110г. от първото кръщение със Св. Дух в Съживлението на ул. Азуза

д-р Теол. Доний К. Донев 

През април 1906, събранията в дома на Ричард Азбери на улица Бони Брай No. 214, продължават всяка вечер с пост и молитва преди първото кръщение със Св. Дух да се случи. На 9 април понеделник, на път за вечерното събрание, Сеймур спира в дома на Едуард Лий за да се помоли с него за изцеление. На молитвата присъства и Люси Фероу.

Докато Лий и Сеймур не са преживели кръщението, Фероу е кръстена със Св. Дух още от времето когато работи в дома на Чарлз Пархам. В последствие, на молитвено събрание в Хюстън в началото на 1906г., Фероу се моли за 25 човека и те са кръстени със Св. Дух едновременно и говорят чужди езици. Малко по-късно, тя отпътува за Лос Анжелис където посещава събранията на Сеймур.

Резултатът не закъснява. Само няколко минути след като започват да се молят за изцеление, молитвата обхваща всички присъстващи в различни стаи на дома на Лий. Лий споделя видение, което е получил предната нощ, когато дванайсетте апостоли му се явяват с послание за говоренето на езици. След свидетелството, Лий моли Сеймур и Фароу да се помолят и за неговото кръщение и в момента в който полагат ръце, той приема Св. Дух и започва да говори на чужди езици. Това събитие, само по себе си, поставя началото на първото петдесятно съживление на ул. Азуза. в Лос Анжелис. /следва/

1 comment for “110г. от първото кръщение със Св. Дух в Съживлението на ул. Азуза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *