каква кампания и то от най-отвратителни източници – от БСП, през Каракачанов, до Дайнов и Слави Трифонов – се е повела срещу него и как това се ползва за да се върти пак старата плоча за затваряне на КомДос

  2. Етническо вириле в 6 стиха $-мажор заради която могат да ви бият…

    Он си кара Мерцедес
    (но отзаде да е с S)
    Кара го по интерес
    днес христЯнин утре с фес
    вярата си е бизнЕс

    Член на НеСеРОБ експрес
    пращат го франко адрес
    конференции, конгрес
    бърка в кацата с петмез
    и не го вълнува стрес

    В краен случай лек компрес
    гръцки остров на залЕз
    хем кириз, хем со керес
    и с „пророчески” потрес
    пророкува с еСеМеС
    за рекордите ГинЕс

    По сърце е главорез
    ала пее с фа диез
    от песнЯрките с финес
    да изгони някои бес
    златен прах да падне днес
    връз пасомите в унес

    Пост молитва, може без
    все пак да не е в кафез
    а в амвон е и сербез
    проповЕдва си ерЕс
    и си кара Мерцедес
    тръгнал право за ХадЕс…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *